@knihomolnice komentáře u knih
Krásné temnější fantazy inspirované slovanskou mytologií rozhodně stojí za přečtení!
Hlavní hrdinka Lena nedokázala žít v dnešním světě a tak dobrovolně ukončila svůj život. Místo konce jí ale čekal nový začátek, když se probudila do světa slovanských bohů a bytostí jako budoucí bludička. Její místo, které našla u své nové rodiny je ale ohroženo, stejně jako močál, který se stal jejím domovem. Je právě na ni, aby se pokusila vše zachránit a utopit svého prvního člověka, z čehož se nakonec možná vyklube mnohem náročnější úkol než kdokoli očekával.
Začátek knihy mi přišel maličko pomalejší, ale rozhodně stálo za to číst dál. Hlavní hrdinka mi přirostla k srdci a tak mi to nedalo a už jsem se zmocnila i druhého dílu :D
Velmi pěkná kniha o legendární autorce dětských knížek. Jak obsahově tak po výtvarné stránce je krásně zpracovaná.
Povedený horor pro mládež, který staví na slovanském, zejména pak českém folklóru, mě opravdu dostal!
Možná za to z části vděčím tomu, že poprvé jsem měla tu čest narazit na knihu během autorského čtení ve skanzenu u ohně v jedné z "pravěkých" staveb, ale můžu potvrdit, že i bez přítmí a plamenů, které vytvářely na zdech pomazaných hlínou zvláštní stíny, má kniha sama o sobě silné kouzlo.
Doporučuji :)
Hezká knížka pro starší děti se zajímavou zápletkou, která současným dětem může přiblížit osudy jejich vrstevniků, žijících a pronásledovaných během druhé světové války.
Obecně je Lucie Lukačovičová jednou z mých oblíbených autorek a vím, že ve svém případě na její knihy můžu vždy vsadit.
Zákon Azylu můžu jen doporučit s velkým “D”. Kniha rozhodně nezklamala, naopak ještě předčila moje očekávání. Milovníkům fantasy okoření četbu velkou špetkou nejrůznějších legend a mytologie z různých koutů světa a kromě samotného boje s monstry přidá ještě pořádnou kapku nějaké té detektivní prácičky a vyšetřování.
Nedočkavě očekávám pokračování!
Poslední dil trilogie jsem stejně jako předešlé přečetla jedním dechem. Bílá komnata rozhodně nezklamala, přesto bych s odstupem řekla, že o malý chloupek zaostává za předchozými dvěma díly.
I Ipřesto jsem si čtení užila a rozhodně doporučuji k přečtení, nebo alespoň k poslechu ve formě audioknihy!
Druhý díl z knižní série o pražské čtvrti Prašině byl můj asi nejoblíbenější. Stejně jako u první knihy mě bavilo odkrývat s hlavními hrdiny další tajemstvi schovaná v zákoutích a temných uličkách.
Rozhodně doporučuji k přečtení, nebo alespoň k poslechu ve formě audioknihy!
Velmi velmi povedená dobrodružná kniha pro starší děti a mládež (ale přiznávám, že mě bavila i coby dospělého čtenáře) je často přirovnávána ke knížkám od Foglara. Oproti nim je ale Prašina blíže dnešnim mladým čtenářům (snad i proto má takový úspěch?).
Rozhodně doporučuji k přečtení, nebo alespoň k poslechu ve formě audioknihy!
Krásně ilustrovaná knížka pro děti s poučením + na posledních stránkách tipy jak trošku pomoci ježkům, kteří žiji na našich zahradách nebo v okolí.
Díky této knize se ze mě stala knihomolka (a následně knihomolnice).
Poprvé jsem na ni narazila na základní škole a zbytek série zhltla s nadšením.
Přijemná kniha pro trochu oddechu a pro zasmání. Určitě doporučuji.
Milovníci psů jistě ocení pohled na svět očima malého jezevčíka Hercula, který má někdy ještě trochu potíže se správnou interpretací lidskeho myšlení a počínání, což často dokáže čtenáři vykouzlit úsměv na rtech.
Opravdu krásně ilustrovaná knížka pro děti, která i z obyčejné cesty metrem dělá něco úžasného, pohádkového a dobrodružného. Dává jim prostor rozvíjet svou představivost.
Tahle kniha patří mezi ty, které zanechají opravdu hluboký dojem a donutí vás mít husí kůži, přemýšlet, bát se o hlavní postavy, zase mít husí kůži a číst a číst a číst.
Rozhodně doporučuji!
Přirovnala bych knihu k šalku svého oblíbeného čaje - černý se spoustou mléka a medu.
I když se hrdinové potýkaji s vážnými problémy, daří se jim zjemnit je svým upřimným zájmem a starostí jeden o druhého... je to přijemná oddechovka, ktera se rychle čte a zanechá na tváři úsměv (jako lžička medu).
Úplný úvod sliboval scény plné odporného "shanovského" masakru. Cesta k němu byla na můj vkus poněkud delší skrz každodenní život teanegerky "B", která kromě pokecu s přateli řeší napřiklad svého rasistického násilnickeho otce.
Když se pak střetne svět moralně rozpolcené "B" a opravdu hooodně hladových zombie, tempo knihy zrychlí během stránky z 0 na 100 a po dočtení jsem si jistá, že druhému dílu dám taky šanci.
Jeden čas tohle byla moje nejoblíbenější knížka vůbec a četla jsem jí pořád dokola. Nejvíce se mi líbily fotky v knize.