AnselmaAlois komentáře u knih
Agatha mě opět přesvědčila o svém talentu. Bezchybná povídka plná napětí, smrtí, detektivů amatérů a (nad) přirozených úkazů.
Ani mi nevadilo, že se zde nevyskytl některý ze známých vyšetřujících.
Opět skvělá kniha plná povídek z pera Agathy Christie. Seznámíme se tu s několika známými i méně známými detektivy-Poirotem, Marplovou, Pynem nebo Tommym a Pentličkou.
Skvělá příručka (nejen) pro začátečníky. Hodně podrobná,plná barevných fotografií. Nechybí místo pro zapsání vaší práce nebo návod na pletené ponožky.
Můj nejoblíbenější román od tohoto autora. Svět v hlubinách oceánů vás pohltí a vy nepřestanete číst, dokud nedojdete na konec kdy zjistíte, že se vám ale moc nechce knihu zaklapnout a odložit...
(SPOILER) Já ty verneovky tak miluju! Dokáží mě úplně vtáhnout do děje a vždycky mě uchvátí, jak tajuplné místo pro děj si Verne vybere. Tak třeba tady - střed země, kde ještě přežívají prehistorická zvířata, kde jsou v činnosti sopky a kde snad žijí i pralidé. Mě se nejvíc líbila část, kde byli cestovatelé svědky podmořské bitvy dvou ještěrů, úplně z toho mrazilo.Trochu mi to připomínalo Ztracený svět, takže já jednoznačně doporučuji.
Další parádní detektivka z pera Agathy Christie. Hltala jsem stránku za stránkou a nedávalo mi spát,kdo že je ten vrah. Zápletka se mi tu zdála mimořádně zdařilá a ani mi nevadilo, že tu nevystupuje žádný z velkých detektivů, protože policista Battle se ukázal být stejně schopným.
Dokonalá povídka,moc mě bavila a zamilovala jsem si jí. Na jednu stranu je vtipná, na druhou vás však při čtení Barykovy proměny v člověka mrazí...
Kniha mě naprosto nadchla, stejně jako její druhý díl. Příběh plný lásky, úskoků, intrik a těch pravých zloduchů a hrdinů. Nemám co bych vytkla!
Musím říct,že si na takovéhle knížky nepotrpím, ale dostali jsme jí zdarma k nákupu tak jsem to zkusila. Stalo se přesně to, co jsem myslela - nezaujalo mě to ani trochu. Příběh je psaný hrozně těžkopádně, je tu spoustu rádoby vtipných situací které působí spíše trapně a vadilo mi také časté opakování slova "krapet" - po čase už mi to doslova lezlo na nervy. Je to jedna z knih,která vás ničím nezaujme, proto bych nedoporučila.
Parádní,čtivé,nervydrásající.
"Jeden malý černoušek,vztek měl na svět zrádný, proto se sám oběsil - a tak nezbyl žádný,..."
Pes baskervillský - za mě jednoznačně nejlepší Doylovo dílo. Pochmurná atmosféra, dokonalá zápletka a nečekaný epilog.
Jednoznačně moje nejoblíbenější kniha od Foglara. Přiznejte se - kdo nikdy neslyšel o partě Rychlých šípů?Pokud je ještě neznáte, o důvod víc si knížku přečíst, nezklame vás.
Roztomilý a zčásti dojemný příběh o zrzavé Anně, která žije se svými pěstouny v Zeleném domě. Musí se učit ovládat své city,správně se chovat,..a to se neobejde bez veselých scén. Moc milá knížka, neváhám doporučit!
Podle mě vůbec nejlepší kniha křesťanského nakladatelství A.M.I.M.S. Najdete zde několik rozsahem krátkých,ale obsahem hlubokých příběhů dětí, které se nebály nezapřít svého Krista.
Agatha Christie a parodie? Proč ne! Je vidět,že i tento obor jí jde. Hlavními hrdiny tu jsou sympatičtí manželé Tommy a Pentlička Beresfordovi, kteří tu na vlastní pěst řeší lehké i těžší případy. Skvělá odpočinková četba.
Obíbená dvojice S+S opravdu nikdy nezklame! Toto je jejich další povedená hra, plná kvalitního českého humoru, nezapomenutelných hlášek a perfektního obsazení.
Nakladatelství A.M.I.M.S. mám velice ráda,obvykle vydává jen ty nejkvalitnější knihy (lépe řečeno brožurky) .Tato se mi také líbila, najdete zde několik kratších příběhů a povídek které ukazují, že Kristus byl mezi námi i v době komunismu.
Pokračování Anny ze Zeleného domu. Podle mého názoru byl 1.díl zdařilejší, trošku mi vadilo že už Anna nebyla tak zbrklá, ale i přesto se to bez maléru neobešlo a já jsem si čtení moc užila.
Medvídek Pú si mě získal. Působí tak hloupoučce a přitom má až obdivuhodně moudré myšlenky. Příběh je tak nevšední, křehký, něžný ale i vtipný a někdy až napínavý,že se vám navždy zaryje hluboko pod kůži.