aNGie5 | Komentáře u knih | Databáze knih

aNGie5 aNGie5 komentáře u knih

Čas pro vraždu Čas pro vraždu Ann Granger

Lepší, než první díl. Co ale zůstalo záhadou je, proč má jedna z hrdinek na str. 29 kaštanové vlasy, na str. 32 rusé a od str. 38 je zrzka ;-) (o barvení vlasů nejde).

19.08.2024 4 z 5

Na to vem jed Na to vem jed Ann Granger

Ten konec bych nazvala "hodně silný kafe", zbytek musíte posoudit sami...

15.08.2024 4 z 5

Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny Heather Webber

Příběh o tom, že když potřebujeme překonat ztrátu a bolest, dodržet slib, anebo odpustit, láska je to, z čeho musíme vycházet a je to nejdůležitější, co můžeme dát a přijmout.

06.08.2024 4 z 5

Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Místy děsivé, ale skvele napsané, jdu na 2. díl :)

26.07.2024 5 z 5

Nebezpečná zvědavost Nebezpečná zvědavost Ann Granger

Skvělé pokráčování detektivní série, odhalující další historické a společenské skutečnosti viktoriánské Anglie.

30.06.2024 5 z 5

Nezvyklý zájem o mrtvoly Nezvyklý zájem o mrtvoly Ann Granger

Skvěle napsaná kniha jak literárně, tak co se detektivní zápletky týče. Zajímavé historické podrobnosti. Těším se na další díl.

23.06.2024 5 z 5

Frankie Frankie Jochen Gutsch

Nádherná kniha, místy filozofický a místy legrační pohled kocoura na přátelství a smysl života, nutící k zamyšlení...

14.04.2024 5 z 5

Tajný život stromů Tajný život stromů Peter Wohlleben

Neskutečně zajímavá kniha odhalující tajemství stromů a lesů i lidem, pro které příroda není cizí.

22.03.2024 5 z 5

Kafe a chlup Kafe a chlup Michaela Šalé

iceVS řekla o této knize vše, souhlasím s každým slovem. M.Šalé mě ohromila. Také se mi líbí styl ilustratorky K.Urbánkové.

21.03.2024 5 z 5

Jen aby, řekla moje žena Jen aby, řekla moje žena Michael Třeštík

Skvělý styl, úžasný humor, stejně jako v LEDAŽE SE SPLETU.

15.03.2024 5 z 5

Ledaže se spletu Ledaže se spletu Michael Třeštík

Skvělý styl, úžasný humor. Náhodou jsem začala touto knihou, ale už se těším na Jen aby,...

11.03.2024 5 z 5

Láska na zavolanou Láska na zavolanou Madeleine Wickham

Hlavně nečtěte spoilery, protože při čtení prvních stránek ani náhodou neuhadnete, co se všechno semele :)

13.01.2024 5 z 5

Ostrov s vůní čerstvého chleba Ostrov s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

Je tam i drama i zábavný papuchalk, ale jak píše Evaho 73, jsou tam zbytečnosti, jako třeba napětí vyvolané nedorozuměním (ve stylu amerických filmů), Star Wars a jiné "nadstavby", což kazí celkový dojem. A k tomu ty zmatky v textu a v překladu, které nacházím v každém z románu J. Colgan, už mě nebaví, tak jsem pokračování - Léto s vůní čerstvého chleba - ani nedočetla.

08.01.2024 3 z 5

Báječný krámek s čokoládou Báječný krámek s čokoládou Jenny Colgan

Je to "dospělejší" román, než "Rosiin sladký krámek snů", podle mě je na vyšší úrovni. Zkusím dlaší romány.

04.01.2024 4 z 5

Zloděj hvězdného prachu Zloděj hvězdného prachu Chelsea Abdullah

Čáry a kouzla, odhalená a neodhalená tajemství, ale taky láska a přátelství, zrada a pomsta, něco co tušíte a co překvapí, něco z čeho mrazí a z čeho přechází zrak, všechny vášně co patří k pohádkám (či fantasy) a dobrodružství z arabského světa...

15.12.2023 5 z 5

S láskou z Londýna S láskou z Londýna Jules Wake (p)

Mně se to líbilo, i když musím souhlasit s předchozími komentáři v tom, že logika anebo překlad místy neseděly (to ale poslední dobou pozoruju u různých autorů, resp. překladů romantických příběhů) a opravdu někde uprostřed to drhlo. Nicméně, celkové mě ta kniha moc bavila, takže ji přece jen doporočuji milovnikům melodramatických příběhů a divadelního prostředí.

02.12.2023 5 z 5

Alan Rickman: Deníky Alan Rickman: Deníky Alan Rickman

Nádherné čtení, způsob jak poznat Rickmana jako člověka i jeho postoj k herectví, je to jeho pohled na mhoho jiných herců či význámných lidí. Nevím, proč někteří očekávali, že budou číst soubor jeho výlevů o tom, jak skvělé bylo natáčení HP. Byl to jeho deník, jeho život obyčejného i neobyčejného člověka a velkého herce.

11.11.2023 5 z 5

Štěstí voní jako chleba Štěstí voní jako chleba Pauline Mai

Dala jsem 5 hvězdiček (oproti 4 za ...slunce), protože některé pasáže tohoto románu byly na dost vysoké úrovni. Nicméně, vytkla bych Maiové, že úvahy a chování jejích hrdinek odpovídají spíš puberťačkám, než ženám 25-30 let, ledaže by to byl záměr.

21.10.2023 5 z 5

Ještě jsme se nepotkali Ještě jsme se nepotkali Sophie Cousens

Přijemné, vtipné čtení. Hrdinka, která hodně tápe v životě, přece jen najde nejen toho pravého, ale hlavně sebe sama.

19.09.2023 4 z 5

Jednoho dne v Londýně Jednoho dne v Londýně Saskia Sarginson

"Generál" má pravdu, oddechovku nečekejte, je to dramatický příběh, ale dobře napsaný, a máte na co se těšit :)

19.09.2023 5 z 5