AnDyB

Audiokniha - Opravdu nenáročné a milé čtení. Ale já prostě nevím ...... k autorce se vždy vracím ale vždy mě tam nějaké chování postav štve. Teď kdo četl, si asi myslí že mluvím o matce Izzy ale vůbec. Ta mi přišla náhodou super praštěná :D Ale štval mě Ross ! Nevim noo takové přerostlé dítě, co se furt uráží nebo mi prostě úplně nesedl.

Nejlepší moje první kniha a prostě miluju a děkuju !

Celá série je pro mě vzpomínková a milovala jsme to jako puberťačka takže tak :D !

Pracuji jako sales consultant / obchodnice již 7 let. Takže znám i lepší knihy. Řekla bych že si z této můžu vzít tak 50% a zbylých 50% vypustit proto 3*

Celá série se mi moc líbila. I když mi hodně moc moc připomínala Dvory ve slabší verzi ale jinak to bylo super !

První setkání s autorkou. Knihu jsem si zakoupila protože, noooo je prostě nádherná ! První kniha s ořízkou v mé knihovně. P.S. poničená, nedoporučuji brát na pláž nebo celkově k vodě knihy s ořízkou. Jaksi jen lehkým zvlhnutím ořízku zničíte :D ) Nevadí ponaučení a vzpomínka do mé knihovny. Ke knize jako takové. Dávám dolu jednu hvězdičku, protože jsem se rozečetla až tak po 100 stránce ale jinak je to velmi příjemné čtení které mě od té 100 strany úplně pohltilo. Moc milé, moc krásné ! Těším se na další knihy od autorky ale jsem ráda, že jsem začala s tou young adult :)

I 2. díl je opravdu boží. Možná, že to opravdu na začátku mělo pomalejší tempo, nicméně to nemění nic na čtivosti této knihy a hned vzápětí se vše rozjede naplno. Jediné co mě zaráží, je ta podoba na dvory od Sarah. Stále to má originální zápletku, ale přeci jen by mě strašně zajímalo, jak to v takovém autorském světě chodí. Jedna autorka vymyslí svět, který je tak čtivý tak HOT a tak prodávající na trhu a pak to další kvalitní autoři jen zkopírují a dají to do jiného kabátu ? Noo mě to nevadí, já mám kvalitní čtivo, které mě baví :D Nicméně by mě zajímalo, jak se taková Sarah na to tváří. Nebo je to jen náhoda a obě napadl stejný svět ? Jen taková vsuvka mé myšlenky, která mi v hlavě proběhla během čtení.
K samotné knize, jsem naprosto spokojená a konec je napínavý a hned se vrhám na následující díl :)

Myslím si že na tu dobu je to skvělá kniha. Ano opakují se zde ty stejné vzorce ale ono se to vlastně moc nemění a je příjemné si to znovu zopakovat uvědomit. Nastartovat den s jednou z těchto kapitol před prací například. Poslouchala jsem jako audioknihu a vždy ráno při přípravě do práce a bavilo mě to. Některé pasáže byly slabší ale vynahrazovaly to zase ty silnější takže za mě 4*

U této autorky se nemohu rozhodnout. Jedna kina mi přijde slabá a pak jedna úplně top jako s láskou tě nenávidím. No a u téhle jsem přesně něco mezi. Příběh byl pěkný milý, je to oddechovka což jsem vyhledávala. Nooo ale jak již zmiňují ostatní, je tam dost klišé a ze začátku mě i hrdinka trošku štvala , což se pak naštěstí zlepšilo. Ale toho klišé tam bylo dost. I přesto jsem se u některé části fakt zasmála a to bylo fajn. :) Takže jasné 3*

Nemůžu si pomoci ale bylo pro mě obtížné se do tohoto dílu začíst ale je dost možné že to bylo čistě mnou, že jsem nebyla soustředěna. Nicméně ( pro mě ) na pomalý start, byl potom velmi rychlý spád asi v půlce knihy, kdy mne velmi bavil příběh čarodějnice Manon. A překlad jeřáb, se přidám k ostatním, že není ideální ale co už ! Rostoucí vztah mezi Jeřábem a Celaenou se mi ohromné zamlouvá, až trosku do něčeho více než jen přátelství ale to je možná jen pocit. Nevím když je ve hře ještě Chaol . Za mě je tu konečně takový alfa chlap a to se mi k ni hodí více :D takže zase skvělý díl a konec měl naprosto skvělý spad a honem do dalšího dílu !

Nevím proč ale také se mi tento díl trošku malinkato táhnul. Ale byly i úseky, kdy jsem se zase naopak nedokázala odtrhnout. Příběh skvělý Celaenu mám moc ráda a naprosto dokážu chápat její chování i to které někomu přijde dětinské tak se dokážu vcítit do její trošku rozbité mysli a proč tak jedna. Jdu hned na další díl!

Pro mne teda fakt slabší díl. Hodně mi vadilo jak jiní zde již zmínili, nerozhodnost hlavní hrdinky ale hlavně se to mění co stránka!! Na jedné stránce je to Maxon na druhé hned Aspen a takhle pořád dokola. Jinak se to čte stále dobře ale doufám že třetí díl bude zase o dost silnější i dějově.

Toto je druhá kniha od autorky a musím říct ze první se mi líbila mnohem víc. Nečetla jsem je za sebou abych si dala dostatečný rozestup. Nebylo to špatné a přečteno to bylo opravdu rychle ale bylo to jak hodně z vás píše opravdu předvídatelné. Což u oddechovky někdy nevadí ale vadilo mi ze jsem ke konci už se vlastně nudila a chtěla to rychle dočíst. Ale v příběhu knížky jsem se i zasmála takže dávám opravdu průměr.

Nadšená, to vystihuje moje pocity z knihy. Každé zaklapnuti knihy mě nutilo co nejdříve se do děje vrátit a hltan každý doušek. Opravdu povedené moc se mi libi jakým způsobem autorka rozepisuje intimní chvilky jaké slovní obraty při tom používá. Celkový děj pro mě byl opravdu skvělý a jdu rovnou na 2. Díl a nemůžu se dočkat.

Oddechovka klasická romantika ;) precteno za dva dny. Někdy až moc prehnane emoce zničehonic ale v pohodě. V jedné části jsem si myslela ze je to jasné předvídatelný ale v úseku mě kniha překvapila za to má velké +

Opravdu moc pěkné napsána knížka, která se čte jedním dechem a nenechá vás klidným do poslední stránky. Autorka má moc příjemný styl psaní.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Celá recenze na mém instagramu budu ráda za sledování :)
!!!!!!!!! knihy.s.andy !!!!!!!!!!
♥ :)

Kniha je strašně čtivě napsána. Autorka má na to prostě dar, jelikož pokaždé nemůžu uvěřit že už čtu poslední stránku. Nicméně jsme trochu zklamaná z 2. dílu co se tyče příběhu. Nápad super, zápletka s klukama, super ! Jen prostě dost pomalý rozjezd. Možná je to jenom můj osobní pocit. Přesto první díl nasadil Laďku hodně vysoko, kde jsem dala 5/5⭐️. Tento díl měl za mě moc pomalý rozjezd. Abych jen nekritizovala, knížka jako taková mě zase bavila a hned jsem sáhla po 3. díle. Také se mi moc líbilo, jak autorka dokázala čtenáři dát ty správně emoce ke každé postavě. (SPOILER v jednu chvíli jsem opravdu měla favorita Johna, a vlastně stále ho rada mám. Trochu mě štvalo neustále řešení videa, které se rozesílání po internetu. Ale zase oceňuji ze autorka opravdu vystihuje věk postav.)