asam asam komentáře u knih

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Úžasně zpracované téma, osudy Židů, koncentrační tábor, odpuštění či trest. Děj má rychlý spád, napětí se zvyšuje a vydrží až do poslední stránky.
Určitě doporučuji k přečtení.

22.02.2016 5 z 5

Reverendova žena Reverendova žena Katherine Webb

Nedočetla jsem. Zdálo se mi to rozvleklé, nudné.

09.02.2016 2 z 5

Hrách v botě Hrách v botě Josef Kalenský

Vtipné jako všechny židovské vtipy.

31.01.2016 5 z 5

Babičky: Mrtvý kuchař Babičky: Mrtvý kuchař Minna Lindgren

Asi jsem se s knížkou potkala v nevhodnou dobu. Na obálce je uvedeno, že to je " ďábelsky zábavný a napínavý příběh o stáří" .Tak to teda z mého pohledu určitě ne.

25.01.2016 2 z 5

Chyť mě Chyť mě Lisa Gardner

Nechybí napětí, má to spád i zápletka je originální. Konec trochu sladký. Shrnuto a podtrženo - oddychové čtení. Bestseller? Snad ani ne.

12.01.2016 3 z 5

Opráski sčeskí historje. Zmikund vs. Huz – paralenní žitovopisi Opráski sčeskí historje. Zmikund vs. Huz – paralenní žitovopisi Jaz

Po čtyřech dílech " Oprásků-----" by mohl být autor s nápady u konce, nebo se třeba opakovat. Nic takového se nestalo. Opět vtipné. Mám to všechno doma, dokonce i kalendář a často otvírám pro pobavení na kterékoliv stránce.

06.01.2016 5 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Zdálo by se, že téma 2. světové války v literatuře je už vyčerpáno. Autor však zpracoval opět poutavý, dojemný příběh dvou úplně odlišných mladých lidí. Každý z nich stojí na jiné straně barikády, oba si myslí, že konají správně. Hledají pravdu a smysl života. Každý svým způsobem odolává hrůzám války.
Krásný jazyk - díky výbornému překladu. Ocenění knihy je podle mě na místě. Doporučuji .

01.01.2016 5 z 5

Opráski sčeskí historje 4 Opráski sčeskí historje 4 Jaz

Opakovala bych komentář který jsem napsala k prvnímu dílu. Tak jen podotýkám, že 4. díl drží laťku ve stejné výši jako díly předešlé a mě nezbývá než hodnotit kladně. Smála jsem se chvílemi i nahlas.

01.01.2016 5 z 5

Nádherné trosky Nádherné trosky Jess Walter

Z mého pohledu nic moc. Rozjezd byl dobrý, ale pak se to vleklo. A prostě tomu chyběla originalita a napětí. Určitě ne fascinující příběh.

21.12.2015 2 z 5

Evropa snů a skutečností Evropa snů a skutečností Benjamin Kuras

Tato útlá knížka určitě není oddychové čtení. Autor zde uvádí řadu faktických údajů a pokud se nad nimi trochu zamyslíte, tak vás mrazí. Doporučuji k přečtení všem, kterým není lhostejné jaká budoucnost čeká další generace. A těm s " otevřenou náručí" bych doporučovala číst povinně.

19.12.2015 5 z 5

Kapitánova dcera Kapitánova dcera Leah Fleming

Román jak má být. Láska, nenávist, radost, smutek, rozchody a návraty - vše tady najdete . Navíc dokresleno tragickou plavbou Titaniku a osudy přeživších.
Čte se pěkně. Pro mě oddychové čtení

05.12.2015 4 z 5

Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Nebudu podrobně komentovat ani přidělovat hvězdičky. Není to můj šálek kávy. Nedočetla jsem

26.11.2015 2 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Napínavé, krásně vykreslené charakteristiky postav, i nezřízený život mládeže v malém nudném městečku. Detektivka spojená s psychologií Policie stojí při vyšetřování stranou, i ten detektivní příběh je upozaděn, neteče tady krev, spíše se s mladou reportérkou seznamujeme s obyvateli a událostmi v městečku, řešíme psychologii vztahu dcery a matky a pomalu se nám rýsuje a odkrývá celý příběh. Když už si myslíme, že víme jak to vše bylo a kdo je pachatel, závěr knihy nás překvapí. Jako kudla v zádech.

25.11.2015 5 z 5

Tata a jeho syn Tata a jeho syn Arnošt Goldflam

Tragikomické vyprávění o osudech jedné židovské rodiny v Brně. Tím synem je sám autor, obdařený vypravěčským talentem, vtipně, krásnou češtinou líčí osudy své rodiny. Tata je hlavním aktérem povídek. Život s ním není jednoduchý, není snadné s ním vyjít v míru. Přesto všechno je z vyprávění cítit láska a úcta. Jak jsem během četby kroutila hlavou nad tatou a jeho názory / dokonce myslím, že jsem ho neměla ráda/, tak jsem při četbě poslední kapitoly uronila slzu. Přece jen to byl " TATA".
Moc pěkné čtení.

19.11.2015 5 z 5

Bez štěstí nepřežiješ Bez štěstí nepřežiješ Thomas Buergenthal

Osobní příběh autora, který přežil holocaust, pochod smrti do Osvětimi jako malý chlapec bez rodičů je napsaný bez sentimentu, s upřímností a nadhledem. Po šedesáti letech od konce války autor, který je nyní uznávaným odborníkem v oblasti lidských práv, přemýšlí nad okolnostmi, které přispěly k tomu že se mu podařilo přežít. Není to jen štěstí, ale i souhra náhod, vytrvalost a bezmezná vůle. vydržet, nevzdat se.
cituji autora- Když mé děti byly ve stejném věku jako já v době války, často jsem si říkal, jestli tyhle rozmazlené americké děti, nebo děti mých přátel, by to zvládly.
Doporučuji k přečtení.

12.11.2015 5 z 5

Kavárnička v Kábulu Kavárnička v Kábulu Deborah Rodriguez

Pět různých příběhů, každá z žen má své problémy. Ale když se zamyslím nad problémy afgánských žen a porovnám s problémy, které řeší ženy ze "západu".- nelze srovnávat. Je to trochu román pro ženy, závěry lze předvídat
Přesto doporučuji k přečtení.

06.11.2015 4 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Těžko se mi píše komentář. Krutý osud dvou nevinných děvčat- 19 let ve vyhnanství - ponižování, hlad a bída. Moc děkuji panu spisovateli, že tento příběh zpracoval literárně. Nesmíme zapomínat co se dělo v minulosti.
Doporučuji každému si tuto knihu přečíst i když to není čtení veselé.

29.10.2015 5 z 5

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Psychologicky dobře zpracovaný román s detektivní zápletkou. Spojuje lidi zajímavých charakterů a životních osudů . Všichni mají něco společného s klidným městečkem a odlehlou farmou na samotě . Na povrch vyplouvá záhadná rodinná historie a vše vyústí promyšlenou chladnokrevnou vraždou.
Doporučuji. Určitě zaujme.

24.10.2015 5 z 5

Srbský deník Srbský deník Jan Jícha

Vtipné, milé, poučné. Mám jen samá +, proto 5 hvězdiček a těším se na další knížky. Tady si člověk uvědomuje, jak se nám žije dobře.

14.10.2015 5 z 5

Bourneova pomsta Bourneova pomsta Eric Van Lustbader

Napínavé, možná až moc překombinované. Těch osob tam bylo víc než dost. Chvílemi jsem se ztrácela, kdo je kdo a jak to spolu souvisí. Ale dočetla jsem.

20.09.2015 3 z 5