Ada0004 komentáře u knih
Báječná kniha ! Moje srdcovka. Fantasticky napsané, dokonalé! Ove je miláček. Čtení které ve vás zanechá trvalou a nesmazatelnou stopu. Už se těším na dalšího Backmana...
Z počátku mne kniha moc nebavila, dokonce jsem myslela, že ji nedočtu. Jsem ráda, že jsem to neudělala. Nakonec se mi moc líbila. Hezky zachycuje vztahy matky dcery a jejího syna i těžký boj po odchodu manžela. Postavy mi byly blízké jako bych byla jejich kamarádka.
Asi nejoblíbenější kniha od pro mne blízkého a výjimečného autora. Velice silný příběh o skutečných událostech, které probíhaly v době mého dospívání za humny a já o nich neměla ponětí. Vyhledala jsem poté dokumenty o zaniklých místech a když tam člověk dnes prochází mrazí ho při vzpomínce jak kruté to muselo být pro všechny, kteří to prožívali.Je mi jich moc líto. Zajímalo by mne divadelní zpracování, kterého se chopilo JD, ale kvůli covidu asi mnozí nemohli vidět snad ještě bude možnost. Autor píše velice zajímavé poutavé a hlavně naprosto vystihující příběhy z našeho kraje. Pojďte jeho prostřednictvím k nám ochutnat!
Krásná kniha, která se čte jedním dechem a při které si člověk uvědomí, jak je šťastný, že tuto dobu nemusel prožít.
Já jsem četla knihu už před nějakým časem a kniha mne naprosto pohltila. Velice poutavé a hlavně pravdivé příběhy téměř nedávné doby - je to pouhých cca 70 let, ale jako by to bylo ze středověku! Obdivuji nelehkou práci sestřiček, kterou dělají s láskou a takovým nasazením! A kolik lidských duší dovedou pohladit či zachránit! Nádherná kniha, která vykresluje nejenom toto krásné a těžké povolání, ale také velice pěkně ukazuje Londýn té doby a hlavně je neskutečně lidská! Tolik krásy a bolesti v tak malé knize! Po přečtení jsem moc toužila vidět seriál a dočkala jsem se až letos - bohužel v tak naprosto nepochopitelném hloupém vysílacím čase!!! Nechápu koho to mohlo napadnout! Cílová skupina v práci a doma mohou vidět děti bez rodičů - což pro ně může být bez vysvětlení dost šokující- to se ale knihy netýká. Za mne kniha super! Seriál milý jen prosím ČT o reprízu , kterou si jistě zaslouží, ale ve správném vysílacím čase!
Kniha se mi moc líbila. Pravda chvilku trvalo se zorientovat v různě se prolínajících a zdánlivě nesouvisejících příbězích a časových obdobích, ale potom skvělé. Baví mne knihy, které vás tak vtáhnou do děje, že vše prožíváte s hlavními hrdiny, či alespoň pozorujete za oknem. Po setkání s autorem mne nadchlo jeho vysvětlení třetího neživého kamaráda, kterému chtěl alespoň takto dopřát prožít dětské dobrodružství. Autor je mi blízký, přečetla jsem asi vše co napsal a těším se na další.
Je to mistrovské dílo! To se panu Urbanovi opravdu povedlo. Bravo! Knihu jsem hltala a žila jsem ji s jejími hrdiny, projížděla jsem se starou Libní a po přečtení jsem hned zamířila do knihovny pro knihu o Pragovkách.. Největší překvapení mne potkalo při osobním setkání s autorem a jeho příběhem k této knize. Neprozradím -musíte si někde dohledat, ale rozhodně až po přečtení knihy, jinak zrušíte kouzlo !
Kniha se mi moc líbila hlavně jako celek. Přijde mi velice zajímavá až geniální. Krásný a poutavý příběh s nádherně vybarvenou přírodou a zvyky před 200 lety, který se pěkně povedl přenést na filmové plátno a pak ten překvapující skok do současnosti. Chvilku mi trvalo se rozkoukat, ale potom mne dostala ta paráda možnosti jednání s prevíty, kteří jsou naprosto v klidu, že na ně nikdo nemůže a jejich setkání s hastrmanem... to mne moc bavilo. Myslím, že by se nám takový hastrman hodil.
Moc příjemné počteníčko. Nechybí zde napětí, láska, přátelství a zajímavý pohled na vypořádání se s těžkou nemocí. Autorka vám pomalu odkrývá životy postav a čím vším si prošly. Mám ráda knihy, které žijete - postavy se stanou vašimi přáteli, smějete se s nimi, bojíte se o ně a hlavně nemůžete knihu odložit na dlouho, protože se vám po ní stýská. Už se těším na Marlene a Medovou smrt, které jsem nečetla.
Napínavá, zajímavá kniha. Díky ní jsem nahlédla do života Afghánistánu a vcítila se do těžkého života tamních obyvatel. Člověku jsou potom zprávy současného dění pochopitelnější. Příběh chlapce, který se zoufale touží zalíbit svému otci a získat si jeho přízeň, uznání a lásku a kam až dokáže zajít je děsivý. Hrůzná je též tíha viny, kterou nese celý život za své skutky, ač byl dítětem a neuměl a nevěděl jak zpracovat hrůzu, které byl svědkem. Krásná kniha, pkterá se čte jedním dechem a rozhodně na ni nelze zapomenout.
Tato kniha mne naprosto pohltila. Prožila jsem jí naplno. Nemohla jsem od ní odejít, smála jsem se s ní, plakala, chvílemi jsem nemohla ani dýchat. Strávila jsem s ní několik nocí, kdy jsem své postavy nemohla opustit - je to kniha mého srdce.
Krásná a milá kniha, která člověka pohladí po duši. Vřele doporučuji. Příběh obyčejných lidí, kteří se dokáží obětovat pro druhé, dokáží odpustit a vidí v druhých hlavně to dobré.