Arlienen Arlienen komentáře u knih

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Vypravěčka je pro mě srdcovka. Úplně mě odzbrojila a i slza ukápla.
Příběh Minky mě vzal za srdce. Přežila ghetto a i Osvětim. Byla to silná žena, která se nenechala zlomit. Byla to pro mě nejzajímavější postava společně s Franzem. Mrzelo mě, že se ti dva nakonec nepotkali a Franz se nedozvěděl, jak příběh skončil.
Co mě zarazilo - že je na zemi někdo, kdo popírá, že došlo k holocaustu. Myslela jsem, že takový ignorant snad nemůže ani existovat.
Já jsem navštívila Osvětim dvakrát a byl to pro mě obzvlášť silný zážitek, na který v životě nezapomenu.

15.06.2020 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Od knihy jsem čekala mnohem více a dostalo se mi pouze zklamání. Ta velká propagace ji nakonec uškodila.
Dále se mi nelíbila ta podobnost se Stephenem Kingem. Jeho dílo ,, To" bylo několikanásobně lepší.
Abych knihu jen nekritizovala, tak se našly i nějaká pozitiva. Nápad s panáčky z křídy se mi líbil. Je škoda, že to autorka více nepromyslela.
Knihu hodnotím ⭐⭐. Nechávám si rezervu na další knihu od autorky - na Jámu.

09.06.2020 2 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

To je jiná kniha, než jsem od C. Cartera zvyklá. Stejně jako ty předchozí díly, i tato se mi líbila. Byla čtivá a přečetla jsem ji jedním dechem.
V tomto díle mi bylo upřímně líto Roberta. Čekala jsem, že Lucien nebude tak nevinný, jak se tvářil. Jenže to co se z něj nakonec vyklubalo, jsem vůbec nečekala.
Chudák Robert. Očividně mu autor nedopřeje žádný happy end.

04.06.2020 5 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Byla čtivá stejně jako Tatér z Osvětimi. Bohužel u této knihy se mi zdálo, že fikce prěbijí ten skutečný příběh Cilky.
Cilka byla pro mě sympatická. Nemohu uvěřit, že přišla do Osvětimi tak mladá a musela prožít všechny ty zlé věci, které ji nezlomily. Byla to silná žena, která musela dospět hodně rychle a přežít hned dvě vězení, ze kterých dokázala odejít se vztyčenou hlavou.

04.06.2020 2 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

C. Carter je studnicí originálních vražd. Jinak to nejde lépe vyjádřit. Jeho způsoby vraždy jsou brutální a nechutné, ale i tak čtu jeho knihy dál. Jen on mi naservíruje zajímavého pachatele s příběhem, který ve mě vždy něco probudí, ať už pozitivního nebo negativního.

30.05.2020 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Sochař smrti je moje třetí kniha od C. Cartera. Musím říct, že příběh našeho vraha - Sochaře byl dost působivý. Chápu, proč zabíjel a bylo mi ho svým způsobem líto.
Autor to opět geniálně vymyslel a já se těším na další knihu o Hunterovi.

25.05.2020 4 z 5

Hra na nikdy Hra na nikdy Jeffery Deaver

(SPOILER) Moje první kniha, která není o Lincolnovi Rhymovi. Ten nasadil laťku hodně vysoko. Možná proto jsem měla ze začátku s knihou takový problém se začíst.
Postava Coltera Shawa byla sympatická, ale samotný děj knihy mě tolik neoslovil. Já jsem totiž na knihy, ne na počítačové hry, na jejichž podkladě je kniha stavěna.
Jediné, co mě nutilo dočíst knihu byly otazníky ohledně Braxtona a Russella.
Doufám, že druhý díl se mi trefí více do vkusu.

21.05.2020 3 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Tato kniha mě držela v napětí od začátku až do konce, proto dávám 5 ⭐

18.05.2020 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Moje první kniha od tohoto autora. Musím říct, že to byla parádní jízda, za kterou autora ohodnotím plným počtem hvězdiček.

10.05.2020 5 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Páni, to byla jízda. Děj se ubírat svižně a mělo to spád a tu správnou dávku napětí. Ohledně Thea jsem měla nějaké tušení, ale tohle jsem nečekala. Za mě 5⭐, které si dle mého kniha zaslouží.

02.05.2020 5 z 5

Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

To je moje první kniha povídek od Kinga. Měla jsem obavu, že mě samotná povídka tolik nezaujme, jako klasická kniha. No, musím říct, že jsem se bála zbytečně. Kingův brk opět vykouzlil tak čtivé příběhy, až je to neuvěřitelné.
U některých částí jsem měla problémy se čtením. Byly to části u povídky 1922 a Velký řidič. Mám až moc rozvinutou fantazii. To je ale jen můj problém, tudíž za to nebudu ubírat hvězdičky panu Kingovi.
Jediná věc, která mě na té knize mrzela - povídka Prodloužení času měla být rozhodně delší. Zdála se mi neukončená.

01.05.2020 5 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Moje první kniha, kterou jsem četla od tohoto autora. Na začátku mi trvalo se začíst, ale pak to nabralo ten správný spád. Děj se mi líbil. Styl psaní také. Proto dávám ⭐⭐⭐⭐⭐.

25.04.2020 5 z 5

Roald Dahl a jeho fantastický svět Roald Dahl a jeho fantastický svět Roald Dahl

Tento box jsem si pořídila do své knihovničky. Líbil se mi vzhledově a i obsahem. Zatím jsem si přečetla Matyldu a Karlíka a továrnu na čokoládu. Box hodnotím 5 hvězdičkami. Jsem naprosto spokojená.

24.04.2020 5 z 5

Alenka pro nejmenší Alenka pro nejmenší Lewis Carroll (p)

První kniha, kterou jsem četla své dceři. Podle toho, jak se tvářila, u ní měla kniha úspěch.

30.03.2020 4 z 5

Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Kniha byla velice zamotaná, ale to se mi na ni líbilo. Nutilo mě to číst dál, abych zjistila, jak to vlastně bylo.

25.03.2020 5 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Klasika, která potěší ve vánočním období.

21.03.2020 5 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Líbila se mi ta myšlenka ztráty paměti, kdy si hrdinka nepamatuju posledních deset let.
Bylo zajímavé, jak se její život odvíjel od té ztráty paměti.

20.03.2020 5 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

V této knize bylo plno zvratů. Nejvíce mě překvapila Amélie. Měla jsem možnost ji poznat z jiného úhlu.

14.03.2020 5 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Bylo to příjemné oddechové čtení po Sedmilhářkách.

14.03.2020 3 z 5

Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Další dech beroucí mistrovské dílo. Bravo, pane Deavere.

06.03.2020 5 z 5