andy_nejedla komentáře u knih
Kniha neurazí ale ani nenadchne, příběh mě neoslovil natolik, abych si přečetla originál, ale je možné, že se to časem změní.
Velmi důležitá kniha pro každého. Stojí za přečtení. Dobře se čte a otevře člověku oči, pak vidíte sami sebe úplně jinýma očima.
Příběh je všeobecně známý, toto převyprávění je pěkné a škoda, že jsem na něj nenarazila před maturitou - určitě bych Drákulu do maturitní četby dala, protože v tomto převyprávění je na konci i doplnění informací, které jsou v původním románu.
Mně se knížka moc líbila, napínavá do poslední chvíle a už se moc těším na Ve službách zla. :-)
Knížka plná zábavy a se zajímavou obálkou :)
80% stínů je skvělých, zbytek jsou takové méně povedené, ale nápad na knihu je dobrý. :-)
Čekala jsem něco víc. Něco, co bylo slibované na obálce, ale tohle? To je strašné...
Stejně skvělá jako první díl! Doufám, že bude i další pokračování nebo jiná série od této autorky. :-)
Knížka je hodně oddychová a líbila se mi, ve chvíli, kdy jsem si říkala, že to je furt to samé, objevila se Gabriela a všechno bylo jinak, dokonce jsem si i řekla, že to nemůže být pravda... :-)
Knihu jsem přečetla za dva dny a mám z ní takové zvláštní pocity, ale to je možná i tím, že jsem několikrát viděla film a až teď jsem sáhla po knížce. Do poloviny knížky se mi vybavovali herci z filmy a souhlasilo to, ale od druhé poloviny to bylo úplně jinak, kniha začala být velmi hektická a autor začal skákat z roku do roku bez toho, aby čtenáře vůbec upozornil, ale jinak se mi příběh a kniha líbila. :-)
Zajímavá kniha, ale styl psaní pana Klímy mi neseděl, zároveň u některých věcí by bylo fajn napsat "stalo se tam a tam v roce" a ne jen "stalo se tam a tam".
(SPOILER) Ze začátku mě kniha nebavila, pak mě zas bavila, ale chvílemi mi to přišlo fakt překombinovaný. Od cca půlky jsem čekala, že bude problém s doktorkou a taky že jo. Dala bych 4/5, kdyby konec nebyl tak useklý. Nemám takové konce ráda.
Hrozně špatně se mi to četlo. Celou dobu mi to přišlo dost natahovaný a celkově divný. Asi poslední čtyři kapitoly to lehce zachránily, a tak místo jedné hvězdičky dávám dvě.
Ze začátku byla knížka slabší, ale cca od sté stránky jsem se od čtení nemohla odtrhnout.
Za mě byla dvojka slabší než první díl, ale furt super. Opět se mi moc líbily rozhovory na závěr.
Za mě dobrý. Stejně jako první díl, určitě budu číst i další, je to na pár večerů. Jsem zvědavá, co se bude s Angelou dít dál.
Další skvělé pokračování, určitě doporučuji fanouškům seriálu. :)