Adell-ka

Tuhle knihu jsem poslouchala jako audio a vůbec jsem nevěděla, o čem je. Zezačátku mě Eleanor trochu rozčilovala, ale během poslechu jsem ji čím dál víc začínala chápat a soucítit s ní. Moc se mi to líbilo, jen v poslední kapitole přišel zvrat, který mi přišel trochu přitažený za vlasy. Jinak super příběh, trochu dojemný a trochu smutný.

Tak tohle byla pecka! Tahle kniha je na jednu stranu skvělá, ale na druhou stranu i hrozná. Skvělá, protože je napsána neskutečně poutavě a čtivě, vtáhne vás do děje a nutí číst pořád dál. Hrozná, protože jsou v ní popsané i situace, kdy cítíte bezmoc, znechucení a bolest a chce se vám z toho brečet.
Kniha vypráví příběh z konce druhé světové války postavený na skutečných událostech a zachycuje malou část života Pina Lelly. Na začátku knihy tento mladý muž převádí Židy přes Alpy z Itálie do Švýcarska a dále sledujeme, k jakým nelehkým rozhodnutím ho válka nutí a čím vším musí projít. Tohle si rozhodně přečtěte!

První polovina knihy mi přišla trochu o ničem, bylo to pořád dokola to samé - Vivian je mrcha a Russ jí to baští - nicméně potom se děj konečně trochu rozproudil a v závěru už jsem poznávala Sparkse, tak jak ho mám ráda ❤
Takže za mě super kniha, příjemná oddechovka, ale klidně by mohla být kratší.

Hezky napsána knížka pro děti s detektivní zápletkou, četla se dobře a bavila mě. Líbí se mi, jakým jazykem je psána, nespisovně a tak trochu překotně, jako kdyby to opravdu vyprávělo dítě. To mi přišlo super a některé slovní obraty mi přišly vyloženě vtipné. Moc fajn čtení! :)

Tak tohle mě opravdu bavilo! Příběh je promyšlený, má zajímavou zápletku a autorka se zabývá i nelehkým tématem domácího násilí. Čtení mě chytlo hned od začátku a s přibývajícími stránkami rostlo i napětí a zvědavost, jak to vše dopadne. Opravdu skvěle napsané!

Kniha se četla jedním dechem, ale celé to bylo takové vyumělkované, nepřirozené a zápletka nemá moc hlubokou myšlenku.. Čekala jsem trochu víc, jinak ke krácení dlouhé chvíle fajn.

Tento příběh mi trochu připadal jako nějaký románek z dnešní doby, jen posunutý o dvě století dozadu. Srovnávala jsem současné romány s tímto a myslím si, že určité rysy v jednání lidí zůstávají po staletí neměnné, na druhou stranu jsou zde vidět i značné rozdíly v chování a mentalitě lidí v době před dvěma sty lety. Musím obdivovat šlechetnou povahu paní Huntingdonové, s jakou bychom se v dnešní době asi jen těžko setkali.
Nicméně knihu bych doporučila těm, kdo mají rádi romantické příběhy a kouzlo dob minulých :)

Tuto knihu jsem četla až poté, co jsem viděla film a jak už to tak bývá, knížka byla podle mě lepší :) Je to úžasný příběh, který podává obraz vztahu "na dálku", což byl pro mě podnět k zamyšlení. Nejvíce se mi líbilo, jak John na konci knihy pochopí, co je to opravdová láska: To, že vám záleží na štěstí někoho jiného více než na vašem vlastním, i za cenu toho, že vás to bude bolet.

Kniha Zmizení Sáry Lindertové je plná napětí, záhad, nečekaných zvratů, mystiky a řekla bych i prvků hororu. Bylo to tak skvělý, že jsem přečetla většinu knihy takřka na jeden zátah během několikahodinové cesty autem. Je neskutečně čtivě napsaná, ani na chviličku jsem se nenudila.

První díl jsem četla už dávno, takže mi chvíli trvalo, než jsem se zorientovala v postavách, kterých je tam poměrně dost. Nicméně je to velmi čtivé, napínavé a trochu mi to připomínalo seriál 13 reasons why. Moc mě to bavilo, jen ten konec mi přišel nedotažený a neuzavřený.

Tak tohle mě bavilo! Možná trochu rozvláčný začátek, ale skvělá zápletka a celkově to bylo dobře promyšlené a všechno do sebe zapadalo.

Moje druhá kniha od Mawera. Ze Skleněného pokoje jsem byla nadšená a autor nezklamal, tohle bylo opět skvělé, čtivé a ke konci napínavé. Děj je doplněn několika krátkými kapitolami, které stručně popisují důležité historické momenty naší země, což velmi oceňuji.

Skvělý napínavý psychothriller plný nečekaných zvratů, i když těch tam bylo možná až příliš. Konec byl velmi překvapivý, a přestože celý příběh působil mírně přehnaně a ne úplně reálně, knihu jsem doslova hltala a nemohla ji odložit, což se mi už dlouho nestalo.

Posloucháno jako audiokniha. Docela mě to i bavilo, i když všudypřítomné matrjošky už mi po chvíli trochu lezly na nervy a děj mi místy přišel mírně řečeno přitažený za vlasy, ale na konci, když přišlo rozuzlení, to najednou dávalo smysl. Byl to fajn poslech, ale předchozí knihy od autorky se mi líbily víc.

Krásné, čtivé a trochu smutné... Líbilo se mi to, i když chvílemi mi to přišlo trochu překombinované. Jinak ale skvěle napsaný příběh o dívce s depresí, který v sobě nese poselství o důležitosti vzájemné komunikace, naději a lásce.

Tuhle knihu jsem četla asi ve dvanácti letech a moc se mi líbila. Závažné téma je podáno čtivě a srozumitelně. Hlavní hrdinka je sympatická mladá dívka, která se potýká s problémy a myšlenkami typickými pro tento problematický věk, čímž si čtenářky (a možná i čtenáře) získá. Ivona Březinová je skvělá spisovatelka, která rozumí mladé duši, a tato kniha to bezesporu dokazuje.
Nyní jsem knihu poslouchala jako audio, což bylo taky skvělé. Mohu vřele doporučit obě formy.

Moje první kniha od Colleen Hoover a musím říct, že super! Jen ke konci mi přišlo trochu zbytečně natahované a několikrát omílané rozebírání pocitů hlavních postav, ale děj mě vtáhnul a čtení mě (až na některé ty pasáže zdlouhavého popisu niterných pocitů) hrozně bavilo. A taky oceňuji nápad se soundtrackem ke knize.

Hezký poetický příběh o lásce, ale víc než samotný děj mě zaujaly haiku. V knize bylo hezky vysvětleno, co to vlastně je a jak se tvoří. Jsou zde nedílnou součástí příběhu a můžu říct, že tyto krátké básničky jsem si díky téhle knize zamilovala, byť se nijak nezajímám o japonskou kulturu ani jazyk a v japonštině haiku zřejmě vyznívají lépe.
Od knihy jsem čekala něco úplně jiného, ale rozhodně nejsem zklamaná!

Před touto knihou jsem od stejné autorky přečetla Vegetariánku, takže jsem při čtení obě knihy srovnávala. Ačkoli tato kniha zde má lepší hodnocení, mně se lépe četla Vegetariánka. Myslím si, že tato kniha je svým tématem a celkovým zpracováním náročnější a nelze ji přečíst na jeden zátah. Chvílemi jsem se ztrácela v postavách a souvislostech, chvílemi mě čtení ani příliš nebavilo, čímž ale nezlehčuji závažnost události, kterou autorka popisuje. To co se na jaře roku 1980 v Jižní Koreji odehrávalo, je neuvěřitelné až šokující svou brutalitou a autorka ji také velmi autenticky v knize zachytila, nicméně se dle mého názoru jedná o náročnější literaturu.

Příjemné hravé básničky a překrásné ilustrace dělají tuhle knížku jedinečnou. Řekla bych, že Pavel Čech i Radek Malý jsou vždy zárukou kvality.