Alexxxka Alexxxka komentáře u knih

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Nádherná obálka a kouzelný příběh. Zamilovala jsem si Zvíře i Jevu i Laňku. Pohádková atmosféra na mě dýchala z každé stránky. Doporučuju!

28.05.2019 5 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Tato autorka je skvělá!!! Četla jsem obě předchozí knížky a i když to bylo vymyšlené fakt dobře, tentokrát mi tam něco chybělo. Asi to nebylo tak psycho, tentokrát mi nevadilo na chvilku knížku odložit. Přesto všechno doufám, že brzy budu mít možnost číst něco dalšího od této úžasné spisovatelky.

25.05.2019 4 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Lale měl mnohem víc štěstí než jiní. Pro mě to byl silný příběh jako každý z této hrozné doby. Jsem ráda, že jsem se ke knize dostala.

23.05.2019 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Panebože!!! Tak to bylo opravdu psycho!! Na konci jsem měla slzy v očích a husinu až na nohách...
Jakou barvu měl mít Miliin pokoj, Grace?
Červenou, zajiknu se. Milliin pokoj měl být červený.
To jsem si myslela. - odpoví Ester jemně.
DOPORUČUJI!!!

23.05.2019 5 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Osobně se mi to fakt líbilo :-) Přečteno za pár hodin.

22.05.2019 4 z 5

Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

Od knížky jsem nic nečekala, o to víc jsem ráda, že jsem se k ní dostala. Rozhodně stojí za přečtení.

22.05.2019 4 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Moje první knížka od Browna. Vybrala jsem si jí na základě ČV. Chvilku mi trvalo se začíst ale pak to už šlo jedna báseň. Je to skvěle vymyšlené - i když konec - co jsme a kam spějejme mi zas tolik neříkal. Každopádně oceňuji to, proč jsem si knížku vybrala. Moje milovaná Barcelona. jak kdybych byla včera v Sagrada Familia nebo Casa Mila, Park Guel... Bylo příjemné si tato místa oživit prostřednictvím knihy.

21.05.2019 4 z 5

Divočina Divočina Cheryl Strayed

Hezky napsané... Myslím, že takhle si člověk vyčistí hlavu, přijde na úplně jiné myšlenky, začne si vážit jiných věcí. Klobouk dolů, že to zvládla.

14.05.2019 4 z 5

Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Jodi je snad moje úplně nejoblíbenější autorka. A Velké maličkosti jsou podle mě zatím úplně nejlepší kniha od ní. Pohled na téma rasismus je těžké. V každém asi jsou nějaké předsudky. Co mi nedělalo vůbec dobře byli stránky o Turkovi - takové chování a smýšlení a přesvědčení asi nikdy nepochopím. Konec velice překvapivý. Kniha se mi dostala pod kůži a rozhodně ji budu ráda půjčovat a doporučovat!!!

08.05.2019 5 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Vážně pecka! Timothy Blake - nechutně skvělý. Antihrdina a klaďous zároveň... Originální, svižné, místami opravdu nechutné, výborně napsané - člověka mrazí, zvedá se mu občas žaludek... Přesto všechno jsem hlavní postavě fandila. Líbilo se mi, že konec byl takový jak kolikrát život sám. Nevyhrálo ani dobro ani zlo... Ale je tam otevřený konec pro novou knihu a budu moc ráda až se s Timothym opět potkám. Ale jen v knize! V opravdovém životě ho potkat rozhodně nechci :-D DOPORUČUJI!!!

04.05.2019 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Uff. Přečteno za pár hodin. Toto bylo geniální. Dle hodnocení jsem čekala, že to asi bude stát za to ale předčilo to všechna očekávání. Dechberoucí příběh, je to knížka, která si rozhodně 5 hvězd zaslouží. Všem vřele doporučuji!

29.04.2019 5 z 5

Ani muk Ani muk David Jackson

Napínavé do poslední stránky. Moc povedené, škoda, že vydavatelství neplánuje vydat i první 2 knížky. Každopádně moc zajímavé téma, napnutá jsem byla jak kšandy a to mám ráda. Rozhodně stojí za přečtení.

29.04.2019 5 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Toto je přesně typ knihy, který mě baví. Nemohla jsem se odtrhnout - prostě paráda!!! Jen doufám že se nikdy ničeho podobného nedožiju. A i když nejsem seriálová, na toto jsem zvědavá jak se s tím tvůrci poprali a určitě se na to podivam. Moc doporučuji

18.04.2019 5 z 5

Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Krásná knížka, smutný a přesto moc poučný příběh, krásně vystavěný. Slzy na krajíčku, na konci mě až mrazilo. Moc doporučuji !!!

16.04.2019 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Dlouho mě knížka nerozbrečela. Tak silný příběh... Přečetla jsem už dost knih, které se týkají 2. světové války, tato se zařadila bez debat na 1.místo. Věřím, že stylem psaní se nemusí každému líbit, za mě to ale bylo dokonalé!!! Věřím, že se k ní ještě někdy vrátím. Moc DOPORUČUJI!!!

14.04.2019 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Velice silná kniha, která ve mě zanechala spoustu pocitů - hlavně teda znechucení, další co mě napadá nekonečný kruh, kolotoč který chvílemi zpomalí, člověk si myslí že vystoupí ale opět se rozejde a pokaždé je to horší. :-( Pravdivý příběh -moc smutný, k tomu ty fotografie... Opravdu síla.... Doufám, že nikdo z mých blízkých takhle nikdy nedopadne...

04.04.2019 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Neurazí - nenadchne. Samo o sobě se to četlo dobře ale postrádala jsem wau efekt, kdy by mě to nutilo číst dál a dál. Četla jsem už mnohem lepší knížky.

24.03.2019 3 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Druhá knížka od autora a přidávám ho do oblíbených. Pan Di Fulvio je spisovatel s velkým S a neskutečný vypravěč. Nevěřila bych, že historický román se mi bude takhle líbit. Obdivuji jak je celý příběh vystavěný. Každou postavu jsem měla před očima, příběh mě vytáhnul, cítila jsem pocity hlavních hrdinů. Je tam vše: přátelství, láska, nenávist, faleš, zoufalství, odpuštění a o tom, jak si jít za sny... Další plus nádherná obálka. A Mercuria si zamilujete :-) DOPORUČUJI!!!

20.03.2019 5 z 5

Cena za dokonalost Cena za dokonalost Céline Raphaël

U této výpovědi se nedá říct jestli je dobrá nebo ne. Vubec není dobré, že si malá holčička musela tolik vytrpět. Já měla celou dobu stažený žaludek, Celine jsem hodně fandila a přes to všechno přicházela jedna rána za druhou. Naopak toho psychopatického otce jsem měla chuť pořádně proplesknout a poslat do vězení až by tam zčernal. Velice silný příběh. Nevím co víc napsat, rozhodně stojí za přečtení. DOPORUČUJI!!

12.03.2019 5 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Wow! Po delší době knížka od které jsem se nedokázala odtrhnout. Všichni mi přišli dost ujetí , po celou dobu jsem měla zvláštní pocity u čtení a myslím že na tento příběh jen tak nezapomenu.

11.03.2019 5 z 5