bagel komentáře u knih
Děj byl místy trochu zdlouhavý a pak zápletka o to více urychlená, ale přesto hodnotím knihu velmi dobře. Knihy o horolezectví mě moc nelákají a a proto bylo pro mě zajímavé dovědět se, jak výstup na osmitisícovku probíhá.
Poutavé, vtipné, lehce naučné, krásné ilustrace - doporučuji!
Hodně zajímavý pohled na osudy obyvatel Sudet, oceňuji zejména rozdělení na několik oddílů - lidé, kteří byli odsunuti, zůstali nebo nově příšli.
Obdivuhodný příběh a autorka si zaslouží maximální uznání. Kniha by měla být mnohem více propagována.
Připomnělo mi to dobrodružnou četbu z dětství - Batlička, Flos a další. Moc pěkný příběh nepostrádající humor, poučení i krásné ilustrace.
Tenká, ale četla jsem ji několik dnů, děj mě až odpuzoval. Přesto mě to hodně zasáhlo, kam se hrabou "Vrány". Drsné čtení.
Mám ráda knihy s příběhy ze života a práce. Četla jsem už více knih o veterinářích, ale tato byla první o životě na pohotovosti. Často se jedná o hodně kuriózní případy, mnohokrát jsem se zasmála a doporučuji.
Tato kniha příběhem ani stylem nevybočuje z řady autorových detektivek. Opět se jedná o přepracování reálných kriminálních případů. Co mě ale zarazilo, bylo pojetí knihy, kdy celý příběh je vyprávěn během večerního posezení mladším kolegům jejich vyšetřovatele. Pokud by tomu tak opravdu bylo, tak by nestačily ani tři večery...
Kniha se napsána podle skutečného příběhu autorky, o to víc je působivější a důležitější.
Já jsem byla spokojená, rychlé a příjemné čtení, hezké spojení Holandska a jižní Afriky, minulosti a přítomnosti.
Určitě jedna z lepších detektivek z této řady. Nepříliš komplikovaná, líbil se mně trochu odlehčený styl vyprávění.
Kniha není pro toho, kdo by očekával napínavé případy z pohotovosti ve stylu mnoha seriálů. Hodně realisticky popisuje, s jakými problémy se setkává lékař, který začíná na pohotovosti v americké nemocnici a do toho prolíná jeho rodinný život.
Zajímavé postřehy z nelehkého života v New Yorku, krásné fotografie a možno využít i jako procvičování čtení v originálu - doporučuji!
Oba díly se mně moc líbily. Druhý díl určitě nezklamal, ale pokračování bych už nechtěla.
Na pět hvězdiček tomu něco chybělo, příběh byl trochu málo propracovaný. Musí se ale brát, že kniha je určena i dětem a mládež, kterým bych to jednoznačně doporučila.
Mnoho lidí asi ani netuší, v jakých podmínkách musí někteří pracovat. Hned by si začali více vážit své práce.