asam asam komentáře u knih

Volyňská rapsodie Volyňská rapsodie Anna Strnadová

Silný příběh.

10.03.2025 5 z 5

Život na pavoučím vlákně Život na pavoučím vlákně Anna Strnadová

Několik propojených rodin - jedno společné - utrpení - válka, židé , Osvětim
Dojemné čtení, Autorka opět hluboce popsala osudy prostých lidí a dobu ve které žili.
Doporučuji.

24.02.2025 4 z 5

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Velice čtivá kniha. Zajímavý pohled ze všech stran na okupaci, osvobození, hrdinství ale i na pokrytectví a zbabělost. Nedokážu pochválit ani odsoudit chování jednotlivých osob v tak těžké době,

12.02.2025

Nepatrná ztráta osamělosti Nepatrná ztráta osamělosti Eli Beneš

Napínavé vyprávění o osudech židů, o pouti židovského chlapce za svou láskou. Hledání ztracené rodiny, přátel i své dívky,
Sice 500 stránek, ale přečetla jsem velmi rychle. Doporučuji.

07.02.2025 5 z 5

22 bazénů 22 bazénů Caroline Wahl

přečteno jedním dechem. Citlivé, poutavé, dojemné
Zaujalo mě i použití číslovek ve větách ,,,např, Nechci vždycky dělat 1. krok------zajímavé.
Určitě doporučuji k přečtení

14.01.2025 5 z 5

Tři Sekery Tři Sekery Kateřina Surmanová

Tato literatura není zrovna "můj šálek kávy! ale přečetla jsem až do konce, Určitě to mělo spád ...ale jak říkám tohle mě moc neoslovuje.

06.01.2025 3 z 5

Johana Johana Pavla Horáková

Pěkně se kniha čte. Ne vždy souhlasím s hlavní hrdinkou, ale nevím sama jak bych v takovýchto situacích reagovala. Mám pro její jednání pochopení a se zájmem jsem sledovala jak situace vyřeší. Kniha má spád a je to taková odpočinková četba. Doporučuji si ji přečíst. Už mám od spisovatelky přečtené vše co zatím vyšlo a nikdy nezklamala.

15.12.2024 5 z 5

Hodinky od Ašera Hodinky od Ašera Zuzana Dostálová

Toto se v dnešní době může stát každému podnikateli. Prožívala jsem to. Doporučuji k přečtení.

07.12.2024 4.5 z 5

Karneval zvířat Karneval zvířat Zuzana Dostálová

Moc pěkné nahlédnutí do života umělců. Vtipné, zároveň smutné, Pravdivé.

29.11.2024 5 z 5

Proč všichni odcházejí Proč všichni odcházejí Zuzana Dostálová

Příběh dospívající dívky. Na všechno je sama, snaží se pochopit chování dospělých. Vyrovnává se se samotou, s úmrtím blízkých ,pomáhá ji její fantazie a psaní básniček. Knížka k zamyšlení.

18.11.2024 5 z 5

Soběstačný Soběstačný Zuzana Dostálová

Citlivě zpracované období dospívání.Moc pěkně se kniha čte.Doporučuji.

02.11.2024 5 z 5

Pravidla zdvořilosti Pravidla zdvořilosti Amor Towles

Jiná doba, jiný svět, Trochu déle mi trvalo než jsem se začetla.

28.10.2024 4 z 5

Gentleman v Moskvě Gentleman v Moskvě Amor Towles

Krásně napsaná, svěží, Nenechte se odradit počtem stránek. Pěkně se čte, Doporučuji

23.10.2024 5 z 5

Kronika ptáčka na klíček (I.–III.) Kronika ptáčka na klíček (I.–III.) Haruki Murakami

700 stránek je až dost. Nedočetla jsem.

01.10.2024 3 z 5

Nezvratné alibi Nezvratné alibi Peter May

Jako vždy, napínavé až do konce

22.09.2024 5 z 5

Na špatné straně Na špatné straně James Patterson

Zbytečně rozvleklé., Chvílemi jsem se nudila. Ale nejsem zvyklá něco vzdávat a tak jsem nakonec dočetla, Pokud vás tato kniha mine, nelitujte. Zas takový trhák to není.

24.08.2024 3 z 5

Dům na pláži Dům na pláži James Patterson

Tak do polovičky knihy jsem byla na rozpacích, - Odložit nebo dočíst?- Nakonec jsem vytrvala a nelituji., Příběh se začal rozmotávat a dočetla jsem jedním dechem. Tak vydržte a uvidíte.

23.08.2024 4 z 5

Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Tak to mě moc nezaujalo. To nebyla detektivka, ale román pro ženy. Přečetla jsem jen proto, že jsem nic jiného neměla ke čtení, Zklamání,

12.08.2024 3 z 5

Jane utíká Jane utíká Joy Fielding

kniha nezklamala. Doporučuji

08.08.2024 5 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Kniha má spád. pěkně se čte. Napínavé až do konce

06.08.2024 5 z 5