Áňa 998 Áňa 998 komentáře u knih

Čuprmani - Případ Zvíře Čuprmani - Případ Zvíře Zdeněk Ležák

Musím ocenit zajímavý příběh :-) Uteklo mi to rychle, už jenom díky velkým písmenům. Jen mi přišlo, že někdy jsou začleněna slova, která cílová skupina čtenářů úplně nemusí znát...

09.04.2023 4 z 5

Konzultant Konzultant Antonín Mazáč

Hrozně dlouho jsem nečetla takhle napínavou detektivku od českého autora! Začetla jsem se snad hned a dočíst knihu mi trvalo krátce. Obrovské překvapení! :-)

25.03.2023 5 z 5

Ten, co kráčí se Smrtí Ten, co kráčí se Smrtí Barb Rýdl

Letošní rok mi nepřinesl jen ty hezké věci, ale i jednu ztrátu, ze které se pořád vzpamatovávám. Proto pro mě kniha Ten, co kráčí se smrtí byla trošku těžká. Ale téma smrti je tu krásně popsáno, a místo smutku mě kniha spíš pohladila po duši. Nádherná je kniha i po vizuální stránce. Nádherná kniha, moc doporučuji!

25.03.2023 5 z 5

Rebelka Robin Rebelka Robin Amy Rose Capetta

Na Rebelku Robin jsem se moc těšila, protože jako fanoušek Stranger things jsem si knihu nemohla nechat ujít. Robin je pro mě vedlejší postavou, která nedostala tolik prostoru, ale nakonec se parádně vybarvila. Jsem ráda, že kniha nekopíruje děj seriálu ale odhaluje nám to, čeho jsme nebyli svědky. Oproti třeba Šílené Max (která odrážela seriál) to byla milá změna a já si čtení za poslechu soundtracku seriálu moc užila :-)

25.03.2023 4 z 5

Warhammer 40,000: Sestry bitvy Warhammer 40,000: Sestry bitvy Torunn Grønbekk

Pro lajka by se na první pohled mohl zdát tento komiks jako nějaký feministický výmysl, ale věřte mi, že příběh i vyprávění a zachování charakterů je autentické pro tento svět, a kdo četl první komiks Marneus Calgar zjistí, že druhý díl je při nejmenším stejná bomba, jako první :-)

11.03.2023

Hygge domov Hygge domov Meik Wiking

Knihy od Meika Wikinga miluju. Jsou na první pohled roztomilé, krásně čtivě napsané, téma je člověku blízké a ještě je kniha doplněna ilustracemi, fotografiemi a různými shrnutími. Překvapilo mě, kolik hygge ve svém životě používám, nevědomky. Tato kniha se zabývá hlavně domovem - jak rozestavět nábytek, jaké prvky začlenit, jak si to doma víc zútulnit (nejenom nábytkem, ale i činnostmi)... Po přečtení jsem měla chuť jít, a všechny hygge nedostatky opravit :-)

11.03.2023 5 z 5

Prokletá Prokletá Thomas Wheeler

Zajímavé podání Artušovy legendy. Chvílemi jsem ale děj vypouštěla, kvůli nudnějším místům. Kniha je obohacena o ilustrace, které se mi úplně nelíbily, ale jako nápad to byl dobrý. Možná by knize neuškodilo trochu pokrátit...

11.03.2023 4 z 5

Láska nadivoko Láska nadivoko Christina Lauren

Minulý rok jsem objevila knihy Christiny Lauren, a byla to láska na první pohled. Nenechala jsem si tedy ujít ani Lásku nadivoko. Jak už název vypovídá, kniha je zasazena do zajímavého prostředí, hlavní postavy jsou krásně propracované a ani o lásku není nouze. Krásná oddechovka! :-)

04.03.2023 5 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Kolem téhle knihy je v posledních dnech neskutečný boom a mě to celkem odrazovalo. Pak jsem si ale řekla, že na ní něco přeci jen musí být, tak jsem se do ní dala. Že by to bylo něco neskutečného, co vám vystřelí mozek na měsíc, tak to to opravdu není. Hypotéza lásky je milostný příběh plný zvratů, vtipu, nedorozumění. Přes pomalejší začátek jsem se ale začetla a od padesáté strany jsem jela jak myš, nešlo přestat. Hrozně milé a hřejivé čtení z vědeckého prostředí. I když mi přišlo, že má hlavní postava klapky na očích, co se týká Adama, dávám pět hvězd :-)

04.03.2023 5 z 5

Cesta k jednoduchosti Cesta k jednoduchosti Milena Jesenská

Zajímavá kniha, u které musíte koukat na to, kdy byla napsána, kdy doba byla jiná. Některé myšlenky jsou chytré, jiné mě trochu překvapily a donutily se i usmát.

26.02.2023 3 z 5

Propletený život Propletený život Merlin Sheldrake

Že se o houbách nedá moc napsat? Tahle kniha vás vyvede z omylu. Ráda vymyšlené příběhy prokládám nějakou naučkou o přírodě, a na to jsou knihy od Kazdy úplně ideální. Propletený život vás vezme do říše hub, seznámí vás s jejich životem nenásilně a poutavě. Velké doporučení!

neexistence neexistence Eva Pospíšilová

Po Páté minutě jsem si myslela, že už to autorky nemůžou trumfnout. Ale opět mě překvapily! V Neexistenci si pro své čtenáře připravily příběh dvou kluků, které k sobě táhne láska. Je to s nimi jako na horské dráze, nahoru a dolů. Ale jejich je krásný, šťastné chvíle střídají pády. Ale dohromady dávají dokonalou knihu!

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Tak strašně dlouho jsem se této sérii vyhýbala.. A nakonec jsem první díl přečetla za dva dny. Prostě nešlo odejít! Zajímavý svět, skvělé postavy!

26.02.2023 5 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Hobit je prostě srdeční záležitost. Tohle napínavé dobrodružství by si měl přečíst každý fanoušek fantasy...

25.02.2023

Pokoj v barvách štěstí 3 Pokoj v barvách štěstí 3 Hakuri

Spousta kresby, méně textu. Tak bych popsala třetí díl Pokoje v barvách štěstí. I tak mě ale tenhle díl bavil, protože se o trochu víc dostáváme pod kůži dívky, která byla unesena, Sači. Mezi ní a únoscem se pouto prohlubuje a díl mě zase o něco víc nalákal na další díly...

25.02.2023 5 z 5

Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 3 Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 3 Fuse

Další díl téhle manga série je za mnou. Třetí díl byl zase o trochu objemnější, než předchozí díly. Ale to mi vůbec nevadilo, protože se manga pořád zlepšuje. Nechybí akce a vtipné momenty. Objevují se i nové postavy, a myslím, že se do budoucna máme na co těšit!

25.02.2023 5 z 5

Les Les Chelsea Bobulski

Rozhodně zajímavá kniha, která se četla sama. Nápad se mi celkově jevil spíš jako námět na sérii, než standalone knihu. Dalo by se z ní vytřískat tolik děje! Bohužel jsou tu některé nesouvislosti a momenty, které mohly být klidně i více popsány.

25.02.2023 3 z 5

Vítězství větší než smrt Vítězství větší než smrt Charlie Jane Anders

Knihou jsem se prokousávala strašně dlouho. Hlavní myšlenka je skvělá, jen je tu tolik postav a názvů... že jsem to do hlavy prostě nebyla schopná narvat. Je zde i romantická LGBT linka, která by mi nevadila, kdyby byla do kniha vpravena trochu přirozeněji. Takhle to vypadalo, že jí tam chce autorka za každou cenu narvat.

25.02.2023 3 z 5

Dům na kopci Dům na kopci Shirley Jackson

Tohle se úplně nepovedlo. Pokud čekáte stejnou jízdu, jakou je v českém překladu stejnojmenný seriál, tak to jste vedle. O strašení se moc mluvit nedalo, hlavní hrdinka je strašně zvláštní, a ten konec... Ten jsem už vůbec nepochytila :/

25.02.2023 1 z 5

Psanec Psanec T. M. Frazier

Třetí díl Kinga je tady! Na to, jak jsem byla u prvního dílu skeptická, musím uznat, že se knihy posunuly co se týká kvality dál. Jak v dějové lince, tak taky co se týká provedení ze strany Ocelotu. Začátek knihy mě trochu překvapil, protože je tu znatelný velký věkový rozdíl hrdinů. Pak ale kniha byla čtivá a já si hlavní postavy oblíbila. Možná ještě víc, než Kinga, hlavní postavu série. Jediné, co mě dostalo, tak to byl konec. Otevřený!

01.02.2023 4 z 5