ArwenAragorn komentáře u knih
81%
Zabijáci žádné emoce nemají.
Mají prázdný pohled. Černý.
Odlesk temnoty, kterou v sobě mají.
Jako bílý žralok v okamžiku, když se zahryzává do své oběti.
Jako stroj na zabíjení.
Tak to byl mazec! Autor se s ničím nepáře. Velmi brutální scény, ale příběh je originální a neuvěřitelně čtivý a napínavý. A hlavní myšlenka je otřesná.
K přečtení doporučuji, ovšem ne pro slabší povahy.
81%
"Hledě dlouho do tmy z prahu," šeptala Klara, zatímco se obracela. "Stoje v pochybách a v strachu, dlouho snil jsem, jak si nikdo netroufal snít mimo mne."
Výtečný thriller! Napínavý, plný zvratů a tak dokonale zamotaný, že jsem až do konce nic netušila. Mně se zatím asi líbil z knížek, co mám od pana Fitzeka přečtené, nejvíc.
Obálka je skvěle vymyšlená!
61%
Tady ti nic nemůže ublížit. Teď jsi se mnou. Jsi tu se mnou v bezpečí, má dcero jezera, dokud nepřijde ten pravý čas.
Výborný mysteriózní román s thrillerovými prvky. Ten si budu určitě dobře pamatovat. Autorka dokázala vytvořit skvělou atmosféru, je tady napětí i romantika a velká záhada s tajemstvím, kterou se podaří vyřešit Kate. V tom jí ale vydatně pomáhají duchové.
Kdo si chce užít dobrou duchařinu, neváhejte.
70%
Připadám si jako vetřelec. Ale zároveň v kapse cítím drobný, ale pevný předmět - klíč od vchodových dveří, který se mi tiskne k horní části stehna.
Nejsem žádný vetřelec, připomenu si. Pozvala mě dál.
Poutavý psychologický thriller, který doprovází téměř od první stránky napětí, strach, obavy a tajemství. Autorka rozvíjí dvě dějové linky příběhu, jeden před nastěhováním do domu a druhý po. Atmosféra, která doprovází nádherný dům na útesu je dokonalá. Rozuzlení jsem takové nečekala, bylo fakt dobré.
Myslím si, že thrillerů s podobným tématem jsem četla už hodně, tento patří určitě k těm lepším. Nenechte si ho ujít.
75%
...."Tehdy jsme byli prostě parta kluků, kteří se báli tmy. A v těch tunelech byla přímo příšerná tma........My říkali, že jdeme za černou ozvěnou. Připadalo nám, že jdeme do pekla.Tam dole pod zemí cítil každý jen strach. Být tam dole bylo stejný, jako být mrtvej."
Teď nevím, proč jsem čtení knih od Michaela Connellyho odkládala. Harry Bosch mě prostě baví. Zase jiný týpek, do řad policistů moc nezapadá, má svoje způsoby při vyšetřování, které někdy neodpovídají pravidlům, ale je to klaďas a světe div se, není ani závislý na lécích, alkoholu a drogách, jedině teda, že kouří jako tovární komín. Patří prostě do staré americké tvrdé školy. Myslím, že kdybych se s ním setkala, líbil by se mi.
Detektivka má po zdlouhavějším začátku příjemný spád, dobře se čte, k závěru je akčnější. A dozvěděla jsem se něco o tunelových krysách ve válce ve Vietnamu.
Mohu doporučit.
Skvělá knížka. Skutečný nadčasový literární skvost. Četla jsem už dávno, možná by neškodilo ji znovu otevřít.
Strhující nápaditý a docela originální thriller! Moc se mi líbil popis stejné situace střídavě z pohledu Caroline a z pohledu Aidana. Který z nich mluví pravdu a který lže? Tohle se autorce vážně povedlo, zmátla mě dokonale. Určitě doporučuji!
Další moc pěkná detektivka z Aljašky s Kate a její skvělou poloviční vlčicí Obludou, která hned několikrát zachrání Kate život. Napínavá, čtivá, ke konci víc dobrodružná, k tomu úžasné popisy krajiny.
Těším se na pokračování!
Působivý román z okupované Paříže. Poutavý, reálný, napínavý, velice čtivý příběh, kde tentokrát není nosná romantická linka. Lucien není v žádném případě kladný hrdina a to ho polidšťuje. Je zajímavé sledovat jeho další vývoj. Víc se rozepisovat nebudu, všechno tady už bylo řečeno v pozitivních komentářích ostatních čtenářů, mně osobně se moc líbí ten od Dela111.
Závěr se mi líbil, je moc dobře, že kniha takhle skončila.
K přečtení ji ráda doporučím.
........Když zíral na světlo ozařující prázdnou cestu před ním, usmíval se, protože si představil, co by si jeho otec pomyslel o tom, co se událo za posledních šest měsíců. Jeho syn byl prostě blázen. Zešílel kvůli skupině Židů. "Copak jsem tě nic nenaučil, chlapče?", povzdechl si profesor Bernard. Dodal by: "Selhání dítěte je selháním rodiče."
Lucien však věděl, že vůbec neselhal. Myslel si, že by nedokázal pomoct druhému člověku, ale ke svému překvapení to zvládl. Byl na to hrdý. A přesvědčil se, že otec neměl pravdu.
Osudy několika generací žen na podbrdském statku od konce první světové války. Je to Marie, která má zlého muže Josefa a umírá po porodu. Její syn Mírek si přivede na statek Emilku, ale nechová se k ní lépe než jeho otec. Emilka umírá, když je její dceři Janě 7 let na rakovinu. Emilka prožívá nejhorší dějinná období- 2 světovou válku s osvobozením, pak 50. léta, kdy na ně těžce doléhá komunistický režim a jejich tlak, aby vstoupili do družstva. Jana pak bez matky prožívá dost krušné chvíle, žije pořád na statku, kde jako by se život zastavil ve 30. letech. I ona se vdá a jako další dcera nastupuje Johanka.
Příběh je poutavý, ale hodně smutný. Nelehký život mužů a hlavně těžké osudy žen dokázala autorka dobře vylíčit, ale řekla bych, že někdy zase příliš úsečně. Děj tady skoro není, jen útržky života, velice těžko jsem se orientovala v letech. A očekávala jsem, že najdu aspoň trochu toho pozitivního, co bych si z knihy mohla odnést kromě té hořkosti, bolesti a deprese. To mi autorka neposkytla.
Na prvotinu překvapivě dobrý psychologický thriller. Zápletka se mi nejdřív zdála příliš otřepaná a po půlce knihy jsem si myslela, že už vím všechno. Jenže autorka k závěru víc šokuje, jde víc do hloubky a nutí vás přemýšlet. Co byste udělali vy?
Knížka se čte sama, postavy jsou hezky barevné, příběh je docela uvěřitelný ( i když je pravda, že naivita hlavních hrdinek, hlavně Suzie mě vytáčela). Pro milovníky psychologických thrillerů můžu doporučit.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rachel:
Budu si jenom vážit každé chvíle, každé vteřiny, protože teď už vím, že co bude zítra, je ve hvězdách. A že se může stát všechno. Úplně všechno.
Obálka krásná, thriller čtivý a nenáročný. Pohnutky vraha jsou dostatečně vysvětleny, jen konec mi připadal dost neuvěřitelný. Frost je na mě příliš dokonalý, ale jeho svéráz kocour Schack je úchvatný. Autor píše velice dobře, takže se nedivím, že kniha má hodně příznivců. I já k nim patřím, i když nějaké to PÁNI na závěr se zrovna nekonalo.
Sen Frosta:
Na zápěstí mu zbývaly ještě jedny hodinky. Od stropu visel ještě jeden nůž. Ale další oběť nebyla. V pokoji nikdo nestál. Mělo být po všem, ale on věděl, že tomu tak není. U ucha se mu ozval šeptající hlas. Byl v místnosti sám s oběťmi, ale měl v hlavě hlas Rudyho Cuttera: Myslíte si, že už jste viděl všechno, ale hrůza může být vždycky horší.
Bravurní! Tahle autorka mě dostala! Strhující, poutavé, emotivní vyprávění, mrazivá, temná atmosféra, neotřelý motiv, navíc poetické vykreslení horské krajiny italských Dolomit.
Při otáčení stránek jsem cítila takové vnitřní napětí i strach, jako už dlouho ne.
Milovníci thrillerů, nenechte si tuto knížku ujít!
Tentokrát se pokouší nesmrtelný David Raker vyřešit mimořádně kruté vraždy, spáchané před čtyřmi lety. Pátrání ho nakonec dovede až do prostředí hracích automatů a k dalším vraždám, které s nimi souvisejí, nebo byly spáchány jen pro zábavu bestiálních pachatelů.
Při rozluštění nakonec mi spadla brada a hlavně kvůli němu přidávám * do plného počtu.
Vynikající, dechberoucí a do posledního písmenka dokonale promyšlený psychologický thriller. Rozjezd je trochu pomalejší, ale pak se nestačíte divit. Temná tajemství a lži tří žen- matky Lisy, dcery Avy a přítelkyně Lisy- Marilyn vás nenechají ani chvilku v klidu. S napětím jsem četla až do mrazivého závěru. Velice ráda knihu doporučím, stojí opravdu za to.
Vydařená detektivka, má spád i překvapivý závěr. Tentokrát tady nejsou zbytečné sáhodlouhé popisy, které nejsou pro obsah podstatné, jak bývá občas u autora zvykem.
90%
MOŽNÝ SPOILER!
"Wendy," vydechnu. "Proboha."
"Říkala jsem vám, že jsem v pořádku. Není to tak zlé, jak to vypadá."
Už jsem za svůj život viděla hodně ošklivých věcí, ale obličej Wendy Garrickové se zařadí mezi ty, které mě budou strašit ještě celé roky. Tuhle ženu někdo zmlátil a podle toho, jak vypadala, se to nestalo poprvé. Obličej jí pokrývaly modřiny v různém stupni zhojení. Jedna na levé lícní kosti vyhlížela čerstvě, ale ostatní měly žlutavý nádech, takže se tam nejspíš vytvořily po ráně, která přišla daleko dříve.
___________________________________________________________________________
Fascinující thriller! Má úžasnou zápletku a hromadu zvratů. Ne nadarmo se o Freidě McFadden říká, že je královnou zvratů, jak se píše na zadní straně obálky. Od čtení se nedá odtrhnout. Tento díl je stejně dobrý, jako první.
Já jsem se neuvěřitelně bavila a vám přeji to samé.
81%
...Oči se jí zavřou zrovna v okamžiku, kdy ji muž znovu praští do hlavy, a chlapec ucítí na tváři teplou spršku. Tentokrát maminka oči neotevře, jen mu jemně stiskne prsty a pak její ruka ochabne.
Chlapeček vzhlédne k vetřelci právě ve chvíli, kdy se otočí a odchází. Beze slova projde kuchyní a zabouchne za sebou zadní dveře. Je pryč.
Klouček rukávem svetru setře krev z vagonu, který drží v ruce, a postaví ho zpátky na koleje, aby mohl zatřást matčiným ramenem. Ta slabě zasténá, ale neprobudí se. ..
______________________________________________________________________________
Vydařený thriller, tato série je celá skvělá. Budou vánoce a v Lost Creeku někdo brutálně ubije matku a na místě nechá nezraněného jejího čtyřletého synka. Za několik dní dojde k další obdobné vraždě. A vedle mrtvé matky opět zůstane malý syn. Při pátrání po vrahovi Madison a její tým postupně zjišťuje, že by mohlo jít o sériového vraha, který už dříve vraždil, jeho vraždy se těm v Lost Creeku podobají a shání důkazy.
Nate začne pracovat pro právníka Matea Hoopea, který se do městečka přistěhoval a aby toho nebylo málo, do města se vrací i otec Madison a dědeček Owena Bill Harper. Madison je šťastná do chvíle, než zjistí, co je hlavním cílem jeho návratu.
Sériový vrah se začíná nebezpečně přibližovat k Madison a Owenovi a Billovi vyhrožuje, zatím jen na papíře, že je zabije. Nakonec je vypátrán a za dramatických okolností zastaven. A dozvíme se zvrácený motiv vraha.
V příběhu se dozvíte i to, jak se vyvíjí vztah mezi Madison a Nateem.
Knížka je velice čtivá, napínavá, ale i smutná.
Doporučuji!
81%
...Rázně odepne pás a chystá se vystoupit. Jenže v tu chvíli se vzadu strhne nějaký křik. Dlouhý bere za kliku a otevírá dveře, vidí záda toho chlapa, co nemá stejnokroj, ale civilní oblečení a placatou čepici.
Prostě tam zajde, řekne těm podvodníkům, že je prokoukl, že jim žádnou vymyšlenou pokutu platit nebude, a doporučí jim se spakovat dřív, než na ně zavolá skutečné policajty.
Jenže v tom zazní ta rána. Kovová skříň dodávky zaduní jako zvon.
Výstřel.
______________________________________________________________________________
Parádní, chytře napsaná česká detektivka. Začíná nálezem dvou zavražděných v odstavené dodávce. Vyšetřování se ujímá na žádost brněnské policie Tomáš Volf, který spolupracuje s brněnskou komisařkou Andreou Malíkovou. Bokem Tomášovi pomáhá Eva Černá, se kterou se zná z dřívějška. Tomáše je mi tady moc líto. Příběh je s mezinárodním přesahem. Současně tady získáte návod, jak snadno přijít k velké sumě peněz.
Detektivka plyne poklidně, ale napínavá je a k závěru nás čeká jeden pěkný zvrat. A Eva Tomášovi pomůže nakonec opravdu hodně.
Jiřího Březinu řadím spolu s paní Klevisovou k nejlepším současným spisovatelům detektivek, tak se určitě nebudete divit, že tuto ráda doporučím.
81%
Výborná kniha, četla jsem už dávno, ale pořád si ji pamatuji.
Doporučuji.