alenkacermi alenkacermi komentáře u knih

Zeměpisná šířka nula Zeměpisná šířka nula Windsor Chorlton

To bylo tak dobrý! Doporučuji!

04.06.2021 5 z 5

Severní stezka – Českem od západu k východu Severní stezka – Českem od západu k východu Jan Hocek

Opravdu krásná kniha. Je plná zajímavých míst k vidění, kilometráž, převýšení. Krásné fotky....prostě jen vyrazit na cestu. Určitě si koupím i Jižní stezku

13.05.2021 5 z 5

A tak tedy jdu... A tak tedy jdu... Jiří Dynybil

Na mě je tato kniha až moc podrobná. Teď jdu vlevo, teď vpravo, nahoru a dolů. V podstatě, když bych si ji namluvila, tak podle ní do Santiaga trefím. Asi je to tak v pořádku,ale já musela čtení v půlce odložit a po tři čtvrtě roce jsem se k ní zase vrátila a dočetla. Na druhou stranu je zde spousta dobrých nápadů, co si vzít s sebou, kde jíst, co jíst, na těžký batoh využít Camino taxi....super. Klobouk dolů před autorem, ve vyšším věku a ne v úplně dobré zdravotní kondici se vydal na takovou cestu. Obrovskou výhodou byla znalost španělštiny.

15.10.2020 4 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Ty jo. Pátý díl a zase tak našláplý....Skoro si připadám jako školačka, která čte tajně pod lavicí ( i když, to už u těch dnešních mladých slečen asi nehrozí ) a nemůže se od příběhu odtrhnout.
Je to skvěle napsané, autorka je prostě dobrá. Po tolika stranách ( a že jich v tomhle díle bylo opravdu hodně) dovede čtenáře udržet a napínat do konce, vlastně....navnadit na další díl. A čtenář se nechá navnadit s radostí.
Co si teď zpětně uvědomuji, tak mě během čtení upoutalo, jak se nám hrdinové pěkně zpárovali, překvapení! Čtenářka "zandu" má pravdu, sexuální scénky mi také vadily, na můj vkus jich bylo dost, v knize, která je určená primárně dětem, mě to také trochu rušilo.

08.10.2020 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Co napsat? Všechno už tady bylo řečeno a stokrát opakováno...:)
Tahle série je FAKT dobrá. Autorka se zlepšuje. Děj zrychluje. Tep mého srdce běží s hrdiny, jak o závod. A číst.... prostě nemůžete přestat. To se mi dlouho nestalo, abych nechtěla jít spát. Skončil čtvrtý díl a......sakra..... další je půjčený, nějak mi utekl pod rukama, tak honem rezervaci a čekat, až z knihovny zavolají.
Líbí se mi, jak je děj propracovaný, promyšlený. Detaily, které autorka zmíní někdy v prvním, druhém díle, ve čtvrtém rozezní na všechny struny.
Je to prostě lahůdka, jízda, horská dráha a já se ráda nechám svézt. A to horskou dráhu já nerada :)

23.09.2020

Pařížský polibek Pařížský polibek Maggie Ritchie

Životopisný román z uměleckého - sochařského prostředí. Je těžké si představit ženy v korzetu a v šatech s obručemi a honzíkem, jak pracují s hlínou. Informace o lidech té doby byly zajímavé, ale nějak mi trvalo se začíst.

20.02.2020 4 z 5

Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

K mému překvapení se mi to líbilo. Trochu jsem se lekla začátku, Velká kulturní revoluce - cože? Na databázi jsem hledala, proč se to čtenářům líbí a jestli má cenu pokračovat. Mělo. Přes všechnu tu revoluci a obsáhlou fyziku to bylo čtivé. A ano, taky mnou ta spousta matematiky, fyziky, jevů a nejevů, proplouvala a pamatuji si jen něco. (Ale taky jsem mockrát přemýšlela o tom, zda si naši planetu zasloužíme, že už jí příliš ubližujeme.)
Kupodivu mi nevadila ani čínská jména, tak nějak jsem si je v duchu zkrátila, abych se v nich vyznala.
Ale druhý odstavec na straně 363 mě naštval, ať už je to názor jenom knižní postavy nebo ne.
Jakože ....
No, chtěla jsem se rozepsat, ale....
Na slova typu : "intelektuální elita a elita národa", apod. jsem alergická. Takže, abych nebyla nepříjemná, tak jen poznámka, že s tím nesouhlasím a srážím jednu hvězdu dolů

26.09.2019 4 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Tak jsem se těšila na svého prvního Hartla, že se nasměju. Ano, třikrát jsem se zasmála, ale čekala jsem víc. Kniha je napsaná dobře, rychle se čte. Ale...tak nějak mi přišla spíš smutná.

15.09.2019 3 z 5

Mráz a hry Mráz a hry Jan Hlávka

Jsem nadšená. Úžasně vypracované světy, plno postav, a líbí se mi snad všechny. Příběh vás nenechá odpočinout, jak rychle se tam střídají akce. Jdu si sehnat další díly.

11.02.2019 5 z 5

Můj brácha Tornádo Můj brácha Tornádo Petra Štarková

Napsáno je to velice pěkně. U téhle rodiny je vidět, že se mají rádi a daří se jim různé nesnáze a neplechy překonávat s humorem a ve zdraví. V duševním zdraví. Ono s přibývajícími léty, kdy neděláte nic jiného než takhle živé dítě usměrňujete, ubývá humoru i sil.

05.01.2019 5 z 5

Kosti Mraza Kosti Mraza Alžběta Bílková

Je to moc pěkná fantasy kniha. Bohatě vymyšlený svět, zajímavé postavy, které mě bavily a překvapovaly. Příběh se hezky a rychle četl.

30.04.2021 4 z 5

Úkryt před světlem Úkryt před světlem Barbara Erskine

Po dlouhé době moje oblíbená autorka a po dlouhé době duchařský příběh. Líbil se mi. A ano, v knize byla spousta překlepů.

23.04.2021 4 z 5

Slaná chuť cigaret Slaná chuť cigaret Otakar Chaloupka

Těch prvních 50 stránek je fakt nudných. Hugo mi hrozně lezl na nervy, jak je ufňukaný. Jeho myšlenkové pochody mě taky nebavily- moc roztahané. Pak už takhle v duchu, a za závorkou, přemýšleli i ostatní: inženýr, komisař i inspektor. No, nějak jsem to dočetla.

01.10.2020 2 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Budu se opakovat. Poslední dobou to tak mám. Čtu teď knihy, které nejsou pro moji věkovou skupinu.....no a?
Tohle je zase pecka. Série Krvavé ostří mě prostě baví. Svět je tak veliký a rozmanitý. Tolik zvláštních postav. Jedna akce za druhou, dobrodružství, intriky, spousta tajemství, lží a polopravd. Autorka s dějem tak neskutečně točí a otáčí...bomba. Fantazie jede na plné obrátky.

21.09.2020 5 z 5

Na zemské stezce Na zemské stezce Martin Nesměrák

Na začátku jsem se nemohla pořádně začíst a nutila se pokračovat. Samotný příběh byl podobný těm od pana Vondrušky. Takže za mě - příjemné čtení

20.05.2020 3 z 5

Kniha mrtvých Kniha mrtvých Lincoln Child

Zase pecka. Napětí, akce, Egypt. Pro mě výborná kombinace. Mistrovsky napsané. Užila jsem si to. Určitě doporučím

20.07.2019 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Nicholas Sparks

Moje prozatím poslední výprava do Sparksova světa. Film jsem neviděla. Ale věděla jsem, že konec je smutný. A přesto, kniha je krásná. Romantika. Někdy se vrátím, a přečtu si další.

14.11.2018 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Já také přemýšlela, jestli vlastně chci tuto knihu číst. Komunisté a Cibulkovy seznamy, tyto témata úplně nemusím. Nicméně byla napsána úžasně. Chtěla jsem pro Doru dobrý konec, aby byla kletba zrušena, bohužel jí to nebylo dopřáno. A takový je život .... Dora nemohla dopadnout jinak.

17.06.2018 5 z 5

Tajemství prázdného trezoru Tajemství prázdného trezoru Matthew J. Costello

Malinká, kraťoučká detektivka. Příjemné a rychlé čtení k odpočinku.

01.06.2022 4 z 5

Nyxia nespoutaná Nyxia nespoutaná Scott Reintgen

Pokračování se povedlo, je napínavé a čtivé. Babylon je pořád krok před Genesis i Imago. Těším se na další díl a doufám, že se jim podaří, vrátit se domů.

18.05.2021 5 z 5