asam asam komentáře u knih

Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Série Ostrov Lewis - přečteny všechny tři díly. Tady u Šachových figurek mám trochu výhrady. Zdálo se mi, že děj je roztříštěn do více epizod a to ubíralo na spádu. a dramatičnosti.

19.07.2017 4 z 5

Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Milé, příjemné čtení. Je zde všechno, Napětí, hrubost, láska, bolest i štěstí, Děj plyne rychle, osudy hrdinů se proplétají. Připouštím, že chvílemi to bylo sladké, žánrově bych to zařadila jako román pro ženy, Ale knížka se mi líbila, takové oddychové čtení. Doporučuji k přečtení.

16.12.2016 5 z 5

Spáči Spáči Lorenzo Carcaterra

Mistrovsky napsaná kniha, Doporučuji k přečtení.

28.07.2016 5 z 5

Opráski sčeskí historje. Zmikund vs. Huz – paralenní žitovopisi Opráski sčeskí historje. Zmikund vs. Huz – paralenní žitovopisi Jaz

Po čtyřech dílech " Oprásků-----" by mohl být autor s nápady u konce, nebo se třeba opakovat. Nic takového se nestalo. Opět vtipné. Mám to všechno doma, dokonce i kalendář a často otvírám pro pobavení na kterékoliv stránce.

06.01.2016 5 z 5

Kavárnička v Kábulu Kavárnička v Kábulu Deborah Rodriguez

Pět různých příběhů, každá z žen má své problémy. Ale když se zamyslím nad problémy afgánských žen a porovnám s problémy, které řeší ženy ze "západu".- nelze srovnávat. Je to trochu román pro ženy, závěry lze předvídat
Přesto doporučuji k přečtení.

06.11.2015 4 z 5

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Psychologicky dobře zpracovaný román s detektivní zápletkou. Spojuje lidi zajímavých charakterů a životních osudů . Všichni mají něco společného s klidným městečkem a odlehlou farmou na samotě . Na povrch vyplouvá záhadná rodinná historie a vše vyústí promyšlenou chladnokrevnou vraždou.
Doporučuji. Určitě zaujme.

24.10.2015 5 z 5

Mělké sibiřské hroby Mělké sibiřské hroby Michael Krupa

Statečnost, nezměrná síla a odvaha - celá knížka je velmi pěkně napsána bez patosu, skromně , upřímně vylíčený příběh.
Doporučuji

20.09.2015 5 z 5

Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Krásný román,11. století drsný i romantický středověk. Nádherný popis přírody a autor nezapře lásku k sokolnictví. Moc pěkně se to četlo. Opravdu román. na který nelze zapomenout.Doporučuji

15.08.2015 5 z 5

Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Zpočátku zajímavé, napínavé, ale pak se to ubíralo směrem, který já nechápu. Snad noční můry,, či šílenství z přemíry smutku?
Dočetla jsem až dokonce, takže vím jak to dopadlo, ale přiznávám, že jsem stránky přeskakovala. Stále o knížce přemýšlím, takže přece jen ve mě něco zanechala,

21.05.2015 3 z 5

Paní Hemingwayová Paní Hemingwayová Naomi Wood

Hodnotím 5* a doporučuji. Knížka se čte velice pěkně. Události se rychle střídají I když je to částečně fikce, - lásky, nevěry, rozchody alkohol, bouřlivé večírky a později i problémy s nemocí, depresí jsou zachyceny věrohodně a přiblíží nám slavného spisovatele.

27.12.2014 5 z 5

Stín větru Stín větru Carlos Ruiz Zafón

Ne každá kniha, která se stane světovým bestsellerem mě nadchne. A to je právě případ tohoto díla.
Zajímavý příběh, jakoby z jiného světa. Trochu rozvláčný a asi jsem zrovna nebyla naladěna na stejnou strunu. Dočetla jsem, ale často jsem se musela do čtení nutit.

23.03.2014 3 z 5

Stařec, který četl milostné romány Stařec, který četl milostné romány Luis Sepúlveda

Knižní trh je zavalen horory, detektivkami a knihami popisující násilí.Tato kniha je pohlazením na duši. Pokora, moudrost, respektování zákonů přírody, přitom napínavá až do poslední věty. Díky za takové knížky, kdy se člověk zastaví a rozjímá. Doporučuji.

27.03.2013 5 z 5

Dlouhá cesta z ráje Dlouhá cesta z ráje Leah Chishugi

Neuvěřitelná síla, odvaha,vůle.Leah se svým malým synem, bez prostředků, bez rodiny odolává nástrahám genocidy v Rwandě. Knížka by se měla spíše jmenovat "Cesta peklem". Není to oddechové čtení, přesto doporučuji. Našinec si uvědomí, jak dobře se nám žije.

13.11.2012 5 z 5

Nemám žádné jméno Nemám žádné jméno Dagmar Hilarová

Holokaust- osudy nevinných lidí nikdy nemůžou zanechat čtenáře lhostejného. Zde se jedná o dívku,která v Terezínské pevnosti nachází sama sebe,ve svých patnácti letech velmi rychle dozraje v dospělého člověka. Vlastně přeskočí bezstarostné mládí a dospívání. Za dva roky toho prožije víc než někdo za celý svůj život.
Ještě více než samotný deník z Terezína mě ovšem dojal osud celé knížky,Toto ukradené dílo bylo vydáno v českém jazyce poprvé po třiceti letech na doporučení Oty Pavla a díky synovi, který tím splnil matčino poslední přání. Holanďanka Miep Diekmannová nemá po stránce autorství s touto knihou nic společného. Vydavatelství Fragment vydává knihu v březnu 2012 po více než 50 letech od vzniku textu - na titulu je jméno jediné autorky - Dagmar Hilarové.

24.09.2012 5 z 5

Klíč k minulosti Klíč k minulosti Tatiana de Rosnay

Silný, dojemný příběh, zasazený do skutečných událostí roku 1942 v Paříži,kde byli na Vélodrome d'Hiver shromažďovány rodiny Židů i s malými dětmi a odtud deportováni do vyhlazovacích táborů. O účasti francouzské vlády ve Vichy a francouzské policie (asi 4 500 policistů) na této akci se dlouhou dobu nehovořilo. Teprve 16. července 1995 se prezident Jacques Chirac veřejně omluvil
Na místě, kde se velodrom nacházel, byl v roce 1994 vybudován pomník na paměť „Rafle du Vélodrome d'Hiver“ (Razie Zimního velodromu), jak se protižidovská akce nazývá. Autory pomníku jsou architekt Mario Azagury a polský sochař Walter Spitzer, který přežil Osvětim.
zdroj wikipedia

12.01.2012 5 z 5

Mauglí Mauglí Rudyard Kipling

S touto knížkou je spojeno moje dětství a miluji ji pořád.

09.09.2011 5 z 5

Můj nejmilejší pokrm je jídlo Můj nejmilejší pokrm je jídlo Ephraim Kishon

Jeho humor prostě miluji. inteligentní, vtipný.

07.09.2011 5 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Moc pěkně se to čte,horší je si představit, že by se něco takového mohlo stát.

30.11.-0001 4 z 5

Kruh Kruh Kodži Suzuki

Četla jsem už před časem a velmi často si na tuto knížku vzpomenu. Moc pěkné čtení a neotřelá zápletka.Vždy, když si pouštím od někoho půjčené DVD si se mi tento příběh vybaví . Co kdyby?..........?

30.11.-0001 5 z 5

Láska za časů cholery Láska za časů cholery Gabriel García Márquez

Velice čtivá kniha.strhující děj. Film nemůže být nikdy stejný jako kniha, přesto se mi líbil také.

30.11.-0001 5 z 5