ArwenAragorn komentáře u knih
81%
Je přesně 15:22:22, když lupič zmáčkne spoušť. Výstřel je krátký a tlumený. Stinina židle poodjede vzad a hlava se ženě roztančí na krku jako rozbité panence....
_____________________________________________________________________________________________________________
Skvělá detektivka. Harry Hole pátrá po bankovním lupiči, který zabil rukojmí a zároveň se snaží vysvětlit smrt své milenky Anny. V tomto díle se objevuje Beata, kterou jsem si oblíbila. Možných pachatelů nám autor předestřel celou řadu, ale ten, který je zodpovědný za výše uvedené se vynoří až v závěru a je to ohromné překvapení.
Knížku určitě doporučím.
81%
"....Zapadákovem jsme už dlouho. Svět na nás zapomněl a z valné části za to může to jméno Shadow Falls. Padá stín. Jako by tu hrozil pád do tmy..."
Velmi dobrý psychologický thriller. Rozbíhá se pozvolna, ale ke konci už je to úplná smršť zvratů, pokaždé jsem si myslela něco jiného. Hodně a příjemně mě překvapil. Madison a Nate jsou sympatická dvojka. Další díl s nimi si ujít nenechám.
Doporučuji.
81%
"Na, dám ti aj kúsok tlačenky."
"Viem, švagor zabíjal."
"Nie, domovníkov pes dostal zápal pĺúc. Dá si eště niekto?"
"Dobre, dobe, ostatní ma nezaujímajú, podstatné je, že sme komplet kancelária a že ma šéf nevynechal, takže už sa nehnevá."
"Tým by som si nebol úplne istý Riško. Keď mi diktoval zoznam, povedal doslova:Aj toho špecialistu na prúsery, Krauza.
Tak to byl výborný díl! Detektivové podniknou neúspěšný útok na ponožkového vraha, je brutálně zavražděná manželka jejich známého, vypadá to zase na ponožkového vraha, v lese je nalezena v jámě kostra s rukama spoutanýma za zády a na závěr ponožkový vrah znovu útočí. A nechybí tady očekávaný humor.
Doporučuji!
80%
...Zoufale se snažila vybavit si každičký detail, ale musela si přiznat, že se za ty roky až příliš dobře naučila odsouvat příšerné vzpomínky do temných zákoutí své paměti. Aby tu stvůru tentokrát dopadli, bude je muset z těch zákoutí, kam je zatlačila zase vylovit - i s bolestí, jež nerozlučně přicházela spolu s nimi.
Výborný thriller, má spád a je hodně napínavý. Hodnotím nadprůměrně, i když je tam několik hodně nepravděpodobných situací. Zvláštní agentka Nina Guerrerová se mi líbí a těším se na další setkání s ní.
Když přihlédnu k tomu, že je to prvotina, tak má autorka našlápnuto hodně vysoko. Musím doporučit!
81%
Když nemyslela na to, co se stalo s jejím tělem a kdy se uzdraví, přemýšlela o samotném útoku a měla takový strach, až jí bylo zle. Lanko napnuté přes cestu...mohla by si namlouvat, že něco tak nepředloženého udělaly děti nebo pitomí puberťáci. Ale když na ni pak ještě někdo střílel? Pro to není žádné nevinné vysvětlení. Zná jen jediného člověka na světě, který má důvod ji nenávidět, a protože ho považuje za nebezpečného psychopata, věří, že je schopný všeho. Úplně všeho.
Knížka patří určitě k těm nejlepším od autorky.
Co mají společného dvě naprosto odlišné ženy, na které je stříleno ze stejné zbraně? Po komplikovaném pátrání, kdy není čeho se chytit se seznamujeme s velice nebezpečným psychopatem, který je odhodlaný se pomstít za to, co se mu před lety stalo. Kate se mu nakonec dostane na stopu a pak zmizí. Caleb Hale, který byl suspendován a tuší, že je Kate v nebezpečí života, se ji na vlastní pěst vydává zachránit.
Knížka má spád, dokonale vymyšlenou zápletku a k závěru roste napětí s každou stránkou, takže není možné přestat číst. Dočítala jsem až hluboko po půlnoci. U starších knih autorky mi nějak neseděly překlady, teď už jsou výborné. Musím doporučit!
81%
"Z čeho přesně mě obviňuješ?", zeptala jsem se skrze zaťaté zuby. Prsty jsem svírala telefon tak silně, až mi kotníky prstů nehezky zbělaly.
K mému uchu dorazilo těžké povzdechnutí: "Bojím se, že jsi to možná udělala znova."
Senzační psychologický thriller. Nemůžu uvěřit, že je to autorčina prvotina. Napínavý, s výbornou zápletkou, několika překvapivými zvraty a nepředvídatelným koncem.
Ve městě jsou najednou dvě Kelly Medinové. Každá má co skrývat. A obě mohou být nebezpečné.
Tento velice čtivý thriller si nenechte ujít!
80%
"Ty si myslíš, že jsem vrah," hlesne Patrick zoufale.
"A nejsi?"
Knížka je čtivá, napínavá, se spoustou zvratů. Já jsem neuvažovala nad tím, jak se příběh dál bude vyvíjet a pěkně jsem si ji užila. Určitě si ji nenechte ujít.
81%
Znamenalo to, že Grace je ve velkém nebezpečí. Znamenalo to, že Maddie ji bude muset najít jako první.
Tento díl se mi líbil stejně jako první, je to pořád skvělé čtení.
Pasáže o domácím násilí jsou někdy hodně drsné, velice sugestivní, a je to tlak na emoce. Já jsem byla dojatá ze závěru. Maddie a Harry jsou opět výborná dvojka (Harry se mi líbí čím dál víc) a zápletka je dobře promyšlená.
Takže na nic nečekejte a pusťte se taky do čtení!
85%
Zoe měla dar. Dokázala vstoupit do mysli takového vraha, dokázala přemýšlet jako on, někdy se jí dokonce povedlo ho předběhnout a odhadnout, co udělá příště. Byl to ale dar, za který musela platit vysokou cenu. Často se jí totiž stalo, že nevstoupila do mysli vraha, ale do mysli oběti. A zůstala v ní uvězněna. Mohla sledovat poslední okamžiky jejího, a v tuto chvíli svého, života, vnímat je, jako by byly její vlastní.
Myslím, že málokomu se tento thriller nebude líbit. Je prostě dokonalý. Neuvěřitelně čtivý, napínavý, knížku nelze vůbec odložit. Navíc je tak nějak uvěřitelný. K tomu osvěžující humor, o který se postará hlavně Tatumův dědeček. A podlá kočka s rybkou, která není zlatá.
Já jsem nadšená a knížku samozřejmě doporučím.
60%
"Tu masku," zopakoval Wolf.
Tentokrát se agresivně naklonil dopředu on. Cítil, jak se mu špička umělohmotného čenichu otírá o nos, a puch se zhoršoval, neboť se dělili o jeden horký dech. Stáli tak mučivých deset vteřin, dokud se mužovy světlé oči k Wolfovu překvapení neobrátily k horním oknům velvyslanectví za detektivem. Všude kolem lidé lapali po dechu a vykřikovali, když zpozorovali totéž, co vlk.
Přečetla jsem si Hadrového panáka znovu a poněkud měním hodnocení. Je fakt, že to není žádný thrillerový vrchol, ale zase tak špatné to není. Po prvním přečtení jsem kritizovala úplně všechno. Teď bych řekla, že zápletka je dobrá a příběh napětí nepostrádá, i když je dost zamotaný. Nakonec se mi docela líbil a pustím se do dalších dvou dílů. Jsem zvědavá, jestli se zase setkám s Baxterovou a Wolfem. A doufám, že ano.
Velkolepé! Autor dělá čest svému řemeslu. Jeho knihy si udržují pořád velmi vysoký standard.
Joseph se tentokrát angažuje v pátrání po vrahovi bývalého uznávaného policisty, z vraždy je obviněná jeho dcera Sienna, která je nejlepší kamarádkou Josephovy dcery. Pátrání se tak dostává u Josepha na poněkud osobní úroveň. Ví, že 14-ti letá Sienna je problematická dívka a postupně odkrývá její temná tajemství. Současně s pátráním po vrahovi probíhá soud, týkající se žhářského útoku na imigrantskou rodinu. A to není daleka všechno, celá zápletka postupně získává obrovský rozměr..
Thriller má velice bohatý, napínavý a uvěřitelný děj, je emočně nabitý, žádné slovo v něm není navíc, pohltil mě od samého začátku. Moc fandím Josephovi, jeho brilantnímu psychologickému úsudku i tomu, jak se musí poprat se svými osobními problémy, chorobou a komplikovaným vztahem s manželkou (přiznám se, že její dokonalost, jak ji líčí Joseph, mě už chvílemi vytáčí) i dcerou Charlie. A některé dialogy jsou prostě boží!
Tento skutečně kvalitní thriller si musíte přečíst!
Když krvácím, cítím se klidně a mám čistou hlavu. Je to, jako by ze mě odkapával jed. Když krvácet přestanu, láskyplně si svoje rány hladím. Dávám jim i pusu na dobrou noc. .....................
Myslíte si, že jsem masochista.
Myslíte si, že mám sebevražedné sklony.
Myslíte si, že mě znáte.
Myslíte si, že si pamatujete, jaké to je, když vám je čtrnáct.
Myslíte si, že mi rozumíte.
Nerozumíte.
Krvácím pro vás.
Nový díl severské krimi, tentokrát ze severu Aljašky. Kate Shugaková odešla z kanceláře návladního a usadila se na samotě v aljašské divočině. Vyrůstala tady a je srostlá s aleutskou komunitou, kde má spoustu příbuzných. Její přítel Jack Morgan spolu s agentem FBI ji požádají po pátrání po zmizelém rangerovi, který má vysoko postaveného otce a dalším zmizelém, který byl poslán ho hledat.
Jedná se o vyšetřování zmizení dvou osob, ale hlavně je to sonda do života obyvatel rezervace a aleutské komunity. Příběh plyne poklidně a poklidné je i jeho rozluštění.
Moc se mi líbilo atraktivní prostředí, ve kterém se příběh odehrává i spisovatelčin jemný humor. Další pokračování s Kate, touto ráznou, divokou, tvrdou a paličatou ženskou si určitě ujít nenechám. Hvězdička patří poloviční vlčici Obludě, věrné přítelkyni Kate, s ní to bylo skutečně ono. No, a taky mi někoho hodně připomínala.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zimní scenérie, jež se před ním rozkládala, byla až moc bezchybná, uspořádaná, až moc dokonalá na to, aby existovala ve světě plném chybujících, neuspořádaných a nedokonalých lidí.
Nezapomenutelný a strhující román o ohromné odvaze francouzských žen za druhé světové války. Román o životě, lásce a hrůzách války.
Knihu mám půjčenou, ale pořídím si ji do knihovničky. Je to jedna z těch, která si to určitě zaslouží.
Trhlina je vážně dobrá. Atmosféra celé knihy byla působivá a čím víc jsem se blížila k závěru, zvyšovalo se moje napětí a strach. Neuvažuji o tom, jestli je příběh skutečný, to asi není u této knihy podstatné, ale klasifikaci horor si rozhodně zaslouží. Hodně děsivý, ponurý,mrazivý, zahrává si šikovně s fantazií čtenáře. Musím říct, že už dlouho jsem se tak nebála.
Děj knihy mě tak vtáhl, že jsem začala hledat na internetu záhady v pohoří Tribeč. Našla jsem třeba jedno video, které jde po stopách našich čtyř (nebo tří? nebo pěti?) dobrodruhů, jestli je můžu tak nazvat. Koukněte na něj, příběh se vám hned oživí.
Moc se mi líbila obálka, mám ji jinou, než je tady na databázi.
81%
Nora ví, že by si měla sbalit kufr a odejít. Jenže nemá kam jít a děti ji potřebují. Navíc má neurčitý pocit, že ať už se na ni navalí cokoli, zasloužila si to. Nyní ji zajímá hlavně pravda. Ať se stane, co se stane, potřebuje vědět, co se přihodilo Avery Woolerové.
___________________________________________________________________________
Perfektní čtení. Obsah knihy skutečně odpovídá jejímu názvu. Psychologický thriller je svižný, napínavý a má velké množství zvratů. Přesto jsem úplný konec očekávala dramatičtější. A na Avery si určitě udělá každý svůj názor.
Doporučuji!
A nevím, proč mám vyznačené audio, když jsem knížku četla.
Ano, v tuto chvíli vím,
že všechno je to moje chyba,
a cítím, že ten vír, mně už nikdy nedá pokoj.
_____________________________________________________________________________
Strhující thriller, nejlepší ze série s Martinem Servazem. Přečetla jsem si ho znovu. I přes větší množství stránek jsem ho přečetla velice rychle, moc těžko se totiž odkládá. Knížka si udržuje stálé napětí, zápletka je dokonalá, zvraty jsou úžasné, stejně jako rozuzlení. Ano. možná je trošku překombinovaná, ale to mně vůbec nevadí. Ale zase si autor se mnou pěkně pohrál.
K přečtení rozhodně doporučuji!
Sally:
"Neříkám vždy to, co bych měla říct." Věděla jsem, že jsem to nějak spletla. "Jsem společensky nedostatečná, víte?"
______________________________________________________________________
Fantastický psychologický thriller! Je neuvěřitelně čtivý a poutavě popsaný. Postavy jsou dokonale vykresleny. Knížka má dva vypravěče - Sally a Petera. Přečetla jsem jedním dechem a naprosto souhlasím s tím, co při hodnocení knihy napsala Paula Hawkins: Uchvátí vás od první do poslední stránky.
Doporučuji i pro ty, kteří psychologické thrillery zrovna nemusí. Tohle si nesmíte nechat ujít!.
80%
Možná bude chvíli trvat, než ti předám poslední dopis. Pořád s tím začínám a zase přestávám, napsala Hannah na konci e-mailu. Vyjádřit slovy, co se Jenny tu noc stalo, mě bude stát všechnu sílu. Možná bych ti to ani neměla psát. Možná bych měla nechat minulost spát. Nechat ji spolu se mnou umřít.
______________________________________________________________________
Po prvních 100 stránkách jsem si řekla, že knížka je zbytečně přeceňována. Pak se ale najednou děj stává svižnější, příběh nabírá napětí a konečné odhalení vraha je strhující. Tragický osud Jenny mě vzal za srdce, chudák si toho hodně vytrpěla, je strašné, co se jí stalo. Ale i Kelly toho hodně vytrpěla, je tady přesně popsáno, co se děje s obětí znásilnění. Jestliže u vraždy se shodneme, že je jednoznačně špatná, u znásilnění je to jinak, těžko se dokazuje.
Po psychologické stránce příběh nemá chybu, je navíc velice uvěřitelný, jako by se skutečně stal.
Takže nakonec velice ráda doporučím.
81%
..Když pohlédla na dítě, málem se jí zastavilo srdce a vůbec nechápala, co se stalo. Liamův obličej byl celý černý od něčeho, co vypadalo jako popel nebo saze. V jeho otevřené křičící pusince viděla rovněž kousky popela. Strkal si dovnitř paleček, aby se té nechutnosti zbavil. ...
___________________________________________________________________________
Znovu jsem si po čase přečetla tuto výbornou detektivku. Má opět dvě časové linky: Z minulosti od roku 1923 po rok 1962 a ze současnosti. Detektivové v současnosti vyšetřují vraždu sedmileté Sáry, která nejdřív vypadala jako nešťastná náhoda. Objasnění vraždy je velice překvapivé, navíc nejde o vraždu jednu. Celý příběh je hodně smutný.
Erika s Patrikem by naopak měli mít důvod k veselosti- do jejich rodiny přibylo miminko Maja. Maja je však velice náročné miminko a než zjistí, jak na ni, prožije Patrik a hlavně Erika mnoho těžkých nocí i dnů.
Detektivka se moc dobře čte, současnost i minulost je napínavá, úžasné bylo prolínání minulosti do současnosti a určitě vás hodně překvapí závěrečná věta v knize.
Doporučuji.
85%
Šelma se nevzdává. Ráda vyvolá dojem, že už odešla, že je klid, ale ne. Jen číhá. Když poleví ostražitost, když hlídky zaklimbají a signální ohně se vyčerpají do zarudlých uhlíků, šelma zavřískne. Od západu se pak odloupne obrovský stín. Vypadá jako kus noci, ale to ona jen tak splývá. Blíží se stařena s ostrým srpem a černým šátkem hluboko staženým. Dobře že tak: nikdo jí nechce vidět do obličeje.
_________________________________________________________________________
Tak tenhle mysteriózní příběh se mi hodně líbil, řekla bych, že i víc než Šepot z lesa a ten byl vynikající. Čtivý, napínavý, tajemný, děsivý, s autorčiným nezaměnitelným rukopisem. Autorka nás zavede do Hodonína, kde parta dětí najde mrtvou Sněhurku. Je to v době záplav v roce 1997, které jsme my zase prožívali v Brně, naproti nám teče Svitava a už mnohokrát překročila stoletou vodu.
Z party dětí mívá Filip "vidění", díky němuž odhalí vraha Sněhurky, ten se mezitím už přiznal.
Ve druhém dílu je už parta dospělá a tentokrát Hodonínsko zasáhne tornádo. A Zlo se vrátilo. Parta se musí znovu semknout , aby mu mohla čelit.
Oceňovala jsem, že autorka zde uvádí pravdivě, kde a jak se tornádo vylíhlo a jak se chovalo, na to už jsem od té doby zapomněla.
Zvedá se vítr velice ráda doporučím.