Annkag Annkag komentáře u knih

Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Opakovaně jem se přesvědčila že svět Hunger Games mě jakýmsi zvráceným způsobem fascinuje.
Opakovaně jsem však přesvědčena že poslední část Mírotvorce byla trocha nudná a zdlhava avšak pro příští osobnost Snowa důležitá.
Opakovaně jsem se přesvědčila že Dvanáctý kraj je něčím zvláštní a přitažlivý.

Co oči nevidí Co oči nevidí Betsy Reavley

Na začátku příběhu se seznamujeme s dívkou,která nežije svůj život v bavlnce.Po smrti mámy žije se sestrou z které se stává sebestředná mrcha a s otcem který propad alkoholu
Má být definitivně odsouzena k tomu aby se o ně starala a v ich očích byla trnem.
Vše se však změní když se seznámí s Larrym.Vemou se a začnou žít svůj vlastní život.
Avšak v pozadí jejich chudoby a strastiplných dní při výchově nejdříve dcery a pak dvou chlapců se začnou objevovat mrtvoly bez oči.
Celý čas jsem si mylně vystupovala vraha.Celý čas vystupoval tyhle dojmem.
Počas manželství se s Dee stane prostitutka v režii vlastního manžela,pestujou marihuanu.Jsou pozvání na svatbu její sestra sledují rozpad jejího manželství.Pochovají Deenho otce a neúspěšně vychovávají své děti.
Až na konci se mě oči otevřeli překvapením a zjištěním...
...a pochopila jsem že jen to co oči nevidí může zůstat naživu.

Strmý pád Strmý pád Bianca Iosivoni

Chase a Hailey pro mne zůstávají záhadami a jsem i trocha zvědavá jak se jejich příběh vyvine a jak budou léčit své polámané duše.
Lásku je potřeba opečovávat a přikrmovat jinak uvadne jako růže bez vody a srdce sčerná jako její lupeně.
Bylo to příjemné, oddechové čtení které pohladilo mou ženskou duši a ukázalo že život a láska k sobě patří ale že by mě nadchlo to až tak úplně ne.

19.09.2022 2 z 5

Říše milosti Říše milosti Jørgen Brekke

Dle mého gusta si autor vybral za místo děje muzeum Edgara Allana Poa.
Temnotu jeho literární tvorby předčil jenom vrah, který si vezme suvenýry v podobě kůže.
Děsivá představa hrůzných činu byla tak reálně živá, zapáchající a hnilobná.
Já jsem čekala kdo bude odhalen jako vrah.Jako mistr nože způsobem jaký by asi nikdo nechtěl poznat na vlastní kůži.
Nepochybně skvělé byly i retrospektivní pohledy na vznik jedné zvláštní knihy,na Roháčské vykrádání hrobu,děsivé účely kterým mrtvoly posloužily a cesta nožů jednoho lazebníka požehnaně přítomností hladovějícího mnicha.

Vír Vír Frode Granhus

Ponurá krajina plná těžkého života a zvláštních mezilidských vztahů.
Co to znamená patřit k temné minulosti.
Co to znamenájí ty panenky na voroch?
Jak může být člověk tak krutý a s tak zvířecími půdy?
Zvláštní rodina se zvláštními osudy.Zvláštné oběti uvězněné pod zvláštními obrázky.
A hlavně vrah,chlapec,muž který vlastně taky neměl lehký život a i jeho početí bylo dílem násilného psychopata.
Je zvláštní že člověk kterého v životě nepoznáte vám neurčitě určí směr vašeho života.

19.09.2022 4 z 5

Zmizelí Zmizelí Sibel Hodge

Tohle byl příběh od kterého jsem nevěděla co mám čekat.Vypadalo to jako klasická detektivka kde se jeden z páru vydal do Afriky a při leteckém pádě zahynul.
Po obdržení fotky a vzkazem se však všechno změní.
A je to až děsivě jak krutě reálně jsou tam opsané skutečnosti, které v Africe existují.Každý z nás četl o vypálených vesnicích,o unesených dětech, znásilňování,dětských vojácích či otrocích.
A,áno funguje to tak že velké korporace a firmy zvučných jmen existují díky tomu že na vrchol vystoupali po zádech mnohých z nás.I když to nemusí fungovat zas až tak jak to bylo popsané v knize je to děsivá každodenní realita.
Protože ti co mají hodně nikdy nemají dost hodně.

19.09.2022 3 z 5

Šarlatové písmeno Šarlatové písmeno Nathaniel Hawthorne

Romantizovaný styl jazyka přidává na kráse postav,které se nás dotýkají a vyprávějí nám smutně krásný příběh lásky a života.
Je to kniha nádherná a živá.Dýchá a bere nám dech.

19.09.2022 3 z 5

Pláž Pláž Alex Garland

Kniha byla pro mě takovým průměrem.Nic nekazila ale mě osobně jaksi nesedla.Prosím jen mne nebite :)

20.08.2022 3 z 5

Prokletý sníh Prokletý sníh Barbora Žampachová

Myslím si že i když je to autorčiná druhá kniha (první jsem jěště nečetla) je to příjemné čtění.
Líbili se mi charaktery postáv,která teda zvládla skvěle.Až tak skvěle že mě trocha mrzelo že jsem dost předvídala jak se která postava zachová a jak to přibližně skončí.
Jména byla teda úžasně vymyšlená a někdy jsem se přichytila že se pousmívám.
A jak se pohrála se stvořením Běsů tak to klobouk dolů.
Za mě milo čtivé a příjemné.

19.08.2022 4 z 5

Na veselej posiedke Na veselej posiedke Mária Rázusová-Martáková

Pamatuji si jak jsem si v téhle detské knížce četla stále dokola a dokola...některé básničky a říkanky jsem se čtením naučila zpaměti.

14.08.2022 3 z 5

Deťom Deťom Milan Rúfus

Pro mně v čase mého detství tahle knížka znamenala hodně.Slová mě hladili na duši a uloupili si mé srdce.

14.08.2022 4 z 5

Smrt si říká Engelchen Smrt si říká Engelchen Ladislav Mňačko

Postavy tohto románu jsou v slovenských či českých obcích všudepřítomné a stále živé.

14.08.2022 3 z 5

Alžbeta  Bátoriová vo väzení a  na  slobode Alžbeta Bátoriová vo väzení a na slobode Andrej Štiavnický

Já jsem knihu četla ve svých šestnáctich a nedokázala jsem ji docenit.
Pamatuji si že jsem se v ní místama strácela ale jelikož jsem už vtedy nič nevzdávala knihu jsem dočetla.

14.08.2022 2 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Tohle bylo úplně skvělý čtění.Vtáhlo mě to úplně od začátku,přes první návštěvu ,,Přístavního města,, a jeho čínské uličky,přístav plný lodí,lidí přecházejících přes váhy,víza a všechno to zvláštní kolem mě to nepustilo.
Po hodně dlouhé době to byla kniha která mě pohltila,vcucla,rozžvýkala a vyplivla a já jsem měla pocit že jsem se probudila v blbým snu.
A pro své dítě by kterákoli z nás obětovala i svůj vlastný život,A je jedno či by to bylo v tomhle životě nebo na Hřišti tam na té druhé straně.

14.08.2022 5 z 5

Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Splněná čtenářská výzva.Hrozně krásně napsaný příběh o hledání ale i o útěku.
Začít někde úplně sama bez vazeb na minulost je těžké a když utíkáte před někým kdo by vás měl milovat a hýčkat tak je to o to těžší...
Ale každý konec přinese i nový začátek...
a mně se konec moc líbil.I jsem ho oplakala.

14.08.2022 5 z 5

Ostrov siedmich hrobov Ostrov siedmich hrobov Vivian Baker

(SPOILER) Tohle jsem četla jako patnáctiletá a četla jsem to několik krát.
Líbilo se mi jemné mrazení v zádech a tajila jsem dech když se začali dít zvláštne věci.
Krom objeveného citu k jednomu z potenciálných dědiců jsem byla docela naštvaná když se přislo na to že její strýc žije a tohle byla z jeho strany ošklivá hra a skouška kdo je ve skutečnosti hoden jeho dědictví.

14.08.2022 4 z 5

Temná hodina Temná hodina Virginia Cleo Andrews

Tohle bylo naozaj hrozně smutné čtení.Snad ani nie je možné aby se v životě jedné holky která prožívá svou první krásnou lásku mohlo tak ošklivě obrátit v denní noční můru která se opakuje a opakuje...

13.08.2022

Město masek Město masek Mary Hoffman

Příběh který má smysl přečíst.Bylo to jemné pohlazení na duši a já jsem tak trocha fandila tomu zvláštnímu světu...a konec?Uronila jsem slzičku když jsem pochopila že člověk možná umírá právě týmhle spůsobem...a i to dáva jiskřičku naděje že smrti se není třeba bát ale uvítat ji jako starou známou a uvědomit si že ní něco začíná.

13.08.2022 3 z 5

Noční můry s čápem marabu Noční můry s čápem marabu Irvine Welsh

Pro mně to bylo neskutečné čtení které asi nebude pro každého.Ale ten kdo sáhne po téhle knize a přečte ji nikdy nezapomene na chvíle kdy mu stáhlo žaludek a nechtěl pokračovat dál.

13.08.2022 1 z 5

Hříšní světci Hříšní světci Emily A. Duncan

Kniha byla plná zajímavých božstiev,nabitá magii a temnotou.Kniha která požírá vaši duši a vyplivně ji až s poslednými stránkami.Tahle kniha mě pohltila a přinutila si zamilovat netvora.
Malachiáš mě objal svýma krvavýma křídlama,vzniesol se do výšky a pustil.Přinutil mě mávat rukama a vyznat mu lásku v půlnoční Praze a slíbit že se k němu vrátím v stělesnění mého lepšího já.
...a já už ted vím že se vrátím a budu pohlcená temnotou.

12.08.2022 3 z 5