Ada0004 | Komentáře u knih | Databáze knih

Ada0004 Ada0004 komentáře u knih

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Vynikající kniha ! Hluboce smekám před talentem Ruty Sepetysové. Napsat tak neskutečně poutavý román, prostřednictvím pomalu se odhalujících životů několika postav, se kterými srostete a díky nim reálně prožijete krutosti války, ale také máte možnost sáhnout si na jejich touhy, naděje, lásky a vidět jejich odvahu a sílu … přitom se dozvědět o poměrně neznámé skutečné události. Autorčina pečlivost v čerpání historických faktů, protkaná mnohaletým získáváním vzpomínek dotčených osob a jejich rodin je velikým bonusem této knihy! Vřele doporučuji!

08.03.2025 5 z 5

Krátká paměť pana rady Krátká paměť pana rady Arto Paasilinna

Mám ráda humor Arto Paasilinna, ani tato mne nezklamala. Jeho knihy jsou jedinečné. Určitě se nebude líbit každému, ale kdo mu přijde na chuť - potěší ho. Nalaďte se na finský černý humor, nakupte dost cibule a vzhůru za severním dobrodružstvím!

27.02.2025 4 z 5

Žízeň po životě Žízeň po životě Irving Stone (p)

Autorovi se velice dobře podařilo umožnit čtenářům prožít bouřlivý, krutý a těžký život úžasného, ale ve své době naprosto odmítaného, nešťastného, osamělého, divokého, ale především tak citlivého malíře, který dal světu svou nesmrtelnost vybarvenou tak překrásnou paletou barev a to především díky vroucí lásce a celoživotní podpoře jeho bratra. Nádherná kniha!

14.02.2025 4.5 z 5

Drak na polní cestě Drak na polní cestě Jiří Hájíček

Pan Hájíček dokáže skvěle vykreslit příběhy jižních Čech, které jsou tak pravdivé a reálné, což v tomto případě je tak bolestné a smutné. Doporučuji k přečtení, stejně jako ostatní jeho knihy pro poznání života a jeho stinných stránek nejen od nás z jihu..

08.02.2025 4.5 z 5

Kdo ví, kde budu zítra Kdo ví, kde budu zítra Jindřich Šídlo

Vynikající kniha! T. Etzlera obdivuji za to, co všechno dokázal, jak se vlastní pílí a pracovitostí vypracoval, za jeho otevřenost, pravdomluvnost, čestnost a poctivost, za odvahu naprosto otevřeně a bez jakýchkoliv skrupulí vyjádřit svůj názor a stát si za ním! Děkuji za tak skvělé počtení - seznámení se s profesním životem a hlavně za velice zajímavé nahlédnutí do mnoha světových událostí od člověka, který mi je svými postoji tak blízký. Moc se těším na další knihy.

08.02.2025 5 z 5

Papírové domky Papírové domky Jiří Klečka

Kniha z nakladatelství Vyšehrad opět nezklamala. Napínavé originální, tajemné, dotýkající se mnoha temných témat, která autor tak nenápadně a překvapivě odkrývá, a která se Vám dostanou pod kůži, skvělé! Jedna z knih, na které nezapomenete!

31.01.2025 5 z 5

Vincent van Gogh – Život, osobnost a dílo Vincent van Gogh – Život, osobnost a dílo Cristina Sirigatti

Pro obdivovatele Vincenta, milá kniha - seznámení s jeho životem, popis a pozadí vzniku některých jeho děl, moc se mi líbily krásné fotografie mnoha obrazů včetně detailů - radost pohledět. Zajímavé bylo i propojení s ostatními umělci a přiblížení jeho vztahu s bratrem a jeho blízkými. Spokojenost.

28.01.2025 5 z 5

Tančím s láskou Tančím s láskou Jana Karasová

Jak je již níže psáno, kniha je velice poutavě psaná, čtivá, napínavá. Jsem moc ráda, že jsem se mohla tolik dozvědět o pro mne zcela neznámém světě. Smekám před vytrvalostí, pracovitostí, houževnatostí, zodpovědností Dominika a to již od tak raného věku a takové oddanosti, podpory a nasazení jeho rodičů. Byla jsem překvapená jak těžký je život tanečníků - jistě se týká též mnoha sportů - vyjadřuji tímto všem šikovným, odhodlaným a vytrvalým dušičkám a jejich rodinám veliký a pokorný dík, že nám přináší do našich životů tolik světla a radosti!

28.01.2025 5 z 5

Mimo obraz Mimo obraz Jiří Březina

Detektivka se mi moc líbila, svižné napínavé čtení okořeněné soukromým životem hlavních postav. Nelíbilo se mi zakončení.

21.01.2025 4 z 5

Protančit se životem Protančit se životem Viola Kučerová

Jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla. Zajímal mne náhled na život sympaťáka ze Stardance, které ztratilo člena rodiny jeho absencí a myslím, že je to veliká škoda. Oceňuji upřímnost a otevřenost rozhovoru, v mnohém mne příjemně překvapil a obohatil. Moc mne mrzí, že se nemohu přidat do jejich taneční školy pro dospělé, přála bych si to zažít - závidím (v dobrém) Vám severomoravákům! Hvězdičky v hodnocení jsem ubrala pouze za zpracování knihy - přišlo mi velice odbyté, rozhodně se dalo udělat lépe - dělá to na mne dojem šité hodně horkou jehlou… panu Chlopčíkovi a celé jeho jak osobní, tak i díky jeho tanečním velice početné rodině, přeji vše dobré - ať Vás život dlouho baví a je k Vám přívětivý! Srdečně Andrea z ČB

18.01.2025 3.5 z 5

Čarodějky Čarodějky Karin Krajčo Babinská

Tak toto je přesně ta kniha, proč miluji čtení! Napínavý, barvitý příběh, který se pozvolna rozplétá a kolečka do sebe pomalu začínají zapadat.. skvěle napsané, člověk nemůže knihu odložit z ruky a ten příběh prožívá každým slovem. Velice povedené Karin! Blahopřeji a moc se těším na další setkání.

17.01.2025 5 z 5

Těžký život knihomolů: Knižní komiksy Těžký život knihomolů: Knižní komiksy Hanka Grehová

Jů to bylo bezva! Nemohla jsem si pro první den nového roku a první knihu nové výzvy vybrat lépe :) to je kniha o nás co milujeme knihy a neumíme si život bez nich představit :) tolik jsem se tam viděla :) děkuji za tak milý dárek!

01.01.2025 5 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Výjimečná kniha! Čtivým příběhem jedné rodiny prožijete těžké časy Vietnamu. Utkáno jemnou a přitom tak pevnou nití. Odhaluje tolik lidskosti, síly, odvahy. Svět tak vzdálený, cizí, se díky této knize stane Vaší součástí a zjistíte, jak moc je nám blízký.

31.12.2024

Krajina roztavených zvonů Krajina roztavených zvonů Jan Štifter

Knihy Vyšehradu jsou vždy pro čtenáře lahodným požitkem! Nádherné zpracování, příjemný formát, krásné ilustrace a uvnitř poklad! Opět půvabným podáním přenesení do několika generací mého kraje a poznání, čím si procházely. Kniha ovšem vyžaduje čtenářovu plnou pozornost a mně něco uniklo, nevadí, ještě se k ní ráda vrátím.

31.12.2024 4 z 5

Klubovna Naděje Klubovna Naděje Tomáš Paprštein

Velice chválím tento počin! Tomáš je statečný a velice silný, že vše dokázal říct a hlavně ustát tak silnému, krutému a nepochopitelnému tlaku! A to je přesně ten důvod, proč podpořit Klubovnu naděje - to je odpovědí na to proč si to tolik obětí nechává pro sebe a nikdy to ani nikomu neřeknou . Pojďme změnit dětský svět ! Dejme dětem sílu se nebát a svěřit se s takovými hrůzy! Hlavně je maximálně podpořme - nutně potřebují dlouhodobou kvalitní péči psychologů a silnou podporu svého okolí . Musí vědět na koho se obrátit a vědět, že na to nebudou samy. A právě v tom je smysl této knihy a činnosti Klubovny naděje. Nestrkejme hlavu do písku a nedělejme ze sebe hloupacaté figurky, se kterými si manipulátor rozehrává své divadlo! Pomozme zraněným duším! Dopřejte jim podporu a dejme jim tolik času, kolik ke svému alespoň snesitelnému životu potřebují!

Kniha je výborně napsaná - osobní zkušenost protkaná řadou informací od odborníků, tak i odkazů na koho se obrátit. Kupujete, šířce dál, podpořte činnost, zvěte na besedy - cokoliv!

08.12.2024 5 z 5

Ztracená duše Ztracená duše Olga Tokarczuk

Setkání s kouzlem, setkání sám se sebou. Bylo mi ctí. Děkuji.

03.12.2024 5 z 5

Koruna Evropy Koruna Evropy Jaromír Zaoral

Paráda! Bezva nápad, pěkně podané od zrodu až po završení, přehledně zpracované, poutavě napsané s krásnými fotografiemi - kéž by jich tam mohlo být více! Šikovně proložené i postřehy a rady od zkušených. Procestovala jsem to díky Jardovo knize s ním z tepla domova. Moc se mi líbilo, vřele doporučuji ! Gratuluji ke skvěle odvedené práci!

02.12.2024 5 z 5

Alias Grace Alias Grace Margaret Atwood

Poutavě psaný román, který nás přenese do těžkých dob přistěhovalců nového světa prostřednictvím odhalování pravdy tehdy tak známého případu vražd pána domu a jeho hospodyně r. 1843. Čte se jedním dechem, skvěle napsané - příběh mladičké Grace si prožijete naprosto živě. Velkým bonusem je proplouvání tolika dobovými tématy. Výborná kniha!

18.11.2024 4 z 5

Krutý měsíc Krutý měsíc Jana Jašová

Velice povedená kniha! Autorku jsem neznala a chválím. Není to klasická detektivka. Pomalu se odkrývající příběh, který je zasazený do covidové doby - skoro už na to člověk zapomněl, co to všechno přinášelo. Autorka vám nechá ochutnat tolik zajímavých a smutných životů. Moc povedené a to postupné, pomalé odhalování dodá knize tu správnou atmosféru a přispěje k pořádnému prosáknutí do vaší kůže. Doporučuji.

15.11.2024 5 z 5

Jižní polokoule naší koule Jižní polokoule naší koule Radek Jaroš

Opět krásné foto a zajímavá místa . Je to bezva, že člověk může toho tolik zažít díky tak prima knihám. Mám ráda na knihách od Radka Jaroše, že nejsou jenom o lezení, ale dokáží vykreslit nádhernou přírodu, poznat místní životní podmínky, je to skvěle namíchaný koktejl. Hodně mne rozčilují kritické poznámky na Radka Jaroše, hlavně od někoho, kdo mu nesahá ani po kotníky! Neznám ho, ale velice ho obdivuji za to, co dokázal a myslím, že na něj můžeme být pyšní a je od něj skvělé, že se o své zkušenosti podělí a my můžeme do nádherného a tajuplného světa alespoň touto formou nahlédnout. Děkujeme.

02.11.2024 5 z 5