Arianne Arianne komentáře u knih

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Parada. Trochu jsem se toho bala, protoze na knihy, ktere posledni dobou fragment vydava, jsem si pripadala uz moc stara. Ale tohle me vazne bavilo. Svet kouzel, co ma hlavu a patu a je zalozen na zakonech hermetismu, coz mu dava jasna pravidla, jak funguje, aniz by autorka takzvane "ujizdela z cesty".
Navic prostredi carskeho Ruska je osvezujici oproti tomu, co cteme jinde, a dodava pribehu na lesku, cim se z pribehu, ktery jen zkonzumujete a jedete dal stava pribeh, ktery si zapamatujete.

10.03.2017 4 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Konecne, konecne docteno. Mam rad adetektivky, ktere jsou skutecne jen detektivkami a ne thrillery. Jasne, napeti do toho patri, ale zadne zbesile honicky a potoky krve. To se mi tu splnilo. Jenze takova kniha nemuze mit prece bez mala 500 stran! Proto jsou knihy Aghaty Christie tak kratke. Mam rada kvalitne popsanou deduktivni praci, kdy na zaklade dukazu se pomalu vynoruje tvar a motiv vraha, bohuzel tady se vetsina dulezitych veci ztratila ve zmeti nepodstatne omacky. A dale pan Cormoran Strike. Opravdu chapu, ze chtel(a) vytvorit spolecensky vykoreneneho hrdinu, ale tenhle chlapik byl nesympaticky od jmena az po jeho vlezle chlupaty hrudnik.
Asi se k Hedvabnikovi jednou dostanu, az se budu opravdu hodne nudit, ale nedockavosti se neklepu.

06.03.2017 2 z 5

Mezi náma holkama Mezi náma holkama Lindsey Kelk

Krasne. Po prvnim dile jsem si rikala, ze to neni nic moc, jen napodobenina Zboznuji New York. Druhy uz byl ale o dost zajimavejsi a tento posledni uz parada. Nase nove hrdinky se setkaly se starymi, hurikan Jenny krasne zapadla i do teto serie a pres vsechna uskali vae smerovalo k uzasnemu konci. Asi jsem se zamilovala do chlapu, co pisou dopisy. Skoda, ze to uz nikdo nedela :-)

23.02.2017 5 z 5

Božský milenec Božský milenec Christina Lauren

Z cele serie se mi tento dil zamlouval nejvic a rada se k nemu vracim, kdyz se mi nechce na nic myslet. Narozdil od ostatnich knih tohoto zanru, je pribeh neskutecne mily, Niall je konecne normalni chlap a ne super sebejistej borec, co musi prefiknout kazdou sukni, nez narazi na tu pravou, ktera ho navzdy zmeni. O to je pribeh realnejsi a o to vic jsem si ho uzivala. Namisto spousty drsneho sexu spousta prijemne romantiky - coz je rozhodne osvezujici.

08.02.2017 5 z 5

Scotland Street Scotland Street Samantha Young

Jakoby autorce dochazel dech... Predchozi knihy se mi libily, protoze to nebylo jen o sexu, ale hlavne lasce a mezilidskych vztazich... Ale tohle jsem moc nepochopila. Shannon porad jen fnukala a jeji vnitrni monology me iritovaly, Cole byl zase az moc dokonaly. Neverila jsem ani jednomu ani nos mezi ocima. A i ten sex byl bez zivota a o nicem, chybely jakekoli emoce, diky kterym byly predchozi dily tim, cim byly.
Myslim, ze by to bylo zajimavejsi, kdyby to napsala z pohledu Colea - prece jen on je spoucasti "klanu". A treba by v pribehu bylo aspon trochu zivota, ktery takto bolestne chybel.

26.01.2017 3 z 5

Třpytný dvůr Třpytný dvůr Richelle Mead

Musim rict, ze to bylo celkem slusne. Obejit nutnost drzet se presne historie tim, ze prejmenuju Anglii a Ameriku, je trochu klise, ale proc ne. O historickou presnost tu nejde. Prestoze pribeh je to tuctovy a nijak moc originalni, napsano je to pekne, dej nikde nevazne. Najdeme tu tak akorat akce, prostredi se neustale meni, takze to nenudi a tak se pohodlne dostaneme ke krasne predvidatelnemu konci.

24.01.2017 3 z 5

Stínová královna Stínová královna C. J. Redwine

Jako nechci rikat, ze to bylo vylozene spatne, rozhodne to ma dobrou myslenku. Ovsem tim to take konci. Libila se mi partyzanska valka i predstava draciho lidu, ani ta predvidatelnost mi nevadila, prece jen je to pohadka o Snehurce a tu kazdy zna. Ale zpracovani bylo takove prazvlastni. Ve vysledku ve me pribeh nezanechal absolutne nic, cim bych ho popsala. Skoda.

22.01.2017 2 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Bylo prijemne se opet vratit do Bradavic..az na to, ze jsme tam vlastne tak uplne nebyli. Navazala jsem a precetla si pred tim znovu celou serii. Velika cast kouzla sveta bradavic se ale ztratila ve scenarovem zpracovani. Skoda. Ale kdyz se nad tim clovek moc nezamysli a proate cte, jw to takova symbolicka tecka za Relikviemi smrti, vzhledem k tomu, ze se knizka da prelouskat behem 2 hodin, jakoby to ani nebyl novy pribeh, ale posledni kapitola posledni knihy.
Necekala jsem od toho nic velkeho, takze ani nejsem moc zklamana.

20.01.2017 3 z 5

Dreamologie Dreamologie Lucy Keating

Pekny pribeh o tom, ze rozdil mezi sny a skutecnosti nekny neni tak velky. Ze se sny mohou vyplnit. Ze to, ze se clovek v ocich ostatnich chova trochu jako blazen neznamena, ze blazen je. Vsichni se snazime delat vsechno proto, abychom byli stastni. A kdyz to pro nekoho znamena zit ve snu? O co je to zivot horsi? Ale to bohuzel nelze naporad a tak je treba co nejvice vytezit z reality.
Prestoze to neni zadne hlubokomyslne veledilo, kniha byla mila a sympaticky potrhla. Vsechny postavy maji sve kouzlo a tak dej prijemne utika.
Vytku a za usi dostane redaktor - ve slovech chybi pismenka, nekdy ve vete zase cele slovo a to je dost rusive.

06.01.2017 3 z 5

Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Nejak to nebylo ono... Cetla jsem ji tesne pred porodem, takze mi vyhovovala nenarocnost a bezmyslenkovitost, ale chybelo mi tam to NECO, takova ta jiskra a humor predchozich knih. Jakoby z toho nekdo potreboval vytriskat co nejvic a poradne to odflakl...

10.12.2016 3 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Když jsem knihu viděla porpvé, řekla jsem si, že se CooBoo asi zbláznilo, vydat takovou brutální bichli v měkké vazbě. Opravdu doufám, že až jí budu číst tak potřetí, že se mi nerozpadne.
Nicméně, říběh se nám parádně vyvíjí, konečně se nemusíme otravovat s dilematem milostného trojúhelníku, všechny postavy jakoby si byli v očích autorky rovny a to jim dodává na důležitosti, střídání vypravěčů je neskutečně osvěžující a tak kniha hezky ubíhá a nikde nenudí.
Jediné, co mi trochu vadilo, byla Aelinina "vševdoucnost", kdy připravila mistrný plán s nímž se nikomu nesvěřila, počítala se všemi problémy a nakonec upletla smyčku, do níž se oběť sama zamotala. Jasně, autorka nás chtěla udržet v napětí a dodržet linii postavy jakožto vypočitavého zabijáka, ale působilo to trochu přitažené za vlasy.
Nicméně celkový dojem byl veskrze pozitivní a jsem jenom zvědavá, co si na nás SJM přichystá v dalších dílech.

23.11.2016 5 z 5

Mrazivý oheň Mrazivý oheň Amanda Hocking

Hezky se to četlo, příběh byl zajímavý, dobře podaný, takže jsem se ani na začátku neztrácela, postavy sympatické. Mám ráda politické intriky a k tomu romantiku, takže za mě pěkné. Navíc teď nějak ani namám moc náladu na knihy, které by byly moc vypjaté, takže se mi i hezky strefula do nálady. Asi si pujdu přečíst předchozí sérii ze světa Tryllů :-)

15.11.2016 4 z 5

Pasažérka Pasažérka Alexandra Bracken

Moc moc vydařené. Krásně se četla, líbil se mi styl psaní i jazykové obraty (takže pochvalu určitě zaslouží i překladatelka). Není to žádný pubertální románek, postavy jednají podle svých nejlepších možností s rozumem a odvahou. Kniha je plná dobrodružství, zápletka se nám postupně rozkrývá, díky er-formě a střídání vypravěčů tak víme víc než hlavní postavy a je pro nás jednodušší pochopit celý koncept cestování časem.
Akorát nechápu svou naivitu, kdy jsem až do poslední stránky doufala, že to nebude mít pokračování. Že to nebude ZASE na díly. Zklamala jsem se. Konec byl brutální a mám neutuchající potřebu vyrazit okamžitě na cesty.

09.11.2016 5 z 5

Mechanická princezna Mechanická princezna Cassandra Clare (p)

První díl byl kouzelný, druhý úžasný a tento třetí... Držela jsem palce, rozplývala se, zlobila se, plakala... Nedokázala jsem se přiklonit na ničí stranu, přát si, aby příběh dopadl nějak. Obvykle nemám ráda, když všichni dostanou vše - tak to v životě nechodí a nepřijde mi to fér, ale v tomhle světě to neplatí. Ačkoli se to tak může zdát, každý zisk je vykoupen několika ztrátami a tak si lepší konec ani není možné přát.

25.10.2016 5 z 5

Prokletí Černé královny Prokletí Černé královny Pierre Pevel

Nádherná obálka mě nalákala, říkala jsem si, že by bylo super mít okřídlenou kočku. Ale kniha byla dost rozporuplná. Líbilo se mi prostředí secesní Paříže, ale vadily mi popisy naúkor akce. Pořád jsem čekala, kdy se začne něco dít, ale kapitola za kapitolou byly puzzle zdánlivě nesouvisejících událostí a nicneříkajících rozhovorů, které sice na konci zapadnou do celkového obrazu, ale řekneme na to jen "hmm". Postavy jsou sice sympatické, ale jaksi zůstávají mimo nás, jako bychom si četli dětskou pohádku a nebylo nám umožněno prožít příběh zároveň s nimi.
Zkusila jsem to, ale na další díl se rozhodně netrpělivostí neklepu.

07.10.2016 3 z 5

Mechanický princ Mechanický princ Cassandra Clare (p)

Parádní pokračování, děj nikde nestagnuje, spousta romantiky, nová odhalení a jedna akce za druhou. Je mi fuk, jak moc je viktoriánský Londýn autentický, jako kulisa se hodí perfektně a už se moc těším na závěr

05.10.2016 4 z 5

Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Obvykle 5 hvezdami setrim...tady ale nebudu. Temny pribeh plny viny, nenavisti a pochopeni zacal pred nekolika hodinami a najednou je konec... Obe hlavni postavy jsou ve sve podstate uzasne, nedokonale, z kazde stranky vyzaruje sila a rozhodnost. Rozhodne neni nicim, co by melo zustat zapomenute v polici. Akorat proc proc proc to musi mit zase pokracovani? Uz je to vazne otrava...

24.09.2016 5 z 5

Noc s Audrey Hepburnovou Noc s Audrey Hepburnovou Lucy Holliday

Příjemné, milé čtení na deštivý den :-) Nemůžu říct, že by mi to připomínalo Bridget, je to spíš o hledání sebe sama ve světě, kde je kladen neustálý tlak na to, aby byl člověk lepší a lepší. Povedené nenáročné čtení.

05.09.2016 4 z 5

Čtvrtý rozměr lásky Čtvrtý rozměr lásky Meg Cabot

Krasnej konec, uzasnej zaver, happy end jak vysitej a to jsem presne potrebovala, nadhera....skoda jen, ze jsou ty knihy tak kratky, pribeh rychle ubehne a kdyz je konec, je to vzdycky trochu smutny...

04.09.2016 5 z 5

V pasti V pasti Meg Cabot

Juch, tak tohle byla 3,5 hodinova zalezitost :-) A rozhodne se to ubira zajimavym smerem

04.09.2016 4 z 5