annatenta komentáře u knih
Skvělá zápletka a nahlédnutí do života takového malého městečka. Líbí se mi jak vývoj postav, tak zápletka, která není překombinovaná.
Pohlédnutí do jiných kulturu, nejen hlavní příběh, ale i sledování reálií, a na malém osobním příběhu psané velké dějiny světa. Úchvatné.
Pražské pověsti mají krásné kouzlo a tady jsou uchopeny i hezkým stylem.
Krásné čtení o těžkém tématu. Nicméně kdo se o konflikt trochu zajímá, tak jej určitě nevidí tak jednostranně a proto z mé strany velká výtka vůči zaměření, které zní skoro jako až agitace a emoční vydírání.
Skvělá kniha, která byť stará, tak svým poselstvím stále vysoce aktuální. Rady o dramatizaci konfliktu, rytmu textu, smyslu každého odstavce atd., jsou užitečné konkrétní rady.
Upřímnost se moc nenosí, takže tady za jedna. Ovšem je otázka, co je už fabulace a tak trochu přepjaté nervy a tím pádem otázka, jestli Gábina nelže a někomu záměrně neškodí. A to mi vadí.
V učebnici je všechno potřebné a dobře vysvětlené. Pro základní přehled dobrá učebnice.
To je tak rychloobrátková spotřebitelská věc, že to až bolí. Přitom si myslím, že Hartl psát dokáže, jen nechápu, proč pořád tyhle slátaniny.
Anna je nádherný milý příběh, který mě provázel celé dětství.
To je prostě klasika klasik, závan starých dobrých časů, někdy tedy ne zas tak dobrých, ale je v knize zachycen kus určité nálady, světa, který už neexistuje. O to víc je důležité o něm vědět, protože existuje v nás.
Prostě inspirativní příběh, který ukazuje, že nikomu nespadne nic zadarmo do klína, že tvrdá práce je důležitá, o smyslu života. Nádherná žena.
Tak tohle se nepovedlo, v ději jsem se ztrácela a hlavní postavy mi byly nesympatické.
Skvěle napsaná i když starší detektivky, takové dobré řemeslo.
Krásné podané české pověsti, pro děti akorát přístupné jejich jazykem.
Kniha, když se chcete jednoduchou formou s dětmi dozvědět více o adventu a Vánocích. Hezké kresby i text.
Tolik dobrých autorů a poněkud jiný styl psaní, mě líbilo.
Zevrubná kniha o dějinách, kde přeci jen trochu chybí úplně ranné dějiny. Naopak oceňuji 15. století, tam bylo vše popsáno skvěle.