Andrea864 Andrea864 komentáře u knih

Arthur & George Arthur & George Julian Barnes

Skvěle napsaná kniha. Dobře vykreslené charaktery postav, zajímavý příběh, životopis A. C. Doyla, život v Británii na konci 19. st. a vlídný humor. Příjemné čtení.

19.04.2022 5 z 5

Americký klub českých dam Americký klub českých dam Hana Parkánová-Whitton

Milé čtení, kniha mě docela bavila, ale čekala jsem víc. Chyběla mě větší prokreslenost charakterů postav a také více detailů ze života 19. století. Celou dobu jsem měla pocit, že autorka se vždy jen zlehka dotkla nějakého tématu té doby a už se děj zase posunul dál. O Americkém klubu tam moc zajímavých věcí nakonec nebylo, ale je pravda, že se autorce povedlo polidštit známé osobnosti. Dobu 19. století mám moc ráda, tak mě mrzí, že potenciál, který román měl, nebyl využitý víc. Škoda.

23.02.2022 3 z 5

Zlatíčka Zlatíčka Melanie Golding

Kniha se mi líbila. Čte se moc dobře. Celou dobu jsem si říkala, jak to vlastně celé je. Psychologický thriller jak má být.

19.12.2021 4 z 5

Zub za zub Zub za zub Ed McBain

Tak trochu jiná detektivka.

17.05.2021 3 z 5

Červánky mého mládí (díl I.) Červánky mého mládí (díl I.) Karel Klostermann

Krásná kniha. Vzpomínání psané krásnou starou češtinou, které tě zahalí jako do měkké, teplé deky, ze které nechceš vystrčit ani nos, dokud celé nedočteš. Ani nostalgická atmosféra nezakryje fakt, že to nebyl lehký život.

15.05.2021 5 z 5

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše John Gray

Zajímavé, poučné a místy vtipné čtení. Něco sedělo víc, něco méně...

14.05.2021 3 z 5

Krok do jiného času - To nejlepší z Barbary Erskinové Krok do jiného času - To nejlepší z Barbary Erskinové Barbara Erskine

Mám knihy Barbary Erskinové moc ráda, ale tato mě zklamala. U některých povídek jsem se musela nutit, abych je dočetla. Od poloviny knihy už to bylo lepší.

31.01.2021 3 z 5

Sbohem buď, lásko má Sbohem buď, lásko má Raymond Chandler

Výborná detektivka. Má spád, atmosféru, napětí a zajímavou zápletku. Bavila jsem se.

23.11.2024 5 z 5

Království slepých Království slepých Louise Penny

Další výborný příběh Armanda Gamache a jeho přátel z vesničky Three Pines. Atmosféra knihy jako vždy skvělá, tentokrát ještě umocněná pořádnou zimou. Zápletka děje ( tedy vlastně dvě ) se mi moc líbila. Doslov knihy určitě stojí za přečtení.

25.04.2024 5 z 5

Jak utopit doktora Mráčka Jak utopit doktora Mráčka Petr Markov

(SPOILER) Milá, úsměvná a čtivá knížka, která je jiná než film. Stejné má pouze některé postavy, ale ty mají trochu jiný charakter i vzhled. Tento vodnický příběh mě bavil, jen mě vrtalo hlavou, proč Vodička a Břeťa neztratili svou nesmrtelnost po styku s lidskou ženou, proč se to týkalo jen Jany. Příjemná oddechovka, která stojí za přečtení.

16.11.2023 4 z 5

Druhý život Marýny G. Druhý život Marýny G. Vladimíra Klimecká

Kniha se zajímavým námětem, ale vyprávění mě přišlo takové ploché, bez náboje, nešlo do hloubky. Je to škoda, protože téma na to kapacitu mělo a popis těžkého života a použití nářečí bylo fajn. Příběh Marýny mě bavil nejvíc.

28.10.2023 3 z 5

Panský dům a jeho dědictví Panský dům a jeho dědictví Anne Jacobs

Taková milá oddechovka.

21.02.2023 4 z 5

Muž bez vlastností Muž bez vlastností Robert Musil

(SPOILER) Na pozadí osudů jednotlivých postav a jejich příběhů, včetně hlavního hrdiny matematika Ulricha, jsou zde aplikovány filozofické úvahy a zajímavé myšlenky k zamyšlení. Jednotlivé postavy se setkávají roku 1913 v přípravné komisi. Ta má za úkol pomocí různých zasedání, porad a akcí vymyslet podobu oslav 70. výročí panování císaře. Tyto oslavy připadají na rok 1918. Je to však jen sled nikam nevedoucích setkání. Ta správná myšlenka, nápad pro monarchii už zkrátka neexistuje. Díky vtipným postřehům, ironii a slovním obratům bylo čtení často úsměvné.

18.05.2022 4 z 5

Růže a tis Růže a tis Mary Westmacott (p)

Příběh je založen na psychologické sondě do mysli a úvah lidí v málopočetné společnosti a to autorka opravdu umí. Skvěle propracované charaktery postav. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale narozdíl od detektivek se k ní vracet nebudu.

08.05.2022 3 z 5

Sanatorium Sanatorium Sarah Pearse

Kniha se moc dobře četla. Dobrý nápad, včetně místa. Nechybělo napětí a zvraty, ale nějak to prostě nebylo ono. Čekala jsem víc.

05.02.2022 3 z 5

Tajemství kovového domu Tajemství kovového domu Ellery Queen

Fajn detektivka. Čtivá, vtipné dialogy.

07.05.2021 4 z 5

Pachuť smrti Pachuť smrti P. D. James (p)

Fajn detektivka. Mám ráda klidné tempo P. D. Jamesové a detektiva Dalglieshe.

24.08.2024 4 z 5

Jeptiška Jeptiška Denis Diderot

Velmi nelichotivý obraz života jeptišek. Příběh plný bezmoci, beznaděje a lidské zloby, ale i naděje, přátelství a lásky. Čtivé a zajímavé. Překvapivý konec.

24.08.2024 3 z 5

Zítra přijde Olah Zítra přijde Olah Martin Sichinger

Smutný a zdánlivě jednoduchý příběh, kdy ale o to víc vynikne lidská hloupost a necitelnost. Zavzpomínala jsem na svá školní léta - služba, nástěnky, ruská písnička a hlavně branný den, kdy bylo pro mě, stejně jako pro kluky v knize, nejdůležitější se nepozvracet, neztratit z nohou igelitové pytlíky a pohybovat se zhruba správným směrem, protože zamlžená sklíčka umožňovala vidět pouze obrysy. Čtivé se skvěle vytvořenou atmosférou.

22.01.2024 4 z 5

Tajemství sedmého syna Tajemství sedmého syna Glenn Cooper

Uvěřitelná kniha o neuvěřitelném tajemství. Příběh má tři dějové linky a ve všech jsem byla ráda. Postupné vyjasňování zápletky udržuje napětí a zvědavost, aby to nakonec do sebe vše skvěle zapadlo. Velmi čtivé, nedá se jen tak odložit. Už se těším na druhý díl Kniha duší, ze kterého je v závěru knihy prolog.

28.09.2023 5 z 5