alnahu komentáře u knih
Kuchařka s předmluvou od Heleny Růžičkové a recepty z bílého masa ,které je zdravější.
Pro všechny kdo mají rádi zmrzlinu. V knize najdete recept jak vyrobit zmrzlinu ve výrobníku i bez něj.
Tato kniha mne neoslovila. Čekala jsem podle záložky zajímavý děj-za mě zklamání.
Muffiny a zase muffiny -sladké i slané najdete v této knize recepty ,jak na ně s podrobným popisem a obrázkem.
Poutavý příběh ve které to s muži není jednoduché .Sabina lékařka ,která o prázdninách vezme záskok v sanatoriu s duševně nemocnými si zde vyhledné mladého muže,který potřebuje zachránit před sebou samým.Podaří se jí ho vyléčit ,ale nakonec přijde on zachránit ji.Sabina v této knize byla velmi zvláštní prožila si lásku manželskou,lesbickou i mileneckou.Kniha se mi četla dobře.
Velmi silný příběh muže ,který se popral se svým hendikepem. Saliya přicházel pomalu již od svých patnácti letech o zrak ,nakonec mu zůstalo pouhých 5% měl svůj sen, jako ostatní lidé a proto začal se svým postižením bojovat, nechtěl být litován a to se mu podařilo i když to neměl v životě jednoduché .Podle knihy byl též natočen docela úspěšný film.
Velmi zvláštní kniha do které jsem se ne a ne začíst. Smutný ,divný příběh o zvláštní rodině. Za mne pouze jedna hvězdička-zvláštní téma.
Detektivní příběh z anglického venkova ,kam se přestěhovali manželé Sally a Liam a hledali zde klid ,který jim narušuje jejich mrzoutský soused. Vyšetřování se ujímá superintendant Markby a zjistí závažné okolnosti. Detektivka na kterou jsem se těšila mě zklamala.
Po této letní oddechovce jsem sáhla ,abych si trochu připomněla letní dny- sychravý podzim nemusím. Příběh Ireny a Kláry mi připadal trošku nepravděpodobný ,ale přesto se mi jejich dobrodružná cesta dobře četla. Dívky se vydají s kamarády na dovolenou na Korsiku, ale vše dopadne úplně jinak , každá pak cestuje úplně jinak . Klára po opravdu dobrodružné jízdě stopem nakonec na svých cestách po Korsice najde i lásku a Irena , která ji na cestě opustila může jen závidět.
Tentokrát jsem sáhla po romantice a příběh Natálie ,kterou okouzlil v jejích snech Černý rytíř a ona se za ním vydává v dobrodružné cestě ve společnosti hraběte Jonathana se mi četl dobře ,kniha se mi líbila.
Za mě výborná oddechová kniha. Životní příběhy ze života učitelky napsané s humorem, které mě velmi pobavily.
Kniha Podzimní trůn popisuje posledních třicet let Alienořina života mezi jejím vězením na hradě Old Sarum, kam ji uvrhl její druhý manžel Jindřich II.a končí její smrtí. Jindřich chtěl jejich sňatek anulovat a chtěl, aby vstoupila do kláštera ,tím by získala svobodu, ona ale na toto nepřistoupila, na to byla příliš hrdá. Po smrti manžela vládla ještě patnáct let. Zemřela v opatství Fontevraud v dubnu 1204 při písni své milované vnučky Richenzy .Opravdu krásná trilogie ,při čtení jsem si přála, aby kniha ještě nekončila. Knihu doporučuji.
Pěkný detektivní příběh ,zasazený do historické Prahy ,kdy vládl Rudolf II.V té době je Praha plná alchymistů , kteří by rádi zbohatli, z přeměny kovu na zlato a to se stane osudným jednomu z nich. Dobré čtení.
Opět pěkný román od paní Javořické, která píše o prostých lidech o jejich starostech a bolestech, mám ráda její jazyk a příběhy z venkova , v kterých nám líčí, jak se tenkrát žilo a byl to opravdu nelehký život.
Docela ráda čtu knihy ze starověké Číny. Děj této knihy se odehrává roku 631- 648 po Kristu, za vlády císaře Tchaj-cunga . Mei po smrti otce se ve svých 13 letech dostane do paláce mezi vyvolené-jako konkubína k císaři. Je z tohoto údělu nadšená ,protože rodina po smrti otce přijde o vše a je vyhnána na ulici bez prostředků, tak se chce Mei o rodinu postarat sama .Život Mei na císařském dvoře není zrovna nejšťastnější, měla jiné představy-netušila ,že dostat se k císaři nebude lehké , ale najde zde přítelkyní, která se jmenuje Klenot a ta ji pomůže se k císaři dostat, ale nakonec i ona ji zradí. Císařský dvůr je plný intrik a boje o moc a vládu. Kniha se četla dobře, má krásnou poutavou obálku.
Opět vtipně napsaná kniha od paní Ivanky a jejím bydlení -stěhování, malování a katastrof okolo toho. Zábavná oddechovka.
Další velmi pěkné pokračování o psím poslání, kdy psí hrdina několikrát zemře a opět je báječným přítelem a všechny bezmezně miluje, ať to byl Ethan , Clarita, CJ nebo Trent. Velmi krásný příběh nejen pro psí páníčky.
Životní příběh čtyřicátnice Jitky a jejího ex manžela Roberta, se mi velice líbil. Děj této knihy je opravdu pestrý a až neskutečně jsou osudy lidí v této knize propojeny . Ale tak to i v reálném životě chodí. . I příběh potvory Andrei ,která nakonec najde své štěstí dopadl dobře. Byla jsem velmi potěšena ,že k sobě Jitka s Robertem opět najdou cestu a oba se určitě cítili o několik fousů líp. Úžasný román ,krásná obálka ,doporučuji všem kdo mají rádi romány ze života.
Tuto knihu jsem si vypůjčila ,díky krásné obálce a nezklamala mě, tajemný historický příběh z drsné krajiny Suffolku, se četl dobře. Ač nemusím prolínání minulosti s přítomností, příběh Iris a Fábie v této knize se mi četl dobře.