Abikk

Poslechnuto za dopoledne. Jak bylo již zmíněno v komentářích, tyto příběhy brzy nahradí příběhy přežívších Holocaustu. Je to dobře, zvěrstva páchaná netvory by se měly uchovávat v paměti a bojovat proti nim.

Obálka diáře se mi líbí víc než loni, ale uvnitř je to naopak. Řádky u poznámek jsou jednou tak veliké proč? Oceňuji, že jsou uvnitř rozhovory se spisovateli, je to přece tématické. Jediné, co mne ale opravdu hodně (jakože maximálně) vadí je, že diář není stejné velikosti jako loňský. Pokud bych se rozhodla mít je jako sběratelskou edici (což se chystám), byla bych ráda, aby výška diářů byla do budoucna stejná. Hold se musí počítat s tím, že i mezi čtenáři jsou autisté :o)))

Tento komix mne ohromně zklamal. Asi jsem vlastně neměla čekat, že se dozvím něco nového, když je autor Bansky neznámý. Ale čekala jsem třeba popis toho jak se dostal na místa, kde svá díla ztvárnil. Znám jeho tvorbu pouze z Betléma ze zdi obehnanou kolem hrobky Ráchel. Vzhledem k situaci na blízkém východě jsou jeho malby na zdi tématické. Pouhé 4 metry naproti zdi přemenil britský streetartový umělec Banksy původně vybydlený dvoupatrový dům v ubytovací zařízení, které slouží převážně k politické turistice. Dále murály v Gaze apod. Ale tohle všechno mi v komixu chybělo .... Chápu koncept a poselství autora maleb Banksy a to, že svojí identitu tají, nechápu vznik tohoto komixu. Jak je v něm zmíněno, tak má svojí mluvčí a i snad nějakého "tajemníka".

Poslouchala jsem jako audioknihu. Líbila se mi doprovodná hudba, která dodala napětí. První díl s inspektorkou Lottie díky krátkým kapitolám utíkal. Napětí bylo taky hodně, ale na pět hvězd to tentokrát není. Nemám ráda, když je v knize moc postav a jisté věci jsou celkem předvídatelné (ale nebudu spoilerovat). Za přečtení rozhodně stojí :o)

Skvělá kniha o fermetování potravin s chutnými návody :o)

Výborná kniha pro nás začátečníky fermentace. Dozvěděla jsem se spoustu informací, které by mne ani nepadly, nehledě na to, co vše se dá zfermentovat. Doporučuji i díl druhý, který je plný skvělých návodů na pokrmy.

Oceňuji tento počin izraelského žida oslovit dopisy palestinské sousedy. Nicméně mi to připomíná "co bylo dřív, slepice nebo vejce"? Palestinci samozřejmě říkají, že země patří palestincům, a naopak izraelci vědí, že patří jim. Bohužel teď je to ale o něčem jiném a převážná většina by ráda žila v míru.

Tento díl byl slabší. Začátek velmi slibný, ale konec jakobych už četla mnohokrát a byl celkem předvídatelný.

Velmi povedený začátek thrillerové série. Děj ubíhal rychle a skoro do konce mi to neseplo, ale jakmile to přišlo, řekla jsem si YES. Tohle jsem dlouho očekávala, čekat až do konce a nešlo přestat číst. Určitě pro mne za dlouhou dobu výborné a napínavé čtení :o)

Tak tato povídka byla super. Pan Poirot opět výborný a vtipný :o)

S Agathou to mám poslední dobou težké. Asi to není úplně má srdcovka a je to jak na houpačče. Tento díl se mi líbil, ale čekala jsem víc. Přišel mi zdlouhavý a z postav jsem si snad ani nikoho neoblíbila. Ještě, že přišla paní Marplová :o)

Co to bylo? Vůbec jsem nevěděla jak knihu po přečtení ohodnotit ... Mínus sedm posledních kapitol bych dala jasných 5*. Říkala jsem si, co asi tak se bude dít dál a bylo mi jasné, že konec se mi nebude líbit. No stalo se. Více překombinovaný jsem snad nikdy nečetla a ubírám za něj 2* ..... taková škoda :o(

Ze začátku jsem byla trochu z knihy zklamaná, nemohla jsem se začíst, nicméně mne nakonec příjemně překvapila. Konec jsem nečekala, ani netušila. Bohužel jsem poslouchala audioknihu a neseděly mi změny hlasu vypravěčky u mužské postavy. Určitě ale doporučuji, mile překvapila :o)

Obdivuji, že se někdo dobrovolně začne učit tak náročný jazyk a následně jet ještě studovat do této země. Zkušenost určitě k nezaplacení a jsem ráda, že jsem mohla na skok do KLDR a zas a znova si položit otázku "Jako opravdu?". Určitě doporučuji obě knihy od pí Špitálníkové :o)

Sedm velmi silných příběhů, které jsem zhltla za jeden den. O KLDR jsem si toho již hodně přečetla, ale spousta věcí mne přece jen ještě překvapila. Určitě doporučuji :o)

(SPOILER) Trochu mi na knize vadilo, že deníkové čtení přebilo vše ostatní. První vražda byla vlastně "vyřešena" tak, že jsem si toho ani nevšimla a konec mi taky wow nepřišel. Jakože prostě jen okno a já čekala, co z toho jejího mlčení nebude. Vrah mi byl jistý už od doby, kdy se potkali. Ale jinak pohodová detektivka :o)

Na základě komentářů jsem se trochu s obavou pustila do čtvrtého příběhu s Kim a mne naštěstí nezklamal. Užila jsem si ho až do samého konce. Zajímavý námět, trochu brutální, ale to tomu dodalo "koule". Vraha jsem uhádla až skoro na konci :o)