AndulinaU komentáře u knih
Po dlouhý době jsem vzala do ruky detektivku a ještě tu, kterou jsem měla vyhlídlou dlouho. Byla to fajn změna. Trochu jsem se ze začátku ztrácela v příběhu i v postavách. Vraha jsem si tipla už od začátku, ale i tak mě knížka překvapovala do poslední stránky. Trochu jsem nepochopila epilog, pokud mi ho někdo vysvětlíte do zprávy, budu ráda :D
Knížka přečtená v podstatě na jeden zátah, četla se skvěle. Bála jsem se dost, příběh byl skvělý, zase zasazený trochu jinak než předchozí knihy. Zatím se mi líbila nejvíc z těch co autorka napsala. Trošku jsem čekala jak to celé dopadne, nicméně úplný konec mě malinko zklamal, ale zároveň i potěšil, už jsem byla na špatný konec připravená a nakonec z toho byl happyend. Ale to je prostě styl autorky
Já nevím, i když mám Kingovi knížky ráda, spíš teda ten nápad tě knížky, tak se mi vždycky čtou hrozně špatně. I když má knížka víceméně málo stránek, tak mi trvalo strašně dlouho ji dočíst. Zajímal mě spíše konec té knížky, než děj samotný, musela jsem se k čtení někdy i nutit. Druhá část knížky byla o poznání lepší. Celkově i ten příběh se mi líbil, ale prostě se mi to čte blbě
Horor?! Za mě teda určitě ne. Možná tak posledních 20 stránek horor trochu připomínali. Nechápu, jestli to byl pokus o duchařskou knížku, kde figuríny v obchodech si vyměňují sami oblečení, jsou tam duchové, kteří ale pro příběh nemají vůbec žádný význam. Celkově příběh mi přišel, že nemá v podstatě žádná vyvrcholení, až úplně na konci a tak se knížka dost vleče. Čekala jsem něco napínavějšího, dočetla jsem asi jen ze zvyku. Dokonce přemýšlím, že knížku prodám dál, protože takovouhle kravinu už určitě číst znovu nebudu a to knížka ráda sbírám... Existuje mnohem víc napínavějších hororů, duchařin, tohle možná mělo zase jiný nápad, ale celkově to dohromady prostě nesedlo
Na Ameriku tenhle příběh asi sedí. U nás by to bylo asi trochu o něčem jiným, většina z nás nemá doma zbraň, kdežto v Americe víceméně každý, takže by to nebylo zřejmě tak vyhrocené. Mně se příběh líbil, dost jsem si u něj pobrečela, i když celou dobu autor vlastně napovídá, jak to dopadne. Přemýšlím, jestli si přečíst i pokračování, i když má o dost horší hodnocení...
Za mě skvělý příběhy ze života. Často jsem se u knížky smála, ale i brečela. Sleduju pana Bernadského i na Instagramu a vždy jsou jeho příspěvky hodně srdečné a milující. I když mě knížka strašně bavila, tak některé momenty jsem asi správně nemohla ocenit, jelikož jsem nebyla přímo u té situace, a proto mínus za jedna hvězdička, že mi trošku některé příběhy přišly o ničem. Ale dohromady jsem moc nadšená a i krásnými obrázky ;)
Je to pohodová knížka, ale nic světoborného... Takových 50 odstínů šedi v bledě modrém. Celý průběh je od začátku jasný. Tyhle všechny knížky jsou jak přes kopírák, ale na odpočinek a relaxaci fungovala dobře
Velmi napínavé, knihu jsem přečetla za 4 dny :) pro děti určitě není, na mě už to bylo tak akorát a to čtu horory pořád. Hvězdičku strhávám za takový nedokončený konec, ten mě úplně neuspokojil
Knížka byla napínavá, i když pak pomalu začínalo být jasné rozuzlení. Nicméně mě bavila, byla i trochu nechutná, napínavá a tajemná
Knížka se mi líbila tak podobně jako první. Byla jsem místy dost napnutá, čekala jsem co se stane a jaký je skutečný charakter postav. Trochu už mi ale přijde nuda, jak se vždycky hlavní postava s nějakým duchem nakonec skamarádí, jak tomu bylo i u první knížky. Nicméně knížka se četla sama a na relax a oddech se docela hodí
Knížka se četla velice rychle, zajímalo mě, co se stane dál. Nicméně nějaký body strhávám za občas pro mě infantilní popis chování parazita a za to, že si myslím, že se z tohohle tématu dalo vytřískat víc. Nicméně přečtení nelituji
Naprosto skvěle napsaný. Děsivý příběh obětí masové vraždy a příběh jejich vraha. Bála jsem se rozsahu této knihy, není to zrovna druh knih, který bych vyhledávala. Je pravda, že mi chvíli trvalo, než jsem ji přečetla, ale nešlo to nedočíst. To, že čtu skutečný příběh, a ne nějaký horor ve mě vyvolávalo plno emocí. Několikrát mě kniha rozbrečela, měla jsem husí kůži, byla jsem zhnusená vražděním a byla jsem i zoufalá z norské policie, která dle mého názoru úplně selhala... Znovu bych ji úplně číst už nemusela, takový příběh se asi ani nehodí číst víckrát, ale doporučuji přečtení každýmu, je to dost poučné a člověk se dost u toho zamyslí nad dnešní dobou
Strhávám pouze jednu hvězdičku, protože mi tak od půlky knihy bylo víceméně jasný, jak to dopadne. Ale jinak za mě super knížka, tento druh byl pro mě premiéra a moc jsem si to užila. I když jsem pak víceméně věděla, jak to dopadne, tak to bylo napínavé. Nebylo zde příliš moc postav, takže se dalo dobře v tomto spletitém příběhu orientovat. Knížka se četla moc dobře. Líbily se mi i návraty v čase, které vysvětlovali určité situace. Celou dobu jsem si v podstatě připadala jako hlavní postava Luke, který ztratil paměť a musí od začátku zjistit, kdo je a co se děje a jak jsem se více prokousávala knihou a více se do příběhu dostávala, tak i Luke se více dostával do přehledu o svém životě a v jaké situaci se nachází.
Některé povídky docela dobré, ale celkově nic moc. Asi jsem měla moc velká očekávání, ale rozhodně nebyla naplněna ani trochu. Přišlo mi to dost suchý...
Strhávám pouze jednu hvězdičku a to za to, že jsem knížku čekala více hororovou a děsivější. Ale příběh mi to vynahradil. Bylo to napínavé, vůbec jsem nedokázala celou dobu odhadnout, jak to dopadne. Prolínání dvou různých časových období tomu na napětí přidalo, vždycky to v tom nejzajímavějším přeskočilo do druhé linie a já byla ještě víc napnutá a musela jsem číst dál a dál. Závěr mi dost připomínal knihu Duch domu Ashburnů, že by se spisovatelka nechala inspirovat?
Není to zrovna typ knížek, který si vybírám, ale potřebovala jsem změnu. Za mě docela nuda a zklamání. Děj byl pro mě tříčtvrtě knihy nezáživný, nemělo to žádný pořádný náboj... Ke konci se konečně trochu něco začalo dít, ale celkově jsem asi očekávala trochu více vzrušení, hádek a zvratů. Samotný konec jsem taky očekávala spíše klasický happyend a trochu jsem byla zklamaná, že jsem ho nedostala a bylo to dle mého názoru zakončeno spíše plitce.
Tuto knihu jsem četla poprvé už asi v 8 letech a stále se k ní ráda vracím a četla jsem ji už minimálně desetkrát. I když už většinu knihy znám zpaměti, stále mě baví. Mám ráda apokalyptické příběhy, ještě spojené se scifi a i romantikou, pro mě skvělá kombinace. Jednoznačně patří k mým top 10 knihám a možná je i na úplném vrcholu. Myslím, že by stálo za to, kdyby k tomu byl udělán i pěkný film, nicméně ten, který k této knize je již natočený, za mě totálně béčkový film...
Za mě skvělé postavy, nechutnosti a napětí splňovaly mé očekávání od této knihy. Nicméně asi i vzhledem k délce této knihy a některé pasáže se nečetly zrovna samo, tak jsem se už kolikrát modlila, aby ta kniha nebyla tak dlouhá a už ji měla konečně dočtenou. Za mě asi jediná výtka, je délka této knihy. Dle mého názoru by stačilo, kdyby kniha byla o něco kratší a více pak údernější, občas už mi to vážně přišlo nekonečné. Ale jinak hororové prvky v této knize, mě opravdu nadchly a uspokojily.
Nápad originální, ale zpracování už mě tolik nenadchlo. Strach při čtení zde mají zřejmě vyvolat různé nechutnosti, což mi přišla vcelku nuda. Popravdě jsem se nebála prakticky vůbec. Že by se mi kniha četla nějak dobře se také říci nedá, že bych ji musela za víkend přečíst a nebyla ji schopna odložit. Asi ji odložím do knihovny a znovu už nepřečtu.