bagel Online bagel komentáře u knih

Vražda v dívčí garsoniéře Vražda v dívčí garsoniéře Petr Bým

Nebylo to zase tak špatné, ale brzy na ni zapomenu.

23.04.2019 3 z 5

Dlužná částka Dlužná částka Eva Tvrdá

Nic moc, to už ta minulá autorčina detektivka byla lepší. Dost depresivní, málo děje a docela mě štvaly negativní názory na lázně Klimkovice.

01.04.2019 2 z 5

Pražská kavárna Pražská kavárna Eva Bendová

Více mě zaujaly kapitoly o dnes již neexistujících kavárnách, jejich historii a lidech s nimi spojených.

20.03.2019 4 z 5

Cabin Porn - Chaty na konci světa Cabin Porn - Chaty na konci světa Zach Klein

Krásné fotografie chat v přírodě. Zajímavé je, že většinou jsou ze severněji položených zemí. Preferuji být sama, ale takové bydlení bych nedala :-)

12.03.2019 4 z 5

Ďáblovo hnízdo a jiné detektivní povídky Ďáblovo hnízdo a jiné detektivní povídky Zdeněk Jirotka ml.

Ideální čtení do MHD, doma tak na jeden večer.

03.03.2019 3 z 5

Taková ženská jako já Taková ženská jako já Uljana Donátová

Zpočátku jsem se trochu lekla, že se to bude týkat smrti a době po ní, ale pak jsem byla příjemně překvapena - zábavné, čtivé, oddechové a originální.

27.02.2019 4 z 5

Tajemství kůže Tajemství kůže Alice Broadway

V tomto žánru nejsem moc zběhlá a nemám porovnání, takže hodnotím jako originální a jsem zvědavá na pokračování.

19.02.2019 4 z 5

Osud tančil charleston Osud tančil charleston Táňa Kubátová

Moc se mně to líbilo, poutavé líčení života mezi válkami. Bonusem je krásná obálka. Vytkla bych jedině trochu jednostranný pohled na obě hlavní hrdinky.

05.02.2019 5 z 5

Hod mrtvou labutí Hod mrtvou labutí Ondřej Hübl

Na mě příliš silná káva...

31.01.2019 2 z 5

Slepé okno Slepé okno Michal Fieber (p)

Jedna z hodně dobrých knih z této edice se sympatickým vyšetřovatelem.

21.12.2018 4 z 5

Josef I., můj přítel Josef I., můj přítel Soňa Sirotková

Nepříliš náročný historický román, ale jsem ráda za bližší seznámení s danou dobou.

19.12.2018 3 z 5

Dominika na cestě Jižní Amerikou Dominika na cestě Jižní Amerikou Dominika Gawliczková

Celkem průměrný cestopis, ale s pěknou grafickou úpravou a krásnými fotografiemi.

11.12.2018 3 z 5

Pátý kámen Pátý kámen Martin Trbušek

Jediným plusem bylo splnění dalšího bodu čtenářské výzvy. Značná část knihy je zaplněna fakty z molekulární biologie, pro laika příliš odbornými. Záplatka je slabá a nepochopila jsem zdůrazňování některých slov kurzívou.

25.11.2018 2 z 5

Výhled do ráje Výhled do ráje Ingvar Ambjørnsen

Naštěstí jsem nejdříve četla druhý díl, takže jsem Elllingovu povahu a chování celkem chápala. Přesto jsem byla z knihy zklamaná.

06.11.2018 2 z 5

Zoopisník Miroslava Bobka Zoopisník Miroslava Bobka Miroslav Bobek

Další kniha sestavená z dříve uveřejněných novinových sloupků. Bonusem navíc jsou tentokrát krásné fotografie

24.10.2018 4 z 5

Vězeň času Vězeň času Matt Haig

Originální námět. Pomalejší začátek, ale pak kniha postupně gradovala. Mohu všem doporučit.

22.10.2018 5 z 5

Víkend v Londýně Víkend v Londýně Jan Folný (p)

Na základě pochvalných ohlasů a recenzí jsem čekala malinko víc. Příběh postupně trochu ztrácel tempo a škoda, že nebyla více rozvedeny některé vedlejší linky.

28.08.2018 3 z 5

Textil Textil Orly Castel-Bloom

Docela zklamání, divný příběh s nesympatickými postavami.

27.08.2018 2 z 5

Tlouštíci hoří rychleji & další fatální moudra z krematoria Tlouštíci hoří rychleji & další fatální moudra z krematoria Caitlin Doughty

Skvělá kniha, kterou by si měl přečíst každý.

25.07.2018 5 z 5

Ďáblův spár Ďáblův spár Lara Dearman

Líbilo se mně vylíčení prostředí a reálií, ale děj byl dost roztahaný.

09.07.2018 3 z 5