Áňa 998 komentáře u knih
Šťastně až navěky? je novinkou, kterou snad zahlédl každý. Protože ta obálka? Je nádherná a jen tak přehlédnout nejde
Malinko jsem tušila, co od knihy čekat, ale i tak jsem byla příjemně překvapená A je taky pravda, že knihu s takovou zápletkou jen tak nezapomenu
Tahle fantasy novinka se odehrává v "pohádkové" zemi, kde je magie, králové a princezny. Arek, náš hlavní hrdina usedá na trůn jako král, po boku má své věrné přátele. S pozicí je ale spjato i několik pravidel, včetně spřízněné duše...
A tak začíná hon na spřízněnou duši Arek hledá, ale jak to tak bývá, nevidí to, co je jasné A to mi malinko vadilo... Že je to od začátku vlastně jasné. Ale i tak?
Milá oddechovka, která je originální a nese stopy LGBTQ+ tématiky
Kdybych knihu nečetla jako štafetu, tak bych se k ní asi nedostala, a to by byla škoda. Nápad má opravdu originální!
Já už nebudu říkat, že se do další manga série nepustím. Protože pak @crew_komiks přijde s něčím novým a já opět neodolám Takže tentokrát jsem svoji mangaličku rozšířila o první díl Sakamoto days, který jsem slyšela přirovnávat k Spy x Family... A to si nemůžu nechat ujít
Příběh se odehrává v samoobsluze, kterou vede pan Sakamoto. Na první pohled zavalitý pán, který ale se vším pomůže. Pod tím vším je ale tajemství, které ví jen on a pár vyvolených. Býval obávaným zabijákem...
I když už je to ale nějaká doba, pan Sakamoto si některé své schopnosti ponechal a ty někdy proklouznou ven. Pak se k tomu přichomítne další postava, a vše začíná... Nečekejte nudu!
Manga byla akční, rychlá a nechyběl jí vtip. Moc se mi líbilo, jak je tu zapojená i kultura, třeba jídlo, protože pan Sakamoto je pořádný jedlík Připravte se na kila knedlíčků
Musím pochválit i kresbu, která se k příběhu hodí úplně perfektně. Po prvním díle je mi ale jasné, že hlavním tahákem pro mě budou postavy, které jsou neskutečně sympatické a je těžké si je nezamilovat už po několika stranách
Myslím si, že první díl nabídl hodně a jsem zvědavá, co nás čeká dál. Já už se teď hrozně těším
Miluju severskou mytologii, a proto když jsem zahlédla tuhle knihu, měla jsem okamžitě jasno. Pustila jsem se do ní a během pár dní (kdy jsem četla kdy se dalo) jsem měla přečteno :-) Krasná kniha, krásně propojená s mytologií, neskutečně čtivá, sem tam sranda, hlavní hrdinka od rány... Co víc si přát?
Jo, a je tu spouuuusta Lokiho! :-)
Konečně jsem se dostala k tomu, že mě manga chytla! Trochu jsem se tohohle momentu bála, protože to znamená novou závislost, která mě bude stát nejednu výplatu... Ale bude to stát za to! Líbí se mi zapojení nové postavy, která podle mě s dějem ještě zamotá :-)
Jsem moc ráda, že je to jednosvazková manga. Chci tím říct, že kdyby bylo dílů víc, základní prvky by nevyzněly. Bylo to milé, romantické, ale taky smutné a dojemné. Nádherná manga s hlubokým příběhem, který mi vyrazil dech!
Malinko vycpávkový díl, ale upřímně, vůbec mi to nevadilo. Nechbí akce, vtip, některé scény jsou nechutné, ale malinko se posouváme dál. A v momentě, kdy už se děj dostává dál vše končí... Už aby byl další díl!
Musím se přiznat, že jsem od tohoto komiksu čekala... poněkud víc. Celá tato série je taková nadstavbová, a ani tady to není výjimka. Pro fanouška Stranger Things fajn kousek do sbírky, jen asi nečekejte nějaké veledílo :/
Dlouho jsem se vyhýbala knihám od autorky, ani sama nevím proč. Kořist mi ale konečně neunikla a musím říct, že jsem za to ráda! Celou knihou prostupuje tajemství a my jsme svědkem příběhu tří dějových linek. Netušíte, jak jsou propletené, a já sama byla dost dlouho zmatená. Ale co se knize nedá upřít, tak to je neskutečná čtivost, která mě nutilo držet otevřené oči i po náročném dni v práci, když jsem se autobusem vracela domů. Konec mě naprosto odrovnal!
Skvělá kniha! Cestopisy moc nečtu, ale tenhle se mi fakt moc líbil. Mile napsané, zajímavé, obsahuje myšlenky autorky, krásné fotografie... Při čtení jsem sama měla chuť takové dobrodružství zažít a rozhodně do budoucna dám prostor dalším cestopisům :-)
Na to, jak jsem se téhle mangy bála s tím, jak mi nesedne, tak jsem fakt příjemně překvapená :-) Kromě milého příběhu s pár ožehavými momenty... je tu i poučení. A to, že by se nikdo neměl stydět za to, co ho baví :-) Těším se na další díly :-)
Další krásný díl je za mnou, a já doufám, že se brzy dočkáme dalšího! Tenhle svět je originální, promyšlený... Pro mladé dobrodruhy parádní čtení, které ale chytne i dospěláka! Z knihy je znát, že si s ní autor vyhrál. Třeba název planety Niragag? Geniální!
Knihu jsem četla na dvakrát. Nejdřív před státnicemi, kdy jsem měla totální krizi a pak teď, kdy už se vše uklidnilo. Autorka vymyslela obrovský svět, nápad.. Ale narvat ho do jedné knihy? To bylo málo. Chyběly mi některé detaily. A taky hlavní hrdinka, která mi ze začátku pila krev svými sebevražednými sklony. Jsem ráda, že jsem knize ještě dala jednu šanci ve "druhém" kole. Přistoupila jsem k ní jinak a dokázala jsem ocenit více věcí.
Autorku jsem do této knihy neznala. Ale musím říct, že jsem příjemně překvapená. Ze začátku jsem měla velký problém se začíst, ale brzy se to zlomilo a já četla a četla. Poslední stránky už byla rychlá akce a musím říct, že se mi těžko loučilo s hlavními hrdiny, kteří mi tak přirostli k srdci.
Hru jsem hrála několikrát, ale už po chvíli čtení jsem věděla, že tohle není dobrý počin. Chyby v detailech, kdo hru nezná, nic mu to neřekne. A ostřílení hráči asi spíš budou zklamaní.
Často přemýšlím, jestli se můj život ubírá správným směrem. Tahle kniha tedy přišla jako rána z čistého nebe. Je zde nabídnut příběh muže, který nevěděl. A tak se dostal na místo, kde mohl přemýšlet o tom, jak se svým životem naložit. Několikrát jsem se zastavila a přemýšlela. Krásná, útlá filozofická kniha, která Vás donutí se zamyslet nad vlastní existencí.
Miluju podcast a proto jsem se do knihy pustila. Opravdu se jedná o defacto přepis již řečeného. Vybavovala jsem si příběhy z poslechu a to mi četbu trochu kazilo. Musím ale ocenit rozhovory s lidmi, kteří se pohybují v oblasti zločinu na konci knihy... To bylo super!
Krásný návrat do příběhu, který je plný čokolády, starostí, radosti a lásky. Krásně jsem si u knihy odpočinula!
Naslouchač byl dokonalý. Faja v té dokonalosti jen navázala. To, co bylo naťuknuto v prvním díle se tady dovysvětluje, ale vznikají další a další otázky. A díky tomu se těší na další díl!
Dlouho jsem se na sérii chystala. Trochu mě ale ovlivňuje při hodnocení seriál, který jsem viděla první. Kniha je docela jiná, ale četla se mi hezky. Ráda bych se v budoucnu pustila i do dalších dílů.
Nejsem si úplně jistá, pro jakou věkovou skupinu knihu doporučit. Celkem hodně jmen, názvů.. zápletka je ale skvělá a čtivá :-)