asam asam komentáře u knih

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Rozhodně 5*. Napínavé od začátku až do konce. Přečteno za dva dny.
Rychlý spád událostí, už si myslíte, že bude odhaleno co má být a ono zase ne. Stránky hltáte. Milujete i toho věčně unaveného a naštvaného Muncha.
Konec - ještě jsem obrátila stránku, zda to pokračuje a ono nic. Zvláštní.
Nenechte si ujít a čtěte!!

22.09.2017 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Skvělé, napínavé až do konce. Doporučuji. Přečetla jsem jedním dechem.

14.09.2017 5 z 5

Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Moje představa o knize uváděné jako světový bestseller je trochu jiná. Ale dočetla jsem ji.

10.08.2017 4 z 5

Mischling Mischling Affinity Konar

Tak na tento příběh určitě dlouho nezapomenu. Pohybujete se mezi realitou a iluzí dvou mladých dívek. Citlivě, někdy jen v náznacích jste svědky hrůzy, která se odehrává v Osvětimi. Nádherný román o strašných věcech.
A vlčí máky už vnímám úplně jinak.

31.07.2017 5 z 5

Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Série Ostrov Lewis - přečteny všechny tři díly. Tady u Šachových figurek mám trochu výhrady. Zdálo se mi, že děj je roztříštěn do více epizod a to ubíralo na spádu. a dramatičnosti.

19.07.2017 4 z 5

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Ani v tomto dílu jsem se nenudila. Opět zajímavá, neotřelá detektivní záhada. Autor má dar zaujmout a upoutat pozornost čtenáře od první stránky až do konce.

19.07.2017 5 z 5

Skála Skála Peter May

Drsná severská příroda. Z popisu autora je vám zima a cítíte ten všudypřítomný chlad a déšť. A samozřejmě i drsní lidé. Zajímavé, neobvyklé detektivní příběhy.

19.07.2017 5 z 5

Od desíti k pěti Od desíti k pěti Janet Evanovich

Zajímavé, originální, vtipné,- oddychové čtení

30.05.2017 5 z 5

Steve Jobs Steve Jobs Walter Isaacson

Zajímavá kniha o zajímavém člověku. Ale 680 stránek bylo i na mě dost.

15.05.2017 5 z 5

Tichý pláč Tichý pláč Joe Peters

Neuvěřitelný příběh. Krutost matky nezná mezí. Je obdivuhodné, že to mohl přežít a začít žít plnohodnotný život.

18.04.2017 4 z 5

Tiché dívky Tiché dívky Eric Rickstad

Trochu pomalý rozjezd, ale potom napínavé až do konce. Konec??? Ještě jsem obrátila jednu stránku a ono opravdu nic. Konec!!!

05.04.2017 4 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Dospívání. Doba pro mladé velmi citová. Nikdo je nechápe, nerozumí jim, oni sami nevědí, co chtějí. K tomu se přiřadí nešťastné lásky, rozchody s kamarády, neúspěchy ve škole, šikana apod. Na to musí být silný jedinec, aby to sám zvládl. Pomůže někdo hodně blízký, kterému se můžeme vyplakat na rameni. A toto vše Amelii bohužel chybělo.
Knížka dobře čtivá, trochu mi vadilo překombinování vztahu s matkou a otcem, skutečným i pomyslným.

29.03.2017 4 z 5

Zátiší s kousky chleba Zátiší s kousky chleba Anna Quindlen

Knížka se dobře čte žádné složité dech beroucí zvraty. Prostě tak jak život plyne, se všemi radostmi i strastmi. A poučení? - Neházej flintu do žita - Nikdy není pozdě. - Na cokoliv.

13.03.2017 4 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Milé, nenáročné, chvílemi i vtipné. Neobvyklá vazba, pěkné ilustrace.

02.03.2017 4 z 5

Bludná sdělení Bludná sdělení Sophie Hannah

Bohužel. Nedočetla jsem.

12.02.2017 1 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Román o lásce, přátelství, zradě a touze po pomstě. Benátky 16. století - město boháčů, přepychu, ale i město chuďasů, prostitutek, zlodějů. Město plné bídy, nemocí a utrpení. Na pozadí skutečných historických událostí se odvíjí děj poutavý a čtivý.

05.02.2017 4 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ove- pichlavý, zatvrzelý, mrzutý dědek, kterého si po přečtení prvních kapitol zamilujete. Ideální soused.:)) Občas jsem i slzu uronila. Moc pěkná knížka. Doporučuji.

16.01.2017 5 z 5

Sharpův triumf Sharpův triumf Bernard Cornwell

Láska, zrada, statečnost , boj o čest a slávu to jsou všechno románové prvky. Ale jak sám autor uvádí v doslovu knihy jedná se o historické události. Autor je popsal věrohodně, většina osob skutečně existovala, místa, kde se bojovala jsou skutečná. Lidé dodnes na polích nacházejí kosti, zbytky šrapnelů. Autor tato místa navštívil.
Popis bitvy je strhující. A trocha té romantiky není na škodu, je to velmi čtivé,

06.01.2017 5 z 5

Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Milé, příjemné čtení. Je zde všechno, Napětí, hrubost, láska, bolest i štěstí, Děj plyne rychle, osudy hrdinů se proplétají. Připouštím, že chvílemi to bylo sladké, žánrově bych to zařadila jako román pro ženy, Ale knížka se mi líbila, takové oddychové čtení. Doporučuji k přečtení.

16.12.2016 5 z 5

Mimořádný život Franka Derricka, 81 let Mimořádný život Franka Derricka, 81 let J. B. Morrison

Cituji - Mimořádný život Franka Derricka, 81 let je vtipná, místy komická, ale zároveň i poněkud smutná a dojemná kniha o stárnutí, přátelství a samotě. Já bych se přikláněla spíše k tomu smutnému. Stáří, osamělost nepohyblivost demence, co na tom může být humorného? Mě bylo pana Derricka spíše líto. Pokud se s touto knížkou minete, nic vám neuteklo.

01.12.2016 2 z 5