andrejci andrejci komentáře u knih

Cress Cress Marissa Meyer

Tohle byl zatím nejlepší díl jaký jsem v této sérii četla. Začátek byl opravdu napínavý a to napětí se mě drželo po celou dobu. K naší skupince se zase někdo přidal. Líbí se mi propojení postav. Každá měla jinu minulost, ale částečně ji měli stejnou.

14.02.2020 5

Winter Winter Marissa Meyer

Tohle bylo skvělé zakončení. Doslova jsem ho zhltla. Velkolepá bitva byla skvěle napsaná. Líbilo se mi střetnutí všech postav. Konec byl opravdu dobrý. Chvilky před bitvou byly opravdu napínavé a to hlavně u jedné části. Škoda, že tento svět opouštím ráda bych se do něho ještě někdy vrátila.

14.02.2020 5

Prokletý trůn Prokletý trůn Joelle Charbonneau

Že začátku jsme přemýšlela, že knížku odložit. Asi prvních sto stránek se tam skoro nic nedělo a byla to celkem nuda. A právě od té sté stránky se to rozjelo a bavilo mě to hodně. Líbil se mi styl psaní autorky. Další díl si určitě přečtu a dávám plus za obálku. Ta se jim povedla.

13.02.2020 4

Královna povětří a temnoty Královna povětří a temnoty Cassandra Clare (p)

Páni tohle byla neuvěřitelná jízda. Ze začátku sice pomalejší rozjezd, ale od druhé části to bylo skvělé. Ani nevím kde začít. Ze začátku jsem byla fakt na měkko kvůli předchozímu dílu. Pak tam byl malý úpadek a od druhé části to bylo skvělé. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Ty postavy a děj? A nakonec konec. Ten tomu nasadil zlatou korunu. Bylo to skvělé jeden z nejlepších konců které jsem kdy četla. Posledních deset stránek nemohlo dopadnout lépe. Měla jsem z nich husí kůži. Kvůli epilogu čichám další sérii a úplný závěr? Ten byl moc krásný. Jediná škoda, že to trvalo tak dlouho než to vyšlo, ale nakonec to stálo zato. Jsem zvědavá jestli mě autorka někdy přestane překvapovat. Doufám, že ne.

07.02.2020 5

Rebelka noci Rebelka noci Emily Bold

Určitě lepší než první díl. Víc akce. Thor už mi nepřipadala tak naivní a celkově se to zlepšilo. Po prvním díle jsem byla zklamaná, ale tenhle to napravil

31.01.2020 4

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Páni. Ze seriálu jsme byla nadšená takže jsme si okamžitě musela přečíst knížku a už chápu co na tom všichni vidí. Příběh mě nadchl. Zajímalo mě jak moc se seriál drží knížky a byla jsem příjemně překvapena. Hned jak to bude možné se vrhám na další díl.

28.01.2020 5

Nevlastní sestra Nevlastní sestra Jennifer Donnelly

Konečně nějaká zpracování Popelky. Všude je Kráska a Zvíře a toto bylo skvělé. Popelka je podle mě málo doceňována pohádka a přitom je skvělá. Četli se to rychle. Zajímavý děj a zajímavé postavy. Líbily se mi sudičky i Šance jak se do toho montovali. Určitě doporučuji.

09.01.2020 5

Zrada vítězů Zrada vítězů Marie Rutkoski

Dlouho jsme hledala knihu, která by mě hodně bavila. A u této knihy se to povedlo. Zrada vítězů mě nadchla. Skvělý příběh a spisovatelka ho píše opravdu dobře. Z Arina jsem byla nadšená už v prvním díle takže jsem se na něho těšila. S Kestrel to byl trošku složitější, ale nakonec jsem se do této postavy taky zamilovala. Teď už si ten příběh neumím bez nich představit. Ten konec byl super. Strašně se těším na třetí díl ještě, že vyjde koncem měsíce. Plus dávám plus za obálku je krásná.

02.01.2020 5

Jeden temný trón Jeden temný trón Kendare Blake

Tenhle díl byl stokrát lepší než první. A to jsme si myslela, že to nejde protože první díl byl úžasný. Celou dobu to bylo akční. Pořád se tam něco dělo a bylo to napínavé. V jednu chvíli si myslíte, že to bude takhle, ale potom se to změní. V jednu chvíli chvíli jsme přemýšlela, která schopnost by byla nejlepší a nemusím přiznat, že jsem si nemohla vyhrát. A ten konec? ÚŽASNÝ. Doufám, že třetí díl vyjde hodně brzy protože to asi nevydržím.

27.10.2019 5

Tri temné koruny Tri temné koruny Kendare Blake

Začátek byl trošku pomalejší. A od půlky se to začalo rozjíždět a konec byl prostě super. Čekala jsme to trošku jiné. Doslova jsem čekala že se tam budou vraždit hned ze začátku.Každou královnu si nějakým způsobem
zamilujete. Buď kvůli schopnostem nebo kvůli její povaze. Nejvíc jsme si asi oblíbila Mirabellu a Arsione. A ten konec byl prostě super. Těším se na další díl. Dala bych tak 4,5 hvězdiček, ale 5 je tak akorát.

13.09.2019 5

Kodex lovce stínů Kodex lovce stínů Cassandra Clare (p)

Taková odpočinková kniha. Pro fanoušky Cassandry Clare super. Vlastně všechno z té knížky jsem věděla. Kdyby tam nebyly ty spoilery od Clary, Jace a Simona doporučila bych si ji přečíst před Nástroji smrti. Plus dávám za ty obrázky zvlášť těch run, ty se hodí.

16.08.2019 4

Les Les Chelsea Bobulski

Začátek byl trošku nudný a asi od prostředka se to rozjelo. Je to super nápad a vůbec by mi nevadilo kdyby ta knížka byla tlustší nebo by měla více dílů. Někdy mi přišlo, že některé věci jsou opravdu náhoda. Jinak postavy hodnotím kladně. Za mě takové odpočinkové čtení, ale doporučuji.

12.08.2019 4

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Wow...jedním slovem prostě wow. To bylo neskutečné. To čekání se opravdu vyplatilo. Nic mě od této knížky nemohlo odtrhnout. Skvěle popsané. Ty bitvy, kameny Sudby, zase bitvy, setkání, loučení... Mám pocit, že Maasová dokázala něco úžasného opět se překonala. Nenapadlo mě jaké úžasné dobrodružství se z toho stane když chytnu v knihovně omylem po jiné knížce a už vůbec mě nenapadlo, že dívka ze solných dolů to dotáhne takhle daleko. Doufám že pude ještě nějaký díl z budoucnosti. Budou mi všichni chybět tato série byla součástí mého dětství a mrzí mě, že končí. Kdyby šlo dá více jak 5 hvězdiček tak je dám. Skvělé zakončení série (jedno z nejlepších jaké jsem kdy četla). Těm z vás kdo ještě váhá radím přestaňte a dejte se do toho.

07.08.2019 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Tohle byl zatím nejlepší díl co jsem četla podruhé. Byl pořád taková akční, plný zvratů atd. Moc se mi líbil příběh z pohledu různých osob. U toho se mi také líbilo, že jsem se dokázala rychle přesunou na jiné místo a hned jsem se vžila do děje. Dále se mi líbilo špičkování mezi Celaenou a Jeřábem. Je vidět, že tenhle díl byl hodně důležitý pro Celaenu a pochopila, že ne za všechno může. Byla jsem ráda, že jsem se dozvěděla něco o Celaeně. Aedion je super. Bylo trochu líto Chaola a Doriana. Novou postavu, kterou jsem si hodně oblíbila byla Manon. Ona je prostě super! A na konci se objevila Aelin=super závěr!!! Kdyby to šlo dám více jak 5 hvězdiček. Tohle bylo něco úžasného a strašně se těším na další díl. Mám pocit, že s každým dílem to je větší nářez a je to čím dál víc vtipnější.

16.06.2019 5

Válečná smršť Válečná smršť Victoria Aveyard

Tak tohle byl za mně nejhorší díl z celé série. Mám pocit, že tam v podstatě byla jenom politika a nebyla tam žádná pořádná akce tak jak v minulých dílech. Ten konec bych změnila. Uznávám nemůžu vždy očekávat happy end, ale něco mi tam chybělo. Dále mi vadilo, že to Evangelina jen tak zabalila. Celkem mě to zklamalo. Pro mě prostě zklamání.

23.05.2019 3

Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Hodně čtivá knížka která mě hodně zasáhla svým dějem a tématem. Představa, že někdo je schopen tohle udělat jenom proto, že mu to někdo poručil je děsivá. Postavy jsou realistické a byli mi sympatické. Ten konec bych trošku poopravila. Moc se mi líbí, že se kniha zaměřuje na současnost. Určitě doporučuji

31.03.2019 5

Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Tak tohle bylo super. Celou dobu se tam něco dělo a bylo to takové akční. Přečetla jsem od autorky Měsíční kroniky a tohle bylo stejně dobré. Schopnosti některých postav byli překvapivé. Ten konec byl překvapivý. Opravdu se těším na další díl. Ještě, že vyjde v červnu, nemusím aspoň čekat tak dlouho.

24.02.2019 5

Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

No tak na první díl to nemá, ale jinak bomba. Ten konec byla super a jak se to všechno komplikovalo? No prostě bomba.

07.02.2019 5

Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Bože teď lituji, že jsem si nekoupila dřív. Nato jak se mi do toho nechtělo jsme byla nadšená. Všechny příběhy byly stejné a i tak jiné. Budu si ji muset v nejbližší době koupit.

18.01.2019 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Když jsme si poprvé přečetla název knihy usoudila jsme jsme že to bude nějaká romantická knížka. Vždy jsme ji odkládala a nakonec jsme si ji na doporučení kamarádky přečetla a opravdu se mi to líbilo. Pořád se tam něco dělo takže jsme se nenudila. Bylo to všechno moc dobře zamotané. Nic se tam nenatahovalo a to se mi hodně líbilo. Princezna mi je sympatická. Vrah taky a princ taky ujde. Rozhodně doporučuji a těším se na další díl.

28.11.2018 5