99jana99 99jana99 komentáře u knih

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Kniha se četla dobře , konec byl opravdu překvapivý , jen některé části mi přišly směšné , nereálné a ubírá to knize na zajímavosti.

22.01.2022 4 z 5

Nežná fatamorgána Nežná fatamorgána Dominik Dán

Stále ještě u mě nejsou knihy za pět hvězd, ale začátek super, pak jsem se chvíli nudila, konec zase skvělý. Popis situace v listopadu 89 z pohledu policie zajímavý. Hlídání studentů bylo důležitější , než vyšetřování vraždy.

24.10.2021 4 z 5

Pořád jsem to já Pořád jsem to já Lisa Genova

Tohle nejde hodnotit, knihu jsem četla se slzama v očích, a dočítala v pláči. Nevím jestli zvládnu vidět film, ale knížka krásně napsaná, krásně ukázáno z obou pohledů, jak nemocného, tak pečujících. Ach jo

03.08.2021 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Nakonec plný počet hvězd, chvíli mi trvalo než jsem si zvykla na komentáře rodičů na koncích kapitol,připadaly mi zbytečné. Příběh hlavních postav má spád, je čtivě napsaný, kniha mě moc bavila a těším se na další.

07.06.2021 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Opět dobře napsaná kniha tohoto autora.

15.06.2020 4 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Skvělá kniha. Nebyla ani chvilka, kdy by mě nebavila.

09.02.2019 5 z 5

Kníže Smrt Kníže Smrt Dominik Dán

Opět spoustu humoru, zápletka, rozluštění. Klasicky Dan.

17.10.2024 4 z 5

Hriech náš každodenný Hriech náš každodenný Dominik Dán

Četlo se to opět skvěle, prostě Dominik Dán. Jinak otřesný příběh lidského nezájmu. Vtipkovaní detektivů to aspoň trochu odlehčí.

08.09.2024 5 z 5

Postřižiny Postřižiny Bohumil Hrabal

Přečteno v rámci čtenářské výzvy, vyprávění podobné filmovému zpracování, postavy z knihy měly filmové tváře, místy zdlouhavé popisy.

09.07.2024 3 z 5

Putování mořského koně Putování mořského koně Petr Šabach

Nevím jak bych hodnotila knihu, když jsem ji četla asi před více jak 15ti lety, jen si vzpomínám, že mě bavila, stejně jako dnes.

11.05.2023 4 z 5

Provařená Provařená Simona Votyová

Tak tohle mě bavilo od první stránky. Za mě nejlepší kniha paní Votyové a je mi jedno, jestli je to uvěřitelný příběh nebo ne, rozhodně je to příběh čtivý. Doporučuji.

06.08.2022 5 z 5

Chci tě mít ve skříni Chci tě mít ve skříni Simona Votyová

Další skvělá kniha paní Votyové. Příběh ze života. Co všechno dokázala Viola zvládnout . Psáno z pohledu Violy i Viliama. Určitě doporučuji a těším se na další knihy.

04.06.2022 5 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Kniha se četla dobře, byla jsem zvědavá, jak dopadne, ale asi mi nesedí styl psaní p. Třeštíkové. Druhá kniha této spisovatelky a další už číst nejspíš nebudu.

19.02.2022 2 z 5

Uzol Uzol Dominik Dán

Nevím jak hodnotit. Čekala jsem detektivku, ale zrovna vražda až tak zajímavá nebyla. Pokud bych čekala knihu o praktikách StB,tak toho bylo v knize dost a musel to být mazec mít založeny spis, čelit a vydržet ty jejich svinstva. Každopádně to s knihami Dominika Dána ještě nevzdám.

01.09.2021 4 z 5

Štvanice Štvanice Martin Goffa

O hvězdičku míň, protože ostatní knihy mě zatím bavily víc. I tak to mělo spád, opět dobře napsané. Knihy pana Goffy mě baví číst, i přesto, že bych u této uvítala na konci ještě odhalení, jestli byl Siegel vydán a potrestán u nás. Těším se na další knížku.

05.05.2021 4 z 5

Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Opět dobře napsaná knížka této spisovatelky. Knihu jsem přečetla téměř na jeden zátah, nedalo se jinak. Nemocniční prostředí tehdejší doby je vykresleno věrohodně, těším se na další díl o sestřičce Sylvii. Určitě doporučuji přečíst.

26.03.2021 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Vůbec nevím, jak okomentovat knihu, která je o hrůzách, které se děly. Přečtěte si jí, toť vše.

26.02.2020 5 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

(SPOILER) Nečetlo se to špatně, ale něco tomu chybělo. Policie byla v knížce zbytečná, vše odhalila Kateřina, na základě nevím čeho, a to mi asi vadilo. Jinak děsivé téma.

24.11.2024 4 z 5

Proč všichni odcházejí Proč všichni odcházejí Zuzana Dostálová

(SPOILER) Pěkně napsaná kniha pohledem malé holky. Smutný závěr se dal čekat. Další povedená knížka paní Dostálové.

29.07.2024 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Knihu jsem dlouho odkládala, ale letošní výzva už mě donutila jí začít číst. Je to takové ponuré a smutné čtení. Určitě mě více baví seriál Přátele, kde se o knize mluví:-)))

02.01.2024 3 z 5