Áňa 998 komentáře u knih
Nádherná pohádka pro každého mini knihomola. Překrásné ilustrace, které si zamilujete!
Tahle kniha rozhodně stojí za přečtení. Možná pomalejší rozjezd, ale to se zlomí a Vás Ochránce pohltí. Nemohla jsem se odtrhnout, a se zatajeným dechem četla až do konce.
Čekala jsem změnu od Šepotání, a Běsnění mě velmi mile překvapilo. Skvělé dokreslení série!
Úžasná kniha která mě bavila od začátku do konce. Ani nevadilo dřívější shlédnutí filmu- právě naopak :)
Úžasná kniha. Nemůžu se dočkat třetího dílu! :)
Čekala jsem víc.. Předchozí tři díly byly naprosto úžasné. Dcera mě docela zklamala.
Ze začátku jsem si říkala ze je to blbost, ale dočetla jsem to. Děj me nakonec začal bavit ;) jdu na další díl ;)
Úžasná kniha! Získala si mě hned na první straně... a ten konec... měla jsem slzy v očích! Rozhodně doporučuju ! :)
Nejsem jediná, kdo čekal na další díl tohohle megahitu, který nás všechny loni dostal. Železný plamen je na první pohled o dost objemnější, ale i tak má ořízku a v knihovně to rozhodně bude takový poklad. Co se týká obsahu, tak jsem opět spokojená!
Je pravda, že začátek byl pro mě hoodně pomalý. Všimla jsem si, že hodně čtenářů se pustilo nejdřív do rereadingu Čtvrtého křídla, aby hezky navázali. To jsme nechtěla, chtěla jsem se v příběhu posunout dál a tak jsem zatla zuby a dala se do čtení.
Čtení jsem prokládala dalšími knihami, takže se mi čtení protáhlo. Sem tam jsem několikrát tápala, ale pak jsem se našla. Hodně mi v tom pomáhaly známé postavy z prvního dílu, které jsou skvěle popsané, takže stačila chvilka a už jsem byla doma.
Zpátky je samozřejmě Violet, Xaden a jejich draci. Dva hlavní hrdinové jsou opět skvělí. Silní, odvážní, důvtipní a táhnou příběh. Ale kdo mě strašně bavil, to byl menší drak Violet, Andarna. Ta je prostě úžasná, a je to hlavně ona, na koho se těším v dalších dílech. Má skvělé hlášky!
Kromě pomalého začátku jsem se ale dobře bavila. Je tu akce, spousta bojů. Oproti prvnímu dílu možná více násilí... Ale taky spicy scén a překvapení. Bylo jich tolik! A několik z nich bylo tak neskutečných, že mi spadla brada!
Tahle série je po dlouhé době konečně pořádná a já se strašně těším, jak to celé bude pokračovat. Z knih mám pocit, že autorka přesně ví, co dělá a věřím tomu, že nás ještě několikrát dostane. Železný plamen příběh neskutečně posunul a povýšil na úroveň výš, za mě jen doporučuji ten rereading prvního dílu!
Když přeskočí jiskra je další kniha od Donny Ashcroftové. Pokud vám jméno autorky něco říká, tak to jste určitě slyšeli o knize Vánoce na skotském hradě. To byla milá vánoční romantika, a já byla zvědavá, jak bude ve skotském prostředí vypadat svěží letní romance.
Hlavní postavou je láskou zklamaná Evie. Její nejlepší kamarádkou je koza a Evie je samotář. Po nevydařeném vztahu se zašila doma, kde se starají o pár jurt, kam jezdí různí hosté. Jedním z nich je i Callum, sympatický hasič. I on má své démony.
Evie je milá, ale něco mi na ní nesedělo. Byly momenty, kdy jsem měla pocit, že se objevila nová postava. Najednou přepla a začala se chovat jinak. A pak je tu Callum, sympatický, milý, zamilovala jsem si ho hned. Nesmím zapomenout na babi Agnes, ta je prostě prďácká!
Knihu doporučuje Julie Caplin, a je pravda, že její knihy jsou opravdu napsané podobně. I tady se podíváte do jiné země, konkrétně do Skotska, a poznáváte ho, na pozadí romantické linky. Autorka zapojila tradice a zvyky, takže si i něco odnesete navíc.
Co mi na knize trochu vadilo, byla jistá předvídavost děje a ten konec. Ten za mě byl trochu přitažený za vlasy a takový zbytečně americký, nereálný.
Kniha nebyla špatná, ale není to za mě ani zklamání, ale ani překvapení. Je to milý, romantický příběh, který mi dovolil si odpočinout a na chvíli vypnout. Ale jsem zvědavá na další knihu!
Minulý rok jsem se díky knižní štafetě dala do čtení Legend a Latéček, totální úžasnosti, kterou strašně moc ráda doporučuji, když se někdo zeptá na fantasy. Společně s prvky hygge stylu a kafem totiž kniha tvoří roztomilou kombinaci a ještě dohromady s fantasy světem, tak něco, co tu ještě nebylo. A na jaře jsem se dozvěděla o tom, že vyjde prequel Knihkupectví & kostní prach... Když víte, tak víte, takže jsem čekala na vydání!
Z Legend známe orkyni Viv, ale nevíme, co se dělo předtím, než si založila kavárnu. Vracíme se tedy do její minulosti, kdy ji zranění na několik týdnů vyřadí z boje. Viv musí trávit čas v klidu ve vesničce Šerák, ale do cesty se jí připlete zašlé knihkupectví...
Brzy se seznamujeme s krysačkou Fernou, jejím gryfíkem Perkeltem a celým Šerákem. Miluju, jak jsou postavy popsané, originální, ale hlavně dobrosrdečné. Vidí dobro kde není a snaží se pomoct za každou cenu.
Kromě ťuťu stránky knihy máme i nějaké ty komplikace, tady v podobě nekromantky Variny. Její služebníci jsou věrní, bojují tvrdě... Viv ví, jak se to s nimi má. Pak se nám do hry ale dostává další roztomilá postava..
Bylo to jiné, než Legendy, ale ne špatně. Máme tu vůni pečiva, starých knih a prachu, nehledě na lásku ke čtení, kterou Ferna podporuje svým knihkupectvím. Ale taky je tu napětí a tajemství..
Opět povedená kniha, která sice byla zpočátku trochu pomalejší, ale pak už to prostě jelo. Zamilovala jsem si postavy, Šerák.. Bylo mi líto dočítat!
Psí štěstí mě zaujalo především anotací a samozřejmě roztomilou obálkou. Já se příběhům se zvířaty většinou vyhýbám... Ne že bych je neměla ráda, ale strašně se dojímám a občas.ty emoce jsou dost na hlavu. Ale tady jsem se nechala zvyklat.. a byla jsem dojatá!
Abych Vás vtáhla do děje, Čoko je milý roztomilý labrador, kterému není ani rok. Zemře jí panička, nemá kam jít. Ale mohla by to zachránit dědička Melanie, která je ale opakem toho, jací jsou lidé v městečku, kde zdědila dům, obchod a Čoko...
Melanie je městský typ, workoholik, který nemá přátele a ani silnější rodinné vazby. To, že dostane dědictví po tetě, je pro ní čára přes rozpočet. Abych byla upřímná, neměla jsem jí ze začátku ráda. Je nepříjemná a chovala se dost... Nepřátelsky. Oproti tomu Čoko, to je miláček!
A teď, proč to dojetí? Čoko nefiguruje v knize jako pasivní postava. Čtenář po celou dobu čtení naráží na její myšlenky. Na to jak vyjadřuje city Melanii, čisté a laskavé. To byly momenty, kdy jsem měla na krajíčku.
Máme dva psy, takže představa, že něco takového prožívají je pro mě neskutečná. Čoko jsem si zamilovala a celý proces, kdy se Melanie rozhoduje o své budoucnosti mě bavil, až na to, jak působila jako protiva.
Psí štěstí je krásná kniha o tom, jak jeden pes dokáže změnit člověka. Navíc tu máte pohled i z psího pohledu, o to je to zajímavější. Teď vyšla od autorky další kniha, Kdo je tu šéf a tu si rozhodně nenechám ujít. Pokud máte rádi příběhy se zvířaty, velké doporučení!
Na historické knihy potřebuji mít správnou náladu. Když mi ale autorka Markéta Prášková nabídla svou knihu k recenzi, už jsem o ní něco málo věděla - z nadšených recenzí dalších čtenářů. Dlouho jsem se tedy nerozmýšlela a pak jen čekala na tu správnou náladu, která přišla celkem brzy!
V knize objevíte několik dějových linek. Z roku 1942, období sametové revoluce a roku 1990. Tušíte nějakou provázanost, ale jakou, to musíte prostě přečíst.
Nejhlavnější je tu období roku 1942, kdy v naší zemi zuřila válka. Poznáváme hlavní postavu Lídu a její sourozence, kteří bojují proti režimu. Musejí se skrývat, takže Lída se odklízí na venkov. Tam se po čase k ní přidává i dcera jejích židovských přátel. Zároveň jsou tu ale zmíněné další dějové linky, které jsou příjemným zpestřením a zároveň je tu detektivní zápletka, jako takový bonus.
Autorka ukazuje, velmi realisticky, že za války nebyl život jednoduchý nikde, ani na venkově. Zároveň se tu objevují témata jako láska, přátelství, výchova a hospodaření. Autorka to vše nádherně popsala.
Kniha Ester je neskutečně čtivá, dojemná a napínavá. Netušíte, co se stane a jen držíte palce postavám, které jsou neskutečné, silné a lidské. Autorka vše popisuje tak, že máte pocit, že jste v knize. Byla místa, kdy mi běhal mráz po zádech!
Kniha Ester rozhodně stojí za přečtení a já jsem z ní neskutečně překvapená, protože snad žádná kniha s podobným tématem se mi nečetla tak dobře. Tady je hvězdičkové hodnocení prostě málo. Autorka má ode mě obrovský obdiv! Už teď je mi jasné, že se Ester zařadí mezi nejlepší knihy tohoto roku.