ajka91

Na tuto knížku mám rozporuplný názor. Kdo dobře zná knihy Agathy Christie a jejího Poirota, určitě najde řadu nesrovnalostí s touto postavou. Přijde mi, že Poirot zde mluví až moc a celkově chování v této knize není jeho styl. Autorka se velmi snažila Poirota ztotožnit s tím svým, ale moc se jí to nepovedlo. Každopádně, když se odprostím od srovnávání, jde o pěkný a propracovaný detektivní příběh.

Bez některých scén bych se klidně obešla, ale chápu, že i takové jsou součástí lidského života. Kniha je to rozhodně záživná, dobrodružná, smutná i úsměvná. Dobře si při ní pročistíte myšlenky. Je tak dobrá, že se při čtení cítíte, jako byste šli po stezce se Cheryl.

Kniha se četla docela těžce...Jako osobnost je Florence sama o sobě fascinující, ale čekala jsem od knihy mnohem víc. Některé pasáže byly úsměvně, v jiných jsem se ztrácela.

Kniha, se kterou naberete novou energii. Kniha, o které budete ještě dlouho přemýšlet. Kniha, která vám může pomoci v těžkých životních situacích. Kniha, kterou však musíte brát s nadsázkou. Díky ní zatoužíte po objevování různých zákoutí světa. Doporučuji i zhlédnout film, je dobře zpracovaný.

Tato knížka byla jednou z mých prvních knih, které jsem četla jako mladá. Hodně smutná, ale doporučuji ji číst ve zralejším věku, 16 let není to správné období pro takový silný příběh.

Humorná i smutná. Nešlo se od ní odtrhnout. Autorka dobře zpracovala téma rasové segregace v USA. Doporučuji, stojí za přečtení.

Děj mne moc nezaujal, taková průměrná knížka. Ale určitě si své oblíbence najde, zejména ty, kteří mají rádi příběhy ze života.

Jako povinná četba dobré, ale není to můj šálek kávy. Asi bych si ji normálně nepřečetla, nebýt hodin literatury na základní škole.

Rowlingová nikdy nezklame. Kniha mě bavila a díky tomu se podívu i na film.

Krásný odpočinkový příběh pro letní dny, který vás vtáhne do nádherného prostředí Cornwallu. Chvilkama jsem si říkala, jak může být knížka tak tlustá, co víc autorka může do příběhu zakomponovat, ale vždy mě nakonec mile překvapila a příběh krásně plynul i s tolika "zápletkami". Co víc dodat ? Snad jen, že je mi líto, že kniha musela jednou skončit...Hlavní postavu jsem si opravdu oblíbila a fandila jsem ji ve všech jejich životních rozhodnutích, jediné co bych ji vytkla, tak určité věci dokázala omílat pořád dokola.

Zajímavé...příběh ubíhal rychle, ale kdybych neviděla první film asi bych nepochopila hlavní pointu příběhu... Kniha je napsána zvláštním stylem, připadalo mi, že autor přeskakuje z minulého času do přítomného a naopak, a celkově je styl vyprávění kostrbatý. U některých pasáží mi chybělo hlubší rozpracování. Nicméně se jedná o krásnou knihu, která stojí za přečtení.

Dávám knize vysoké hodnocení, už z toho důvodu, že za ty roky nikdo jiný s pokračováním nepřišel. Jako fanoušek Harryho Pottera oceňuji námět této knihy. Když se odprostíte od faktu, že je napsaná jako scénář a nebudete srovnávat s předchozími knihami a filmy, je to skvělé pokračování našich oblíbených postav po X letech. Určitě stojí za přečtení a toho scénáře se nebojte, má to spád a aspoň budete mít knihu za den přečtenou.

Zvláštní kniha...na jednu stranu si hlavní postavu (autorku) oblíbíte, ale na tu druhou se zase modlíte ať už kniha skončí. Trvalo mi dlouho než jsem se začetla, chvílemi mi bylo i protivné, jak autorka až přehnaně kritizuje určité věci. Celkově však byla kniha zajímavá a určitě si přečtu další díly, abych zjistila, jak se autorka se svým životem nakonec poprala.

Když jsem o knížce poprvé slyšela, říkala jsem si, že to nebude nic pro mě. Jednak kvůli období, ve kterém se příběh odehrává (knihy s podobným tématem mě vždy zaručeně rozesmutní) a kvůli samotnému vypravěči. Mnoho lidí mě pak přesvědčovalo, že si ji musím pořídit. S koupí jsem pořád otálela, ale nakonec neodolala. Za pár dní jsem měla knihu přečtenou. A co k ní říct? Ze začátku jsem byla trochu skeptická, jakým stylem je napsaná, ale po prvních pár kapitolách jsem si zvykla a vyprávění krásně plynulo. Příběh sám o sobě je naprosto poutavý a silný, k tomu nemusím nic dodávat. Co mě však nejvíce zaujalo, byl slovní projev autora, který je naprosto dokonalý. S takovými slovními obraty a přirovnáními jsem se v žádné jiné knize u jiného autora nesetkala.

Trvalo mi trochu déle se do knihy začíst. Ale líbila se mí víc než Stoletý stařík.

Přiznávám, že jsem knihu také protrpěla a jen jsem se modlila ať už skončí. Naprosto stejný vzorec jaký se objevuje i v předchozích knihách, mi přišlo číst po třetí trochu nudné. Jediné, co mi kniha dala byl kurz rychločtení. Ale dávám tři hvězdičky za celkem zajímavý konec.

Popravdě, čekala jsem, že kniha bude úplně o něčem jiném. Místy je úsměvná, místy nudná, místy nutí k zamyšlení...Příběh krásně plyne, ale pořád jsem čekala na nějaký ohromující závěr, ten však nepřišel. Je to taková odpočinková kniha. Nevadí mi, že se tam střídají části z přítomnosti a minulosti, naopak to dodává knize na půvabu. Co bych jediné vytkla, tak na mně tam bylo příliš mnoho postav - doteď nevím, čí vnoučata ke komu patří.

Kniha mne velice mile překvapila. Četla jsem ji sice dávno a v rámci povinné četby, ale příběh je opravdu napínavý a nevadí mi ani, že je zasazen do exotického prostředí.

Nejvíce se mi líbila první a poslední povídka. Karty na stole byly trochu nudnější hlavně, co se týče popisu bridže...Agatha Christie je prostě klasika, na kterou nedám dopustit.