Adelaidee komentáře u knih
Hezky nastinena doba po prvni svetove, dobre popsane nalady v orvni republice. Vse ukazano na osudech obycejnych lidi. Tajivka pise dobre, ale ne srdceryvne nebo hluboce. Je to psano jako by stala za sklem a za sklem je pak i ctenar. Je to zkratka velice rezervovane.
Jak pisou ostatni, chapu, ze napsat tohle byla terapie, ale cele to na me pusobi uspechane, verse nejsou dost hluboke, je to plytke. Snad se pana autora, pro ktereho je ta kniha jiste velmi osobni, nedotknu. Ale nektere osobni tragedie je lepsi nechat uzrat a podrobit redakci zkusene a otevrene.
O této letkyni jsem nikdy nic neslyšela a ráda jsem ji poznala. Kniha je napsaná velmi jemným jazykem, čas v ní plyne tak nenásilně, přestože se děj odehrává za těžkých časů nejen pro ženy.
Nejslabší z autorčiných knih, je vidět, že se ještě rozepisovala, ale jako celek skvělé, milé, zábavné.
Moc mě to bavilo, sudety, blížící se odsun, těžké časy, osudem zkoušené postavy. Prostě vše, co současný čtenář potřebuje.
Jsem ráda, že jsem se mohla dozvědět něco o začátcích tohoto chytrého člověka. Ať je jakýkoliv, je úspěšný a zajímalo mě, jak se vypracoval. Kniha odpověděla na spoustu mých otázek, takže jsem spokojená. Je to takové čtení na záchod.
Anotace mě navnadila, ale kniha ve výsledku moc zábavná ani oslnivá nebyla.
Nápadité a zábavné v kulisách Londýna. Postavy mě místy iritovaly, ale přesně to dělá knihu dle mého názoru zábavnou.
Čekala jsem něco jiného. Styl psaní mě nevtáhnul ani po 50 stranách a dost mě to nudilo i po příběhové stránce.
Důvěryhodně popsané prostředí, bylo znát, že autorka věděla, o čem píše. Horší je to s příběhem jako takovým, ten nic ojedinělého nepřináší, ale i tak si kniha zaslouží 5 hvězdiček.
Uvěřitelně napsaný hlavní hrdina. Mužský, který se vymyká průměru... příběh je osvěžující, liší se svou tematikou a prostředím od většiny současných knih.
Miluju romány, které polemizují o vině a nevině. Tenhle je mimořádně dobře napsaný, postavy jsou uvěřitelné.
Nejsem moc na horory, ale tenhle me chytil a nepustil! Strhujici cteni!
Je to skvělá kniha, Bulgakov je mistr pera, ale musím říct, že nedávné seriálové zpracování bylo lepší než text. Vtipné, skvěle to vystihlo onu ruskou satiru... Byla jsem moc spokojená, že tvůrci text "nezneuctili".
Nejdřív jsem si pustila film, až poté jsem poslední díly četla a musím říct, že v případě Pottera jsou knihy milionkrát lepší. Ne vždy ale tomu tak je. :-)
Nejkrásnější pohádkový svět. Miluju knihy o Potterovi.
Máma mi donesla knihu, říkala jsem, že ji nechci, film jsem už viděla. Kniha je tak patetická, víc než film, přitom si člověk myslí, že už to víc nejde. Navíc to není moc dobře přeložené se mi zdá.
Bavilo mě to, ale autorka je tak protivná, že další peníze do její knihy už neinvestuju. Bohužel.