alabra komentáře u knih
Choutky mocných vyhrávají nad spravedlností, ale kdo je tu vlastně viník a co je spravedlivé
Smutný příběh z naší historie, děkuji za upřesnění mých nejasných znalostí z konce války v Přerově. Ráda si poslechnu i další volné pokračování.
Bohumila Hrabala nemusím, přesto mám některé jeho knihy ráda, jednou z nich je právě tato, autor dokázal skvěle zachytit malost, vypočítavost i umění českého človíčka vybruslit z každé situace.
Poslechnuto jako audiokniha až jako poslední část namluvené série, téma se mi zdálo příliš kruté, Protože mě ostatní části zaujaly, vrátila jsem se k tomuto prvnímu dílu a nelituji, hlavní hrdina si jde od začátku vlastní cestou, setkává se s nepochopením a odsuzováním. Zajímavé bylo vyvrcholení a konečné rozhodnutí postavilo hrdinu na tu správnou stranu, spravedlnost za každou osobní cenu, toho si cením.
Podruhé vyposlechnuto jako audiokniha, naprosto geniálně namluvené, pro mě kniha, která nikdy neomrzí, takže opět dávám všech pět hvězd.
Vtipný, inteligentní inspektor se srdcem na pravém místě, žádný superhrdina, i když v konečném důsledku všechny porazí. Dobrý odpočinkový poslech k pobavení.
I já jsem propadla kouzlu Zaklínače, vyposlechnuto jako audiokniha. Svět, ve kterém se tak samozřejmě objevují stvůry a bytosti z jiného světa, se prolíná se středověkým, tedy mnou obdivovaným, obdobím. Určitě budu pokračovat sledováním dalších osudů hrdiny, jež řeší nezištně statečností, spravedlností, neohrožeností a pochopením svět kolem sebe.
S autorem se setkávám poprvé a hned tak další knihu od něj číst nebudu. Nesporně je napsána výborně, člověk se bojí téměř do poslední chvíle, ale není to můj šálek kávy.
Cesta je cíl...popřemýšlej člověče, proč jsi tady....čtu po třiceti letech podruhé a vidím v knize jiné myšlenky...tak zase za třicet let
V této části se objevuje více lidskosti u Wolframa, líbí se mi jeho humor i schopnost být nad věcí, budování tvrze a život kolem ní poněkud idylické, prostě téměř poklidný venkov. Výborný přednes Martina Zahálky vyzvedává knihu ještě o stupínek výše.
Ledová severská příroda se svým chladem a necitlivostí odráží v životě, chování a jednání zde žijících obyvatel. Těžký život a jasné přímočaré jednání, překročíš jakoukoliv hranici a jsi odmítnutý, napomenutý a mrtvý. Drsný život, drsné mravy. Není zde místo pro romantiku.
Propletený chumel lidí a jejich osudů, který je pozvolna, možná až příliš pozvolna, rozmotáván hlavními postavami.
Strhující oddechovka, nad některými věcmi člověk nesmí přemýšlet, tak dokonalé to není, ale napětí tomu nechybí. Určitě si ještě něco od autora přečtu.
Zajímavý průběh knihy mé oblíbené autorky, až dokonce samé domněnky, neurčitosti, přesívání osob, charakterů, možných činů a nakonec překvapivé rozuzlení. Opět výborné.
Děj se zpomaluje, zlo zhušťuje, záporné postavy převládají, příběh se dělí na dvě linky, což zajišťuje více akčnosti, která tomuhle dílu chybí, jinak zase pokračuje to ploché vykreslení postav, jsou buď hezcí, hodní, chytří, nebo oškliví, zlí, hloupí, se zavrženíhodním chováním. Do toho otroctví a drogy, ale on svět je převážně zlý. Díky za Eraka. Přesto hodnotím knihu jako super četbu pro dospívající.
Příliš mnoho postav, dějových linií, násilí, smrti a krutosti, první díl byl pro mě matoucí, teprve filmové zpracování mi pomohlo zorientovat se kdo s kým proti komu, hodnotím velkolepou práci autora i schopnost zaujmout. Velké sousto si ukousl. Není to kniha, kterou bych chtěla číst podruhé.
Fantasy pohádka spojuje prvky pohádky, báje, bible i fantasy, od každého trochu. Laskavé čtení upozorňuje čtenáře na realitu skutečnosti - uprostřed každého ráje s dobrem současně a nekontrolovatelně vzniká zlo, které je tu stále s námi a nedá se zničit.
Stejně jako Jules Verne i pan Clarke mě uchvacuje svojí fantazií a vizemi budoucnosti. A to i v případě, že se vývoj vrhne ve skutečnosti trochu jinam.
Souhlasim s komentarem nize,o tretinu kratsi a mene supermanovstvi....autor ma na svem konte radu scenaru k akcnim filmum, je to znat. Presto jsem se pobavila,snad jen ta brutalita v zaveru mne nesedela
Poklidné vyšetřování, před čtenáři postupně defilují jednotliví aktéři, jsou odkrývány jejich osudy, vlastnosti, vztahy, takže závěrečné odhalení vraha - uštvaného životními těžkostmi- překvapivé nicotným motivem nás téměř staví mezi jeho fanoušky. Nic není jen černé, nebo bílé.