aNGie5 | Komentáře u knih | Databáze knih

aNGie5 aNGie5 komentáře u knih

Zloděj hvězdného prachu Zloděj hvězdného prachu Chelsea Abdullah

Čáry a kouzla, odhalená a neodhalená tajemství, ale taky láska a přátelství, zrada a pomsta, něco co tušíte a co překvapí, něco z čeho mrazí a z čeho přechází zrak, všechny vášně co patří k pohádkám (či fantasy) a dobrodružství z arabského světa...

15.12.2023 5 z 5

S láskou z Londýna S láskou z Londýna Jules Wake (p)

Mně se to líbilo, i když musím souhlasit s předchozími komentáři v tom, že logika anebo překlad místy neseděly (to ale poslední dobou pozoruju u různých autorů, resp. překladů romantických příběhů) a opravdu někde uprostřed to drhlo. Nicméně, celkové mě ta kniha moc bavila, takže ji přece jen doporočuji milovnikům melodramatických příběhů a divadelního prostředí.

02.12.2023 5 z 5

Štěstí voní jako chleba Štěstí voní jako chleba Pauline Mai

Dala jsem 5 hvězdiček (oproti 4 za ...slunce), protože některé pasáže tohoto románu byly na dost vysoké úrovni. Nicméně, vytkla bych Maiové, že úvahy a chování jejích hrdinek odpovídají spíš puberťačkám, než ženám 25-30 let, ledaže by to byl záměr.

21.10.2023 5 z 5

Příští rok v tento den Příští rok v tento den Sophie Cousens

Taky jste měli pocit u někoho, že jste se museli už někdy někde setkat, nebo aspoň že se znáte odjakživa? Pak je tato kniha pro vás :) A že život není černobílý, to bychom se snad měli už dávno poučit...

16.09.2022 5 z 5

Večery na dědince nedaleko Dikaňky Večery na dědince nedaleko Dikaňky Nikolaj Vasiljevič Gogol

Krásné povídky, to musíte přečíst

16.09.2022 5 z 5

Bazar u puntíkaté zebry Bazar u puntíkaté zebry Raphaëlle Giordano

Kniha o řetězové reakci emocí a činů, o svobodě mysli a odvaze, o překonání rámců či zážitků brzdících tvořivost a rozvoj duše, o kráse a lásce, o nalezení sebe sama.

18.07.2022 5 z 5

Mouka pro meluzínu a jiné glosy Mouka pro meluzínu a jiné glosy Petr Kukal

Skvělé humorné glosy profesoionála i člověka. Velmi zajímavý rozhovor na konci knihy. Tato kniha je pro ty, co si umí užít dobře napsaného díla, umí a chtějí se vcítit do něj a porozumět tomu, co autor píše.

14.07.2022 5 z 5

Bretaňské speciality Bretaňské speciality Jean-Luc Bannalec (p)

Přestože ani v tomto dílu si čtenář není jist, kdo, proč nebo jak a je to hodně zamotané, přišlo mi to celé trochu chaotické a uspěchané, závěr knihy (nemyslím samotného případu) nějaký strojený. Prostě jsem měla pocit, že to chtěl autor tentokrát rychle dopsat. Je to samozřejmě subjektivní, ale jako velký fanoušek Bannaleca si to dovolluji napsat :)

21.03.2022 4 z 5

Vlčí stopy: Můj život s vlčí smečkou Vlčí stopy: Můj život s vlčí smečkou Tanja Askani

Kniha napsana obdivuhodným člověkem, který rozumí přírodě a hlavně vlkům a respektuje je - tomu říkám opravdová láska. Doporučuji všem, kteří cítí souznění s přírodou, či touží po něm.

18.12.2021 5 z 5

Všechno je jinak! Všechno je jinak! Gilles Legardinier

Laskavý humor

Štěstí pro lidi Štěstí pro lidi P. Z. Reizin

Moderní romantika, zajímavá a pozitivní

Neobvyklý typ Neobvyklý typ Tom Hanks

Velmi "americké" povídky, nicméně některé jsou opravdu skvělé. Každopádně všechny stojí za přečtení.

23.11.2021 4 z 5

Šedý muž Šedý muž Mark Greaney

Thriller jak má být, kdežto film mě hodně zklamal - změnili vše, co se dalo a navíc z toho udělali takovou střílečku pro děti. Ale musím pochválit pražskou scénu z filmu- ta je natočena skvěle :)

Bretaňská sláva Bretaňská sláva Jörg Bong

Na začátku mi přišlo, že to psal někdo jiný; potom se příběh odvíjel více-méně známým způsobem, i když červený zápisník tu nehrál prim :)

23.02.2025 5 z 5

Polibek v Paříži Polibek v Paříži Catherine Rider

Příběh z NY byl lepší, ale tady čtenář taky najde zajímavé postřehy o povaze citů.

23.02.2025 4 z 5

Svíčka za mrtvého Svíčka za mrtvého Ann Granger

Velmi zajímavý díl...

29.01.2025 5 z 5

Kdo jinému jámu kopá Kdo jinému jámu kopá Ann Granger

Zatím nejlepší ze série.

25.11.2024 5 z 5

Jednoho dne v Londýně Jednoho dne v Londýně Saskia Sarginson

"Generál" má pravdu, oddechovku nečekejte, je to dramatický příběh, ale dobře napsaný, a máte na co se těšit :)

19.09.2023 5 z 5

Honba za Cézannem Honba za Cézannem Peter Mayle

Kniha dobrá po všech stránkách, užila jsem si ji.

02.07.2023 5 z 5

Nevím nic, ale řeknu všechno Nevím nic, ale řeknu všechno Pierre Richard

Velmi zajímavé čtení, zajímavý život velkého komika a pozoruhodného člověka. Jen tam jsou nějaké chybičky, ale nikdo není dokonalý :)

15.06.2022 4 z 5