Áňa 998 komentáře u knih
Na Ocelovou ligu jsem se moc těšila. Mám od autorky přečteno Zlomky nekonečna a Lásky čas, obě úžasné, čtivé a tak jsem si myslela, že Ocelová liga bude sázka na jistotu.
Musím říct, že mi čtení dalo zabrat a knihu jsem četla docela dlouho. Autorka dala dohromady zajímavý nápad a převedla na papír fantasy s inspirací starověkého Říma.
Celkově se mi hrozně líbí nápad Akademie, jejích studentů a různých překážek, od záhadných úmrtí až po zkoušky. Jen mám pocit, že celý ten nápad je obrovský a na jednu knížku velký. Dokázala bych si představit, že z Ocelové ligy bude série a všechno bude víc rozpitvané.
Kniha je prezentována jako akční LGBTQ+ fantasy, a i tu milostnou linku tady dostanete. Sice není vždy dokonalá a hlavní hrdina Vitus s ní bojuje.. ale je to super zpestření!
Asi jsem do knihy šla s velkým očekáváním a čekala jsem něco malinko jiného, ale rozhodně nejsem zklamaná. Konec mě zničil, totálně a ani čtivost nemůžu upřít.. ale nemůžu se zbavit dojmu, že by nápadu slušela více série.
Bellanteriové jsou další českou fantasy, do které jsem se dala. Když mě autorka oslovila, po přečtení to byla hlavně obálka, která mě oslovila a já si řekla, že do ní půjdu, i když v elektronické podobě. Ta mi ne vždy vyhovuje, ale jak se brzy ukázalo, byla to ideální volba pro tuhle knihu!
Bellanteriové jsou skupina bojovníků a mezi ně patří i Arwin, jedna z našich hlavních postav. Ujme se mladé dívky, Kelly, která tak dostane druhou šanci na lepší život. Společně s další postavou, Lukem, jí cvičí a my můžeme být u toho.
Z tohohle Vám je asi jasné, že kniha hodně popisuje boj a různé techniky. Samozřejmě tu máme i popisy okolí a dalších postav a akce. Nejsem fanoušek popisů a tady jsem si v nich vyloženě libovala. Byly akční, čtivé a já si podle nich krásně dokázala všechno představit.
Fanoušci romantiky si tu taky přijdou na své. Ono to nejdřív nevypadá, ale pak se tu objeví část (spoilerovat nechci), která mi úplně nesedla a i ta romantika tu bude. Ale řeknu to takhle, doufala jsem, že si Kella vybere někoho jiného!
Bellanteriové jsou zajímavá česká fantasy, kde se hodně řeší vývoj postav a taky nové začátky. Hlavní hrdinka Kella je prostě neskutečná, a já jí strašně moc fandila. Jediné co mě zklamalo byla romantická linka, která občas rozhazovala racionální chování postav a já u toho fňukala.
Pokud hledáte čtivou fantasy, kde si krásně vše představíte, rozhodně je kniha Bellanteriové silný kandidát!
Po knize Bezmocná jsem skočila po úžasných zahraničních hodnocení. Těšila jsem se na začátek nové fantasy série, která podle anotace zněla opravdu slibně. Už jen ta obálka vypadá parádně a já doufala, že ani vnitřek mě nezklame.
Co mě po prvním prolistování zarazilo, to je kvalita papíru. Hodně jemný, průhledný.. kniha díky tomu nevypadá na to, že má přes 500 stran. Ale zase tu máme hezky zdobené začátky kapitol, tak jsem přivřela oči.
Co se týká světa, který dala Lauren Roberts dohromady, to je jedna velká paráda. Máme tu super hlavní hrdinku, která mi charakterově sedla, lidi s různými schopnostmi, skupinu lidí která je nemá a je utlačovaná a smrtící hry, kde jde o všechno. A to vše ve světě, kde nám je pomalu představována jeho logika.
Začátek je možná pomalejší, ale pak se chytnete a nejde přestat, i když se najdou slabší místa. Je tu hodně znát inspirace Hunger Games, která mě nejdřív trochu rozčilovala, ale pak jsem se od toho oprostila a byla to jedna velká jízda.
Co se týká postav, opět, hlavní hrdinka Paedyn mi sedla. Je svá, odvážná a správně drzá. Do toho jsou kolem ní postavy se správnou chemií a dohromady to dává parádní celek, kde si pamatujete každý charakter. Skvělá je tu i romantická linka, která mě moc bavila a usmívala se u toho!
Bezmocná je rozhodně velké překvapení, i když se tu pár much našlo. Jsem ale zvědavá, jak bude příběh pokračovat dál, takže se moc těším na pokračování! Už bude?
Ač je to asi neuvěřitelné, Familiár je moje první setkání s Leigh Bardugo, která si získala tolik čtenářů. Několik jejích knih doma mám, ale ke čtení jsem se zatím nedostala. Na setkání bloggerů jsme ale v tašce našli recenzní výtisk Familiáru, a já to brala jako znamení.
Do recenzáku jsem se pustila docela brzy, ale po několika stránkách se čtení proměnilo docela v trápení. Nevím jak autorčiny ostatní knihy, ale Familiár je hodně popisný, i když je tak atmosféra popsaná úžasně, mně to přišlo zdlouhavé.
Zároveň mi moc nepomohlo, že je příběh zasazen ve Španělsku, konkrétně v Madridu, takže je tu hodně španělských slovíček a já si všechno hledám, jako správný štoural. To mě docela zdrželo a pak taky to, jze je to historická fantasy, a já se s historií úplně nekamarádím.
Co se týká postav, tady to bylo fajn překvapení. Hlavní hrdinka mě moc bavila. Všechna ta magie... Bylo to něco, co mě nutilo číst a pokračovat do konce.
Celkově musím říct, že jsem asi čekala něco jiného a dostalo něco, na co jsem neměla náladu. Rozhodně mám v plánu si od autorky přečíst její předchozí knihy, ale i tuhle. Jen si na ní potřebuju dát více času a klidu. Věřím ale, že fanoušci autorky budou nadšení. Já jsem si na první setkání měla zvolit něco.. ne tak historického.
Historky z randění jsou v poslední době hodně používané k pobavení jak na sociálních sítích, tak i v knihách. Několik jsem jich četla, ale mám jednu jistotu, u které vím, že se pobavím, a to jsou knihy od Lucie Macháčkové. Četla jsem od ní první díl Historek z Tinderu a byla jsem zvědavá, jak se mi bude líbit další díl.
Tentokrát tu řešíme samozřejmě randění. Ale co takhle randit jako svobodná matka? Je to jiné? Rozhodně. Je to těžké? Totálně! A pak je tu i randění, kde se cestuje hodiny vlakem.. prostě je to opět neskutečná jízda.
Historky z Tinderu 2 mi přišla ještě lepší, než předchozí díl. Je to neskutečně čtivá kniha s historkami ze života, které se klidně můžou stát i Vám. Když jsem se dala do čtení, nečekala jsem, že za pár hodin budu i dočítat!
Jediné, co mi vadilo, tak to jsou části knihy, které jsou na žlutých stranách. Jsou to různé vsuvky, tipy... Rozhodně se jedná o skvělý bonus, jen mi přijde nešťastné dát na žluté stránky bílé písmo. Docela mě z toho bolely oči.
Historky z Tinderu 2 je další podařená kniha autorky a já jsem moc ráda, že jsem se do ní dala. Možná mě jen trochu mrzí, že jsem si jí nedokázala šetřit. Pokud hledáte něco ze života, na pobavení... Tohle je nutnost!
Od Lucie Ortegy jsem si už dlouho chtěla něco přečíst. Mám ve svém knihomolském okolí několik čtenářů, co od autorky něco četli a měla jsem od nich doporučení. Trošku naproti mi vyšla sama autorka, která mi nabídla knihu Soumrak Edenu k recenzi. Byla jsem zvědavá, i když jsem se podle anotace trochu bála, co mě v knize čeká.
Už po několika stranách je jasné, že autorka přesně ví, co chce psát. Kniha je vystavěná na pevných základech a je znát, že celý příběh je pečlivě, cihlu za cihlou stavěný. To mi asi pomohlo knize "uvěřit" a zapomněla jsem tak i na drobnosti, kterých jsem se bála, jako je magie, víra, rozdělená společnost..
Co se musí nechat, tak to je originalita příběhu. Hodně jsem přemýšlela, jestli jsem se s takovou knihou už někdy setkala a víte co? Asi ne. A pokud ano, tak jí Soumrak Edenu strčil do kapsy.
Co mi dělalo problém, tak to byly postavy. Docela se mi ze začátku pletly a já si lámala zuby. Ale postupem času si postavy šly vlastní cestou a já si to srovnala. Ale děj byl popsán parádně, tam jsem věděla kde jsem. A to říkám jako čtenář, který nemusí popisy!
Trochu jsem se bála, jak všechno bude dohromady fungovat. Je tu hodně témat, je tu co řešit, i romantika se tu najde.. A hlavní postava Ada? Úplně skvělá, moc mě bavila.
Jsem ráda, že jsem si na první setkání s autorkou dala tuhle knihu a mám určitě v plánu i další knihy, které napíše.
Webový komiks Hrajeme! mě zaujal na blogerském dýchánku a protože mám ráda příběhy, kde se řeší počítačové hry a postavy mají takový svůj vlastní svět, na vydání jsem se moc těšila. Příjemným bonusem je navíc i to, že hlavní postava má jako společníka roztomilého psa, kterého můžete vidět i na obálce!
Hrajeme! je první díl ze série Let's play, která má zatím čtyři díly, takže je rozepsaná. Můžeme hádat, jak se životy postav budou vyvíjet.
Máme tu hlavní hrdinku Sam, která pracuje na vlastní hře, má introvertský život, svého psa a práci. Samozřejmě i skupinu lidí okolo sebe, která jí podporuje. Ale její sen stát se herní vývojářkou je v ohrožení poté, co jí na internetu jeden streamer totálně hru zdrbne. A hádejte, kdo se nastěhuje hned vedle naší hrdinky?
Co se týká příběhu, myslím, že toho nejlepšího se teprve dočkáme. Postavy se seznamují, oťukávají a my se seznamuje se světem Sam.
Trošku mě zklamala kresba. Místy je taková kostrbatá, jednoduchá a celkově jsem jí čekala propracovanější. Je to ale webový komiks, já jsem trochu rozmlsaná z jiných komiksů.
Celkově to bylo milé a rychlé čtení, kde není nouze o trapasy, zvraty a humor. Baví mě prostředí příběhu i postavy. Jsou své a nebojí se to ukázat. Navíc, na konci je krásný bonus, rozhovor s autorkou a taky kapitola o Sam, dva roky před hlavní dějovou linkou.
Ali Hazelwood už si u nás získala mraky čtenářů, a já samozřejmě nejsem pozadu! Teorie lásky je moje třetí přečtená kniha od ní, doma na mě ještě čeká Šach a mat. Teorie lásky jsem vzala jako takovou jistotu, u které si odpočinu a zároveň se pobavím.
Po Hypotéze lásky a Hlavě plné lásky jsem si říkala, že další podobná kniha z akademického prostředí mě nebude bavit. Máme tu Elsie, která chce získat práci svých snů, ale místo toho má rozdělaný rukopis a dvě práce, které nestojí za nic. A jako záporáka je tu Jack Smith. Okouzlující a já si ho hned zamilovala. To u Elsie říct nemůžu, dlouho mi trvalo, než jsem si na ní zvykla. Oba jsou fyzici, ale jeden je ta straně experimentální fyziky a druhý je teoretik. Ta rivalita je prostě daná.
Tahle romantická komedie mi nejdříve moc rychle neutíkala, ale když se Elsie dala do "boje" s Jackem, už to šlo rychle. Kromě předvídatelné romantické linky je tu ale i dost vedlejších linek a zvratů, které příběh oživili.
Kromě romantiky a akademického prostředí tu najdete ale i velkou dávku humoru. Třeba Jackova babička je úplně perfektní!
V knize byly drobnosti, které mi úplně neseděly a nedávaly smysl. Zároveň ale oceňuji začlenění nemoci u hlavní hrdinky, což knize dalo nový rozměr.
Teorie lásky nebyla špatná, ale za mě to na Hypotézu lásky a Hlavu plnou lásky nemělo. Pokud si ale chcete odpočinout a pobavit se, tohle by nemuselo být špatné!
Čtení pro děti u mě často nevidíte, ale dneska jeden takový tip mám. Díky @cestina_s_linus se mi do ruky dostala kniha Kroniky beskydských draků, od které jsem čekala hodně, ale už při rozbalení balíčku mi spadla brada a já věděla, že budu neskutečně nadšená.
Už jen na první pohled Vás musí dostat krásná obálka a kovové růžky, které jsem tedy jen tak neviděla a už jen proto kniha zamířila po dočtení na výstavku. A pak tu je samozřejmě merch, který mi ke knize došel, dotažený do posledního detailu.
A taková vlastně celá kniha je. Neskutečně dokonalá, po všech směrech, ať už se bavíme o příběhu, ilustracích nebo interaktivním obsahu. Je znát, že na knize bylo hodně práce, úsilí a nápadů. A myslím, že se to všechno vyplatilo.
Hlavní postavou je tu dráček Ilík, který nás provede po existenci draků v Beskydech, až po své vlastní dobrodružství. Jeho příběh je formulován hravě a pochopitelně, takže ani malý čtenář se knihy nemusí bát, a myslím, že i dospěláka potěší.
Kniha je dost interaktivní - obsahuje různé QR kódy k naskenování, ale i další digitální obsah. A pak je tu ještě audio verze, prý skvělá! (Já sama zatím poslechnuto nemám)
Kroniky beskydských draků je asi nejvíc vymazlená kniha v mé sbírce a je mi jasné, že bude mít své čestné místo. Jak příběhem, který má pro čtenáře i funkci ponaučení, tak i podobou, mě kniha dostala. Pokud sháníte už třeba vánoční dárky, tohle je můj velký tip!
Pro tebe je druhou knihou od Jodi Ellen Malpas, kterou jsem četla. Už dlouho mám její knihy v plánu, takže jsem nad touhle dlouho nepřemýšlela. Zároveň podle anotace jsem si říkala, že to bude pořádně dojemná jízda, na kterou budu vzpomínat.
Nechci Vám knihu nějak vyspoilerot, ale připravte si v dosahu kapesníky. Hlavní postava Lo, je čerstvě vdaná, ale její vysněné manželství se brzy mění v peklo. Dlouho to tak pokračuje, ale pak se jako světlo objevuje Luke, a její život zase dává smysl.. Obě hlavní postavy jsou neskutečné a já si je rychle oblíbila. I vedlejší postavy byly dobře promyšlené.
Už od první kapitoly jsem byla chycená a potřebovala vědět, jak příběh skončí. Druhý den mě čekala akce s autorkou a já si řekla, že knížku v noci prostě přečtu. Tohle splnit nebyl žádný problém, četla jsem a nechápala, co se to přede mnou děje.
V téhle knize najdete horskou dráhu emocí, neskutečně silné postavy, vážné onemocnění, psí parťáky... Pro mě to bylo neskutečně silné čtení, citlivě a čtivě napsané, dojemné. A samotný konec? Ten mě totálně rozebral a já dočítala se slzami v očích.
Autorka napsala knihu mimo své klasické zaměření, ale rozhodně to za to stálo. Pro tebe je neskutečná kniha, která si zaslouží pět hvězdiček, za svou citlivost a to, jak se mi dostala pod kůži. Za mě jedna z nejlepších knih z letošního roku!
Podzim je v plném proudu a knížek s ním není nikdy dost. Proto jsem se těšila na novinku, která je teď všude vidět, Kavárnu s vůní perníčků. Už na první pohled je krásná a já si říkala, že s ní nemůžu šlápnout vedle.
Společně s hlavní hrdinkou se ocitáme v městečku Dream Harbour, kde se zná každý s každým, a Jeanie chce začít od znovu. Od tety získává kavárnu a už brzy po nastěhování se seznamuje s Loganem, místním farmářem.
Na první pohled a po přečtení anotace jsem čekala popis kavárny, přípravy kafe.. prostě čtení, kde se kavárna zařizuje, nebo se aspoň dělá kafe a pečivo. Co se toho týká, tady jsem zklamaná, protože jsem se hřejivých popisů nedočkala.
Samotné postavy Jeanie a Logana nebyly špatné, ale na můj vkus trochu naivní, až moc rychlé sympatie.. Oblíbila jsem si docela Logana, je to takový milý hromotluk a vlastní farmou a skvěle pojmenovanými zvířaty. Ale Jeanie jsem prostě nedokázala přijít na kloub.
Jedinou lepší zápletkou bylo komplikování provozu kavárny, a já byla zvědavá, kdo v tom má prsty. Ale i tady to bylo velmi okrajové a já bych si přála to více rozvést.
Kavárna s vůní perníčků bylo milé čtení, ale na můj vkus hodně rychlé, na dost místech uspěchané. Ale jedná se o první díl série, tak doufám, že už příště bude příběh.. propracovanější.
Za knihu v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia
Vánoce v Bradavicích! Na první dohled kniha, která má nádhernou obálku a vypadá jako perfektní kousek do knihovny každého správného fanouška. Takže jsem si jí nenechala ujít!
Tak nějak jsem doufala, že kromě ilustrovaného zpracování Vánoc z prvního dílu série, dostaneme něco víc. Ale opravdu nic víc nečekejte, tím bonusem jsou krásné ilustrace, které jsou opravdu kouzelné.
Kromě dospělých fanoušků knihu určitě ocení i malí čtenáři, takže pokud chcete třeba své nejmladší naučit na svět Harryho Pottera, tohle by mohla být dobrá cesta.
Kniha je většího formátu, stránky co se týkají ilustrací jsou využity naplno a text je vložen tak, aby nebyl přehlídnut a zároveň nerušil.
Já jsem si tak zopakovala jednu z nejkouzelnějších částí z prvního dílu knihy, a přesně se mi vybavovaly i některé fráze. Za mě je tohle krásný kousek, který rozhodně udělá radost, ale chápu i ten tábor čtenářů, kteří ho oželí, protože se v něm nic nového nenajde.
Joker: Svět je tady a pro mě je to komiks, který jsem ani nevěděla že potřebuju. Úplně přesně si pamatuju, jak jsem přečetla Batman: Svět a říkala si, jaká by byla pecka, kdyby se povedl i další takový kousek s Jokerem. Teď už malinko jen doufám v podobný komiks o Jímž Gordonovi, ale tomu už fakt moc nevěřím!
Na tomto komiksu pracovali tvůrci z celkem třinácti zemí (USA, Španělsko, Německo, Itálie, Brazílie, Mexiko, Turecko, Jižní Korea, Argentina, Kamerun, Polsko, Japonsko a Česká republika). Účast je opravdu pestrá a stejně tak i kresba a přístup, jak je každý příběh pojatý.
V povídce z České republiky můžete najít růžový tank, kroje, semtex, golema, Tatru, ale hlavně krásnou kresbu a akční děj. Za mě je tenhle příběh v knize jeden z nejlepších.
Celkově ale komiks vnímám o malinko slabší, než Batman: Svět. Tam jsem si našla víc příběhů, které mi seděly. Tady bych musela hodně vybírat - když už mi sedl příběh, mrzela mě kresba a naopak.
Pokud máte rádi Jokera, Batmana (objevuje se tu) a Gotham, bude Vás Joker: Svět bavit. Navíc je zajímavé ho vidět zasazeného do různých zemí a jejich symbolů. A pokud jste si ještě neudělali čas ani na Batman: Svět... Tak by se to dalo vzít najednou, ne?
Nepatřím k lidem, kteří si libují v samotě. Tedy, pokud nejsem sama doma, nečtu si, nekoukám na seriál nebo něco nehraju. Ale co se týká chození mezi lidi, potřebuju vedle sebe někoho, kdo by mi byl oporou. Ale jsou situace, kdy to ne vždy jde a tak jsem si řekla, že bych s tím měla něco dělat. A takový fajn startovací čára se mi jevila knížka Sama a šťastná.
Na první pohled má krásnou obálku, která na mě vyloženě působí pozitivně. Ale co obsah?
Hlavní hrdinka/autorka tady svým čtenářům předává své vlastní zkušenosti o tom, jak trávit čas o samotě. Jak samostatně cestovat, užívat si single život a cítit se přitom dobře.
Po celou dobu čtení mi kniha přišla hodně upřímná. A z toho Vám musí být jasné, že ne vždy to bylo pozitivní čtení. Občas byly momenty, kdy bylo znát, že hrdinka/spisovatelka není šťastná. Ale bojuje.
Sama a šťastná je zajímavá kniha plná hlubokých myšlenek, které si jako čtenář musíte vyzobat mezi řádky. To mi i značně prodloužilo dobu čtení na několik týdnů - na čtení jsem musela mít vyloženě chuť a čistou hlavu.
Sama a šťastná mi dělala dlouho společnost, ale mám dočteno. Relativně čtivou formou mi otevřela pomyslné další dveře k dalšímu sebe posouvání. Nebyla to špatná kniha, ale čekala jsem o malinko víc.
Letos jsem se po hlavě vrhla po komiksu, ale i seriálového zpracování hitu Živí mrtví. Vždycky jsem říkala, že to není nic pro mě, a byla jsem opět přesvědčena! Ale, co jsem si mimo seriál zamilovala, to je komiksová předloha. Rok, a už jsem za polovinou, neskutečný!
Komiksová série má celkem 32 dílů, plus nějaké ty komiksy co jí doplňují a já se zdárně prokousávám. Když jsem se pustila do devatenáctého dílu, nějak na mě dolehlo, jak jsem si tenhle svět oblíbila, děj, ale i postavy v něm. Navíc, pokud se Vám líbil seriál, věřte mi, že komiks Vám bude připadat ještě lepší.
V tomhle díle se nám opět děj posouvá, možná trochu pomaleji, ale neznamená to, že se neděje nic důležitého. Rickova skupina se připravuje na boj s Neganem, dalším záporákem, který se objevil na scéně. U něj pořád nevím, jestli ho budu mít ráda, nebo nesnášet... Uvidíme, jak se to dál vyvine!
Nedokážu hodnotit jinak, než pět hvězd. Úžasná kresba, perfektní k ději, příběh který ubíhá a čtenáře opravdu vtáhne do děje a nakonec skvělé postavy, které si oblíbíte!
Po Chráním tě jsem pokukovala už dlouho. Po dočtení Čtyř jezdců apokalypsy jsem věděla, že se čtením od @mojeromantika_cz rozhodně nekončím, naopak, chci si přečíst úplně všechno. A jsem ráda, že další na řadě byla právě Chráním tě.
Chráním tě má už na první pohled skvělou obálku, která se hodí k papričkové knize. A moc mě baví i počet papriček na hřbetu!
Setkáváme se tu s Lucií, která aby pomohla své sestře a její rodině v boji s vážnou nemocí, odjede pracovat do Itálie jako chůva. Setkává se tu s italským pracháčem a jeho rodinou. Stefano je taky ale pěkný morous a Lucie na jeho divadýlko není zvědavá.
Lucie je perfektní postava, prostě holka od rány, která si nenechá nic líbit. Stefano je na jednu stranu arogantní neřád, ale taky mi přišlo, že Lucii rád provokuje. Tak mezi nimi vznikají vtipné momenty, a i peprnější scény.
Co se týká témat, je tady toho hodně. Nenávist, cestování, výchova dětí, vážná nemoc, láska, ale i další řada překážek. Jeden by řekl, že je toho moc a kniha bude předimenzovaná. Ale ono to tak vůbec není - všechno mi přišlo v skvělé harmonii a dávalo to smysl.
Mrzí mě jen, že příběh Lucie a Stefana není delší. Celkově kniha ale byla neskutečně čtivá, romantická, ale i ostřejší. Usmívala jsem se, smála se, ale i se přihlouple šklebila. Doufala jsem, že si odpočinu a to se taky povedlo! Další úžasná knížka!
První díl Takopího prvotní hřích mi dokonale zamotal hlavu, byla jsem dost zvědavá na druhý a závěrečný díl. Doufala jsem, že dostanu odpovědi na své otázky a čekala, jaké emoce ve mně vyvolá. Protože jednička? Já to rozdýchávala několik dní.
Opět se setkáváme s postavami z prvního dílu. Já se těšila hlavně na Takopího, roztomilou chobotničku ze šťastné planety. Je to mimozemšťan, neví, jak to na zemi funguje a je to znát. Natrefí totiž na Šizuko, malou dívenku, ve které se dle mého názoru schovává více temna než dobra. V tomhle díle se Šizuko chce vydat do Tokia, aby našla svého otce a psa.
Myslela jsem si, že mě už druhý díl nevyvede z míry, rozhodně ne tolik, jako jednička. Ne, tady to bylo ještě horší a já měla momenty, kdy jsem jen zírala a nechápala, jakým směrem se děj řítí.
Zároveň se mi líbilo, že se dostáváme pod kůži samotným postavám. To samotné mi vlastně dost věcí vysvětlilo a jednotlivé střípky mi začaly zapadávat na místa.
Druhý díl byl jedna velká jízda a myslím si, že to není manga, která by sedla každému. Emoce se u mě střídaly jak na horské dráze, a po dočtení jsem si říkala, co sakra budu číst dál.
Takopího prvotní hřích je zajímavá manga, která někoho rozhodí, ale nabízí i prostor k zamyšlení. Rozhodně doporučuji číst oba díly hned za sebou, ať Vám nic neuteče!
Tarot Café mě uchvátilo na první pohled. Nádherná obálka, která kromě neskutečné kresby slibuje i zajímavý příběh. Kniha je navíc objemnější, má skoro pět set stran, takže je jasné, že i co se týká obsahové stránky, bude nadupaná. Jedná se o Sběratelský kousek, ve kterém rovnou 3 volume.
Ze začátku jsem byla malinko zmatená. Hodně informací, nový svět s novými zákonitostmi. Postupně se ale na sebe informace nabalují, a detaily zapadávají do sebe. Tím se mi i samotný komiks četl lépe a lépe.
Celá kniha je prošpikovaná magií a tarotem. S tím se postupně seznamujete i s tarotovými kartami, které jsou vysvětlené v poznámce u hvězdičky.
Hlavní postavou, která všechny postavy spojuje je Pamela, věštkyně. K té chodí různá klientela, třeba zamilovaný kocour, milenec víly nebo upír-model. Že je to dost nesourodá sorta klientely? Je, ale spojuje je jedna věc - láska, v různých svých podobách.
Jednotlivé příběhy v sobě nesou nějakou hlubší informaci, význam, myšlenku. Takže i při čtení si pěkně zapřemýšlíte!
A samozřejmě kresba. Je starší, ale to se mi líbilo. Jak jednotlivé postavy, jejich okolí, ale i samotné karty se moc povedly!
Tarot Café mě mile překvapilo! Všechny příběhy byly krásné, nejvíce se mi líbil hned ten první s obětavostí kocoura a pak ten poslední s upírem. Jsem zvědavá, jak vše bude pokračovat, protože první kniha čtenáře příjemné navnadí.
Knihu Přežila jsem tinder jsem si šetřila na nějaké smutnější období a to v září přišlo. Potřebovala jsem něco, u čeho se zasměju, zavrtím hlavou a bude mi líp. Dala jsem se tedy do čtení.
Moje očekávání se splnila částečně. Než jsem potkala současného přítele, měla jsem právě Tinder a na několik schůzek vyrazila, takže mi jeho prostředí bylo docela známé. Musím říct, že každá ze schůzek skončila kafem a nikdy ten člověk nebyl takový, jako po zprávách. Zklamáníčko, mrzeníčko, mohla bych vyprávět! Ale nakonec to dopadlo nejlíp, a vyšlo u nás staré dobré seznámení v hospodě!
To už se moc často nevidí a proto chápu, že někdo zkusí seznamovací appky. A úplně chápu, že tak vznikají i knihy!
Autorka nás ve své knize seznamuje se svým Tinder příběhem, a taky čtenářům trochu radí, co s tímhle novodobým dohazovačem. Kniha je napsaná čtivě, strávila jsem s ní jedno odpoledne.
Doufala jsem, že se u ní trochu více nasměju. Knihy s podobným tématem jsem už četla, takže jsem měla nějakou laťku. Ale pokud jste v pozici pole neoraného, co se týká online randění, je tohle super startovač!
Kromě úsměvných historek mě i několik míst v knize donutila k zamyšlení, proč se randění tak změnilo. Proč je to tak těžké, s někým se seznámit. Tohle je kromě životního příběhu i skvělá příručka, která by mohla trochu pomoci!
Přežila jsem tinder je milá jednohubka, která vás pobaví, ale i přiměje se trochu zamyslet. Myslela jsem sice, že se více pobavím, ale tři hvězdičky jsou zasloužené!
Když se řekne Rainbow Rowell, okamžitě mi vyjede její skvělá kniha Fangirl, kterou jsem si zamilovala. Nebo Eleanor a Park. Nemám od autorky přečtené všechno, co u nás vyšlo, ale když už se mi kniha dostane do ruky, moc se těším. Někteří autoři si čtenáře dokáží získat i jedinou knihou! Po dlouhé době jsem sáhla i po povídkové knize...
Na Občasné přeháňky jsem se moc těšila už od představení na blogerském dýchánku a bylo mi jasné, že se do knihy musím pustit hned, jak to půjde. Je to povídková kniha, takže mi bylo jasné, že čtení půjde rychle.
Při prvním prolistování mě překvapila originální barva textu, která je tmavě fialová. Do očí to nijak nebolí, a je to příjemné zpestření. Za zmínku stojí taky roztomilé ilustrace na začátku každé kapitoly, občas i v rámci oddělení textu.
Po vzhledové stránce tedy krása, ale co obsah?
I tady jsem spokojená. Sice mi přišlo, že se povídky postupně zhoršují, ale bavila mě každá. Hodně se tu objevuje vánoční téma, ale potkáte i známé postavy z knih Rainbow Rowell. Radost mi opravdu udělala povídka se Simonem a Bazem. Nemusíte ale knihy číst, abyste se chytli v povídce! Samozřejmě je to lepší..
Tahle knížka byla milá, odpočinková a neskutečně mě bavila, autorka píše neskutečně čtivě. Jak na první pohled, tak i po přečtení za mě velké doporučení, které si klidně můžete přečíst během roku, ale i před Vánoci.