Ajuszka Ajuszka komentáře u knih

Sídlo hrůzy Sídlo hrůzy Lee Mountford

V první řadě musím říct, že Lee Mountford šlape Darcy Coates dost na paty.
Tohle byla vážně jízda.

Sestry Sarah a Chloe zdědily dům.
Následuje taková ta klasika - nastěhují se, rekonstruují dům a po nějaké době se začnou dít divné věci.
Jediná kterou dům chce je Chloe, neboť už se jí jako dítěti podařilo z jeho spárů utéct.

Posledních asi 20 stran jsem opravdu zhltla, konec je smutný, na což třeba u knih od Darcy nejsem zvyklá.. Ale je i mírně otevřený,tak se budu těšit na pokračování.

01.02.2023 5 z 5

Hádka Hádka Victoria Jenkins

Tato kniha začíná úplně obyčejně, rozepři mezi matkou a pubertální dcerou.
Samozřejmě, stojíte na straně matky, neboť Olivie si chová opravdu otřesně.
Poté co Olivia napíše slohovou práci do školy se věci dají do pohybu. Sama jsem byla pak překvapená jakým směrem se příběh vydal..

Knihy od Victorie Jenkins mám ráda a musím říct, že její série byla o chlup lepší než tahle kniha.

12.01.2023 4 z 5

Lucia Lucia Bernard Minier

Tak jo, nebyl to sice Martin Servaz ale..
Poručice Lucia Guerrez je taky velká sympaťanda.
V příběhu se prolínají vraždy z minulosti s přítomností.
Musím se přiznat, že téměř celou knihu jsem si myslela, že mě vlastně tady asi nic moc nepřekvapí. Omyl přátelé.. Bernard Minier opět dokázal, že je Mistr ve svém oboru a pěkně nám to naloží na posledních stránkách. Tenhle konec jsem opravdu nečekala!

25.12.2022 5 z 5

Temná zima Temná zima Flint Maxwell

Nářez, který jsem přečetla za 3h čistého času.
Už první kniha Vánice, po které jsem sáhla uplnou náhodou, mě pohltila. Temná zima je její pokračování, které opět stojí za to.
Konec zůstal otevřený, tak doufám, že na další díl nebudu dlouho čekat.

22.10.2022 5 z 5

Třetí na řadě Třetí na řadě Allison Brennan

Třetí na řadě je první díl série s FBI detektivem Mattem Costou, který není úplnej.. jako ostatní z FBI. Takto ho hodnotí policajtka v utajení Kara Quinnová, která se na nařízené dovolené připlete do vyšetřování vražd Trojkového vraha. Velmi kladně hodnotím celkový dojem z knihy, ten případ a vše okolo mě opravdu bavil. Kdyby kniha měla o 100str méně, nic by se asi nestalo, některé pasáže se zbytečně opakovaly nebo byly příliš zdlouhavé.
Nicméně kniha jako celek opravdu stojí za to a mimo jiné se nám zde opět rozvíjí romantická linka mezi hlavními hrdiny.. A to já mám ráda

21.08.2022 5 z 5

Vrať se pro mě Vrať se pro mě Heidi Perks

Hmm.. Tak nějak nevím,co k téhle knize napsat. Četla se dobře, ale celková zápletka a konec mi přišly nezajímavé.. Předchozí kniha od autorky mě bavila víc, tak uvidíme, s čím přijde příště.

23.02.2022 4 z 5

Třetí polovička Třetí polovička Carola Lovering

Cca po 80ti stranách jsem knihu odložila a neměla jsem v plánu pokračovat ve čtení. Mezitím jsem si přečetla jinou knihu a pak jsem se na doporučení k této knize vrátila. A nelituju. Opravdu příběh pak nabral obrátky, jisté věci mi začaly docházet a ke konci už jsem nemohla přestat číst.
Takže pro všechny kteří by to měli jako já, nepřestávejte číst, kniha se rozjede a stojí to za to :)

09.01.2022 5 z 5

Cizinky ve vlaku Cizinky ve vlaku Lisa Unger

Bravurně napsaný příběh. Musím sice přiznat, že chvílemi jsem se v těch jménech ztrácela, ale pak zase vše dávalo smysl. Hlavní hrdinka Selena mi byla sympatická, se situací se dobře poprala. Určitě všem tento příběh z prostředí podvodníků a změn identit doporučuji k přečtení

27.12.2021 5 z 5

Slib mrtvým Slib mrtvým Victoria Jenkins

Závěrečná kniha ze série případů Alex a Chloe. No.. Tahle kniha mě bavila asi nejméně, na mě až příliš jmen, někdo měl dokonce dvě.. Strašně jsem se v tom ztrácela.
Škoda, za mě nic moc zakončení.

05.12.2021 3 z 5

Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Uf tak tohle už jsem musela dočíst, další večer s touhle knihou už bych nezvládla.
Obecně patřím mezi poseroutky, knihy Darcy Coates jsou jediná výjimka, kterou si přečtu. Taky musím říct, že se s každou knihou zlepšuje. Tuto hodnotím jako její nejlepší, bála jsem se opravdu skoro od první stránky. Hlavní hrdinka Mara mi byla sice trochu nesympatická, ale její skeptický postoj vůči duchařskému světu se jí brzy vymstil.. Opravdu doporučuji k přečtení.

29.10.2021 5 z 5

Neznámí Neznámí C. L. Taylor

Musela jsem se zpětně podívat, kdy autorka naposled vydala knihu. Je to už 2 roky. A musím říct, že ta pauza za to stála. Podařilo se jí napsat opravdu skvělý příběh.
Alice, Ursula a Gareth. 3 lidé, kteří se neznají a přece je spletitost událostí nakonec svede dohromady.
Jo a ještě Larry.. Joo Larry.. Ten mě na těch posledních 4 stránkách dostal..

22.09.2021 5 z 5

Druhá tvář Druhá tvář Ashley Audrain

Tahle kniha se mi, podobně jako Pravda nebo lež od C. Hoover, zaryla hluboko pod kůži. Příběh jsem hltala, opravdu mě to svým způsobem bavilo. Ale některé pasáže byly tak barvitě popsané, že jsem se párkrát neubránila slzám.
Violet bych dost připodobnila postavě Hanny v Dětských zoubkách..
Prostě spratek, který má ještě vražedné sklony..
Není to nic pro citlivé povahy.. Ale kniha se opravdu povedla

15.08.2021 5 z 5

Poslední let Poslední let Julie Clark

A já dám plný počet *. Kniha mě bavila od začátku. Záměna indentity a napínavý příběh, jestli to celé projde a jak to všechno dopadne. Happy end se konal jen pro jednu z nich,nicméně obě postavy mi byly sympatické, víc Claire. Jestli se autorka odhodlá k další knize, určitě si ji koupím.

09.08.2021 5 z 5

Nebezpečná místa Nebezpečná místa Patricia Gibney

(SPOILER) Další případ mé oblíbené inspektorky Lottie Parkerové.
Kniha mě bavila od první stránky, ikdyž vraha jsem tak nějak tušila téměř od začátku.
Hodně jsem ráda i za vztahový posun mezi Lottie a Boydem.. Až si začínám myslet, že ty detektivky čtu jen kvůli té osobní zóně :D

16.07.2021 5 z 5

Beze stopy Beze stopy Lisa Gray

Jessica Shawová pracuje jako soukromý detektiv a pátrá po pohřešovaných osobách a jednoho dne zjistí, že mezi ně sama patří.
Ze začátku jsem si myslela, že to bude něco na způsob knih od Toma Weavera. Ale ne, tohle s tím opravdu nemůžu srovnávat.

Příběh sám o sobě nebyl tak špatný, jen mi tam chybělo trošku víc akce.. Bylo to takové pomalé.. Nějaké extra překvapení se na konci nekonalo.. Nehodnotím knihu úplně záporně, ale myslím, že do toho autorka mohla dát víc.

08.06.2021 4 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Moje první kniha od této vynikající autorky. Vzhledem k tomu že mám doma také dvě malé holčičky, tak jsem dej dost prožívala. Zaznamenala jsem nějakou podobnost s knihou Manželé odvedle,ale opravdu jsem si knihu užila.

12.02.2021 5 z 5

Matčino vyznání Matčino vyznání Kelly Rimmer

Ach jo. Celý příběh se mi moc líbil, fandila jsem Olivii, aby měla krásný život.. Ale panebože.. Tohle jsem vůbec nečekala a ten konec mě opravdu chytil za srdce a rozplakal.. Moc krásná knížka.

09.01.2021 5 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Závěr s detektivem Samem Porterem. Musím říct, že mi bude chybět. Všechny knihy byly luxusně propracované, nechybělo napětí a super příběh. Nejvíc mě na tom bavily ty deníky a v tomhle díle obzvlášť.
Uvidíme, jestli se autor ukáže ještě s dalším detektivním hrdinou nebo tímto svou spisovatelskou kariéru ukončí. Za mě by to byla škoda

23.05.2020 5 z 5

Chladná jako led Chladná jako led Teresa Driscoll

Nutno říct, že jsem od knihy čekala trošku víc. Četla se dobře, to ano. Nicméně příběh byl zdlouhavý, nijak moc zajímavý a konec mi přišel nijaký.. Asi se mi její první kniha líbila víc. No nic, budu doufat že u další to zase rozjede :)

08.03.2020 4 z 5

První, která zemře První, která zemře Victoria Jenkins

Dost zamotaný příběh plný intrik a nenávisti. Nicméně kniha mě opravdu hodně bavila.Jen škoda té dlouhé pauzy mezi knihami,při tom množství přečtených knih se mi pak těžko vzpomíná na obsah předchozího dílu.

08.02.2020 5 z 5