andrejci komentáře u knih
Pokud hledáte knížku u které vypnete tak je toto přesně ono. Já od knížky neměla žadná velká očekávání a byla jsem mile překvapena.
Děj mi rychle plnyul a okamžitě mě to vtáhlo. Styl vyprávění mě moc bavil. Svět, magie a další aspekty mě bavily. Nic komplikovaného a překombinovaného.
Co mi vadilo a to je důvod proč dávám 4* jsou postavy. Eira za mě byla strašně naviní a moc dětská. Místy byla dokonce na zabití. Jediná postava která mě oslovila byl Cullen. I tak by to chtělo aby postavy měly větší prostor a lépe propracovanou psychickoku stránku.
Knížka je rozhodně pro mladší čtenáře, ale i tak mě to bavilo. Je to stará dobrá young adult u které se krásně vypne.
Já se moc tešila a jsem ráda, že mě pokračování nezklamalo. Meyer dokázala, že pohádky jsou její žánry a toto bylo skvělé. Po nadupaném prvním díle jsem byla hodně zvedavá jak to dopadne a co se tam vlastně bude dít. Prostřední, hrad, temní a příšery byly stejní jako v minulém díle a já si uvědomila jak moc to miluji.
Všechny postavy jsem si zamilovala a úplně nejvíc Zlata. Doufala jsem, že v průběhu knížky se budeme třeba víc dozvídat o jeho minulosti to se bohužel nestalo a je to asi jediná výtkou kterou ke knížce mám. Serilda si držela stejnou příčku jako od minulého dílu. Co mě mile potěšilo byl Král duchů. Jeho a Serildinu výměnu názorů jsem si moc užívala.
Zlatou i Prokletou hodnít kladně a můžu jí jenom doporučit. Obzvlášť pokud milujete pohádky.
Já se moc tešila. Elfhame mě tehdy hodně bavilo a doufala jsem, že autorka si laťku udrží. Došlo, ale k malému zklamání. Já se moc těšila na postavy a jejich charaktery. S tím jsem se bohužel nesetkala. Žádná z postav mi nepřirostla moc k srdci. Hodně jsem se těšila na Doubka a i když to za mě byla ta nejlepší postava tak jsem si tak byla zklamaná. U Wren jsem čekala, že se dozvíme něco víc z její minulosti. Každopádně jsem se tešila, že se i více dozvíme o Jude, Cardanovi a ostatních z minilých sérií.
Co mě překvapilo tak byl konec. Musím říct, že tady autroka získala několik plusových bodů. Další díl mám určitě v plánu si přečíst. Ale tady jsem byla lehce zklamaná a nemůžu říct, že bych byla nějak unešená.
První díl byl za mě lepší. Toto nebylo vůbec špatné, ale první díl mě nadchl mnohem víc. Děj se ze začátku trošku táhl a mám pocit, že jsme nepřišli na něco důležitého. LÍbilo se mi jak se vyvíjel vztak Sery a Nykta i když to bylo trošku v kolečku.
Co mi celkem vadilo byl sex. Na mě ho tam bylo opravdu hodně. Někdy úplně zbytečně. Klidně bych vynechala i detailní popis.
Rozhodně se napravilo ke konci. Bylo to skvělé a ten konec mě opět dostal. Autorka navíc umí dobře popsat místa a já si to užívala. Navíc závěr byl šilený. Doufám, že se brzy dočkáme dalšího dílu. Nesnáším takhle moc otevřené konce.
Sera je mi rozhodně sympatičtější než Poppy. Stejně to ale opět vyhrála Jadis. Ona je prostě kouzelná a to tam byla asi jenom 2 kapitoly.
Dala bych 4,5* za pomalý začátek. Ale i tak tam byly skvěělé části, které jsem si užívala a bavila se u nich. Navíc se mi moc líbí obálka. Ta je opět krásná.
Já mám slovanskou mytologii moc ráda, ale toto mě trošku zklamalo. Knížku jsem kdysi začala číst a přestala jsem a teď jsem se k ní vrátila a doufala jsem, že se to zlepší. Bohužel se tak nestalo. Hlavní kámen úrazu za mě byly postavy. Nemastné, neslané a tak se táhl i celý příběh. Za mě, co se týče příběhů o slovanské mytologii ten slabší příběh.
Řekla bych, že toto je tak trošku povinnost por všechny, kteří si sérii Ranhojička zamilovali tak jako já. Moc se mi líbilo že jsem vratila zpátky do tohot světa a jedné co mě mrzí, je to, že to nebylo delší a, že jsme nedozvěděli něco i z děje po ukončení série. Tak se snad dočkáme někdy v budoucnu.
Začátek byl strašně nudný a táhlý. Opravdu jsem se trápila, zvlášť, když konec předchozího dílu byl opravdu dobrý a čtivý. Ale tady tomu tak bylo a já byla pomerně dost zklamaná. Prostředek byl už poměrně lepší. Hlavně, když začal výcvik. Konečně se to začalo rozjíždět a začalo mě to bavit. No a nakonec konec. A to byla bomba se vším všudy. Posledních přiblžně 200 stran jsem doslova zhltla a musím říct, že jsem byla opravdu nadšená. Konec napravil začátek a utvrdil, mě v tom, že tato série má své kouzlo.
Co se týče jazyka, krajiny, řádu, obyvatel, tradic a kouzel tak nemám opět co vytkout. Je to stará dobrá fantasy série a musím říct, že mě tento svět moc baví. Do dalšího dílu se určitě pustím, ale za nějakou dobu.
Navíc mě moc bavilo střídaní děje z různých pohledů. Částečně to oživilo ten začátek.
Knížce dávám 4 hvězdičky na které má plné právo
Toto byl za mě zatím nejslabší díl celé série. Ale i tak mě bavil. Jen začátek mi přišel hodně táhlý.
Poppy mě ze začátku v tomto díle trošku štvala. Chyběl mi tam Casteel, ale nakonec se tam objevil aspoň v kapitolách než jsem se k němu dostali. To střídání kapitol se mi moc líbilo. Navíc se v tomto díle objevilo několik nových a staro-nových postav. A výměna názorů mezi některými byla za mě super. Doufám, že se v dalším díle dočkáme dalších staro-nových postav.
Knížka mě pořádně začala bavit až od stránky 400. Potom to, ale bylo naprosto skvělé a já to doslova dočetla za den. Moc mě to od bavilo. Dávám ještě plus, žě tam pro tentokrát spolu tak často nespali tak jak v minulém díle. To mi tehdy vadilo. Tady to za mě bylo lepší.
Rozhodně, ale smekám opět za konec. Ten se opět povedl a zároveň nechal spoustu otazníků. Moc se mi líbí propojení sérií a doufám, že se brzy dočkám ňějakého dalšího dílu. Je jedno z jaké série.
Opět a ne překvapivě mě nadchla obálka.
Od knížky jsem neměla žádné očekávání, ale
PÁNI toto mě hodně mile překvapilo.
Je to neuvěřitelně čtivé. Ráno jsem knížku otevřela a najednou byl konec. Bylo to prostě skvělé.
Moc se mi líbily hlavní postavy. Autorka je i děj vykreslila tak, že jsem s Brexley hodně soucítila. Hned jsem si ji oblíbila. Stejně jako Warwika. Hlavně se mi líbilo, že mají mezi seoubou napjatý vztah a není to hned čistá romantika.
Děj, který se odehrával ve věžnici se mi moc líbil. Bylo to moc dobře popsané. Stejně tak i okolná svět. Je to krásně zpracované a poměrně i originální. Takže už jen za toto dávám velké plus. Hlavně teda za konec. Čekala jsem všechno moožné, jen ne toto. Jsem lehe v šoku, ale neuvěřitelně se teším na další díl. Toto prostě bylo zakončení, které k tomu nádherně sedlo a přidalo tomu jenom korunku.
Mám jednu malou výtku a to k obálce. K tomu ději mi přijde trošku moc děcká.
Strašně moc se teším na další díl. Toto bylo naprosto skvělé.
Jde vidět, že prostě už to autorovi dochází nápady. Knižka se mi moc líbila, ale ten děj mi přišel takový ohraný. Nic se nedaří a pak se to najednou podaří. I tak jsem si ale čtení moc užila. Flanagan je prostě srdcovka už od mého dětství a i když je děj jednoduchý tak to budu číst vždy když vyjde nový díl.
Jak jsem už jednou psala tak doplňkové knížky mám moc ráda. Tady jsem si to užila především proto, že každá kapitola byla z pohledu jiné postavy. Každá řešila něco jiné a nejvtipnější pro mě bylo, že všechny potkala hromovládce.
Poslední díl je mám za sebou a musím říct, že i když mě to bavilo tak před sebou nemám takovu depku z dočtení jako když jsem skončila s Percym.
Rouhodně mě to bavilo. Je to čtivé a oddechové. Co bych trošičkku vytkla byla akce. Kdyby jí tam bylo víc tak by mi to vůbec nevadilo.
Já hlavně doufám, že budou ještě nějaké knihy z této série. Moc mě severská mytologie. Autor sice něco naznačil, ale i tak se nechám ráda překvapit.
Já se teda přidám k názoru většiny a to, že to byl nejslabší díl série. To, ale neznamená, že to nebylo skvělé. Od začátku tam byla akce. Knížka mě hned vtáhla do děje. Akce tam bylo hodně a i nečekaných zvratů. Autorka se toho rozhodně nebojí.
Postavy za mě bez chybičky. Poppy a Casteel pořád stejně skvělý, ale uvítala bych kdyby spolu nespali skoro každou kapitolu. Už tam toho na mě bylo moc. Místo toho by prostor mohl dostat například Kieren. Pořád čekám, že se o něm dovzím víc a víc. Stejně jako vztah Poppy například s králem a královnou. Kdyby tam taky byly víc tam by mi to nevadilo.
Ještě mám jednu malu výtku a to na ,,výpravu´´. Za mě to bylo strašně jednoduché. Jsem čekala, že to bude napínavější a, že tam bude více léček.
Co, ale autorka umí moc dobře jsou konce. Jedním slovem wow. Ještě teď vstřebávám co se tam stalo. A budu to vstřebávat hooodně dlouho. Moje čtenářskoá duše dostala infarkt když otočila na další stránku a byl konec. Nutně potřebuji další díl. Toto bylo skvělé zakončení knížky.
Začneme malinkatou kritikou. Nepřišlo mi tak wow jak první díl. Bylo to trošičku horší, ale i tak to bylo naprosto skvělé.
Knížka mě hned v táhla. Začátek mě moc bavil. Ten jsem doslova zhltala. V druhé části jsem se trošku zasekla, ale ta třetí to napravila naprosto skvělým způsobem. Tu jsem zhlatala. Maasová opět předvedla svůj um a to, že všechno točila o 180 stupnňů během pomalu jedné kapitoly. Ten konec byl naprosto epický a famozní. Jsem neuvěřitelně zvědavá co vymyslý do dalšího dílu. Klasicky vyvstává víc otázek než odpovědí. Ale to už je u Maasové zvykem. No a ten konec?! Najednu byla poslední stránka a můj splašený tep nevěděl co má dělat dřív. Jestli další díl nevyjde do roka v angličtině tak nevím co budu dělat. Myslím si, že tento díl nebyl tak epický jenom proto aby si připravila slušný podklad na další díly.
K postavám nemám žádnou výtku. Maximálně tak to, že Bryce a Hunt se mohli víc škádlit. Ale novou laťku nastavil Ruhn a Den.
Neuvěřitelně se těším na další díl. Doufám, že Maasová překoná samu sebe. Tahle kniha vás prostě vtáhna, zničí všechny vaše představy a pak vás vrátí zpátky do reality s hromadou otázek na které nutně potřebujete znát odpověď.
Pravděpodobně moje poslední kniha tohoto roku. No a musím říct, že to bylé překvapení. Od knížky jsem neměla moc velká očekávání. Zaujala mě obálka a anotace tam jsem si řekla, že tomu dám šanci.
Představa, že máme monarchii se mi moc líbila. Ta představa byla hezká. Taková celkem uklidňují a musím říct, že to bylo moc krásné vykreslené. Líbilo se mi, že jsme nahlédli do životů monarchů. To jak oni berou svůj život a to jak je všichni berou jako samozřejmost. Za tohle autorku chválím. Bylo zajímavé se na to podívat i z pohledu veřejnosti.
Líbilo se mi, že tam dala i tajemný prvek. Celou dobu čekám na to, že se dozvím co se tam děje a musím si počkat na další díl. Do toho se navíc přidávají lehce intriky u kterých doufám, že se v dalším díle víc rozběhnou. Za co ještě budou chválit je mapa. Líbilo se mi, že jsem si mohla představti, kde se nacházím a mohla jsem si tedy všechno i vyhledat.
Za co ji možná budu trošku kritizovat jsou postavy. Na můj vkus jich tam bylo moc a neměli jsme moc šanci je víc poznat. Za mě byly všechny takové nemastné, neslané. Kdyby, některým dala víc prostoru tak by mi tovůbec nevadilo.
Knížku celkově hodnotím kladně. Pro mě taková oddechovka, ale se zajímavým nápadem. Na další díl se, ale těším. Po poslední stránce už odpočítávám měsíce. Jestli chce zajímavý a orginální příběh tak vřele doporučuji.
Řeknu to jednoduše - nastal konec jedné z nejlepších sérií co jsem četla. Po šesti kníhách přišlo skvelé zakončení a já jsem za něho moc ráda.
Děj poslední knížky byl akční. Něco jako třetí díl. Pořád se něco dělo, nikde nebyly prostoje a já si to užívala. Po konci minuého dílu mě to vtáhlo a pustilo až na samotném konci.
Trošku jsem čekala, že bude větší wow se sedmi vyvolenými. To je moje asi jedná malinká výtka. Ale hlavní bitva to napravila. Hlavně to co dokázal Jacob.
Sérii rozhodně budu doporučovat dál. Myslím, že patří k pokladům young adult. Originální děj, posatavy, svět. Autorovi se podařilo vytvořit užasný svět. Jestli se někdy objeví ještě nějaká knížka ze světa podivných rozhodně si ji přečtu.
Další díl je za mnou. Na jednu stranu to bylo skvělé. Příběh jsem si moc užila. Líbilo se mi, že jsme zavítali do Ameriky. Poznali její podivné a jejich pravidla. Stejný druh lidí, ale jiný živto a jiná pravidla. Líbilo se, že jsme se dozvěděli i něco o Abeovi. Jeho život po příchodu do Ameriky mě zajímal.
Na další stranu mi pár věcí vadilo. Jacob mě místy troškku štval. Pořád se rozčiloval. Někdy opravdu zbytečně. Celá knížka je hlavně o cestování. Knížka klidně mohla míň stránek. Místy mě to nebavilo. Bylo to skoro jako kdybych četla nějaký dokument o Americe. Něco zajímavého se dělo až ke konci. No a mě tam chyběli netvoři. Já se moc těšila na nějaký boj. O ono nic.
Ale i tak to bylo hodně čtivé. Nemůžu říct, že bych se na další díl netěšila a , že jsem si tento díl neužila. Doufám, že se ke mě dostane brzy. Ale na původní sérii to nemá.
Moc pěkná doplňková knížka o podivných. Líbilo se jak je ilstrovaná. Je to krásná oddechová knížka. Ale i tak tam najdeme spoutu poučení. Některé příběhy byly známé, některé ne. Já si, ale užívala knížku celou dobu.
Páni. Kde mám začít?
Knížka nás přenese do Šanghaje. To jak autorka všechno popisuje to prostě skvělé. Během čtení jsem měla pocit, že ulicemi procházím. Všechno jsem si dokázala krásně představit. Navíc do toho byly zapojeny, tradice, oblečení a kuchyň. To se mi moc líbilo. Autorka do toho ještě přidala období vzestupu komunitů a krásně to zpracovala. Ponechala i činské názvy takže to celou dobu mělo nádech exotiky.
Další věc se kterou si autorka krásně pohrála bylo zpracování Romea a Julie. Dědicové dvou gangů. To mi přišlo skvělé. Chemie mezi nimi taky fungovala, takže jsem se na jejich střety vždy tešila. Oba dva jsem si moc oblíbila. Plus jsem se dozvídali i informace z jejich minulosti. Autorka se úplně nedržela původního díla, ale pár věcí z něho vzala. Navíc se mi líbilo porovnávat gangy mezi sebou. Vidět jak to uvnitř funguje a jejich pravidla a rozdíly. Rozdílná postavení obou dědiců a jejich problémy.
Šílenství taky bylo dobře zpracované. Velká záhada s logickým vysvětlením.
Ke konci nemám co dodat. Jsem hodně zvědavá na další díl a doufám, že vyjde co nejřív. To co tady autorka vymyslela, je pěkně podlé.
No a jako poslední obálka. Ta se mi moc líbila. Ke knížce to pěkně sedlo. a přidávala tomu určité kouzlo.
První díl byl skvělý. A já doufala, že druhý díl pojede ve stejném rytmu. A musím říct, že to bylo ještě lepší rytmus než u prvního dílu. Z této série jsem zatím hodně nadšená.
Moc se mi líbilo, že dějově jsme v roce 1940. Autor podle mě dost dobře popsal jak to v Londýně v té době vypadalo. Knížka, díky tomu půsbila pěkně temnou atmosférou. Když se k tomu navíc přidali fotky tak to bylo skvělé. Klidně jich tam mohlo být víc. Zároveň nám ukázal i jíná místa ze světa podivných. Plus k tomu přidal i něco z jejich života a výchovy.
Postavy za mě byly skvělé stejně jako v prvním dílě. Jacob je mi hodně symatický. Troufám si říct, že to takový jiný hrdina.
Po skončení tohoto dílu jsem opravdu hodně zvědavá na další díl. Podle mě to skončilo v nejlepším a rozhodně vyvstalo víc otázek než odpovědí. Doufám, že si je brzy zodpovím. Takový konec jsem rozhodně nečekala.
Knížka se rozhodně četla rychle. Děj mi utíkal a já hltala stránku po stránce. Svět podivných jsem si rozhodně zamilovala. Navíc ta obálka je opět skvělá.