bagel bagel komentáře u knih

Příval Příval Wilbur Smith

Celou trilogii jsem zhltla jako nic a tento díl mě bavil asi nejvíce, i když cílová skupina je o několik desetiletí mladší než já.

10.11.2022 4 z 5

Nihilista na balkonu Nihilista na balkonu Petr Holý

Komentáře zde mě přiměly si knihu přečíst přednostně a určitě nelituju. Nejvíc se mi líbila první povídka, u poslední až trochu mrazilo a i ostatní byly moc dobré. Určitě doporučuji.

05.08.2022 4 z 5

Nevšední zápisky ze Šanghaje Nevšední zápisky ze Šanghaje Lukáš Mohelský

Mám ráda knihy, které ukazují život Čechů pobývajících delší dobu v cizině. Zde převažují spíše zážitky rodinné nad pracovními a občas by autor mohl ubrat na svém "třeskutém" humoru, ale celkově se jedná o zajímavou a přínosnou knihu.

19.07.2022 4 z 5

Americký deník Americký deník Michal Šopor

Michala jsem dříve neznala a díky knize začnu jeho youtube kanál sledovat. Bylo moc zajímavé číst o reálném životě v Americe a jen škoda, že toho autor nenapsal ještě víc.

12.05.2022 4 z 5

Gregor Johann Mendel a strastiplný příběh genů Gregor Johann Mendel a strastiplný příběh genů Lucie Seifertová

Moc hezky zpracovaná kniha o ne tak známé české osobnosti, je možné ji dát dětem různého věku.

06.04.2022 5 z 5

Prázdné domy - Praha Prázdné domy - Praha Radomír Kočí

Moc zajímavá kniha a velmi dobře a důkladně zpracovaná, jen bych vytkla místy hůře čitelné popisky na barevném podkladu. A nepochopila jsem, jak bylo zvoleno pořadí jednotlivých objektů.

04.04.2022 4 z 5

B jako běžec B jako běžec Jindřich Janíček

Kresba k příběhům i prostředí moc sedne, vytkla bych jen poznámky, které bylo zvoleno příliš malé písmo a moc světlá barva.

27.01.2022 4 z 5

Z rodu vyvolených Z rodu vyvolených Alain-Fabien Delon

Pro mě velmi příjemné překvapení, zcela souhlasím s předchozím komentářem.

25.01.2022 5 z 5

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Čekala jsem mnohem lepší a hlavně reálnější příběh. Bohužel zklamání.

25.01.2022 3 z 5

Objetí mravenečníka Objetí mravenečníka Martin Vitický

Dočetla jsem se sebezapřením, děj byl často nereálný, hvězdičku přidávám za popisy prostředí.

27.12.2021 2 z 5

Máma odchází do kláštera! Máma odchází do kláštera! Stéphanie Combe

Doporučuji věřícím čtenářům. Pro mě byla trochu zklamáním, duchovní úvahy v knize převažovaly nad dějem. Ale ze shrnutí na každé kapitoly si lze určitě něco vzít.

19.11.2021 3 z 5

S lékaři v první linii: Reportáž z českých nemocnic S lékaři v první linii: Reportáž z českých nemocnic Lenka Klicperová

Určitě je nutno ocenit práci autorek při sbírání materiálu. Nyní je asi nejhorší doba pro její čtení. Už ztratila na aktuálnosti a ještě není prostor pro získání většího odstupu a nadhledu na celou epidemii. Tím utrpěly hlavně rozhovory ve druhé části.

15.06.2021 4 z 5

Život v dodávce - Náš příběh Život v dodávce - Náš příběh Forest Trenz

Zajímavé a inspirativní čtení o tom, jak lze cestovat i pracovat. Jen bych uvítala podrobnější mapu jejich cesty. A byla jsem ráda, že přidali i poslední kapitolu o tom, jak se vypadal Forestův a Bářin život po návratu.

04.05.2021 4 z 5

Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Karolína Fourová

Vzhledem k tomu, jak hodně se o knize mluvilo v době jejího vydání, jsem čekala více. O výživu se povšechně zajímám, takže mně moc nového nepřinesla. Tomu, kdo chce získat základní přehled o stravování, ji ale určitě doporučuji. Je psána přehledně, nezabíhá do přílišných podrobností, věci zde uvedené jsou vědecky podložené, vyvrací mnohé mýty a omyly. Recepty byly už trochu navíc, obešla bych se bet nich.

04.05.2021 4 z 5

Londýn prostě žeru Londýn prostě žeru Lenka Požárová

Postřehy a zajímavosti ze života v Londýně, tipy kam zajít, nádherné fotky. Něco jsem si vypsala a snad budu moci použít někdy při návštěvě Londýna.

08.04.2021 5 z 5

A v srdci láska A v srdci láska Favel Parrett

Nenápadná kniha psaná úsporným a poetickým stylem. Scény v Praze mi připomněly má mladší léta, jen mi trošku vadilo rychlé střídání prostředí a roků. Pořádně jsem si vše spojila až ke konci, ale přesto se mi příběh moc líbil.

03.03.2021 5 z 5

Spousta Spousta Brandon Sanderson

První kniha od autora, velké očekávání, ale trochu zklamání. Nápad byl ale velice dobrý.

02.02.2021 3 z 5

Doktorka Viktorie Doktorka Viktorie Markéta Harasimová

Čtivé, děj ubíhal rychle, vadil mi místy příliš šroubovaný styl.

20.11.2020 4 z 5

Devět tváří tebe Devět tváří tebe Janice Pariat

Zajímavé pojetí a docela se mi to líbilo. Celou dobu jsem se snažila poznat, z které země hlavní hrdinka je, ale nepodařilo se mi to.

26.05.2020 4 z 5

Opatova protivenství Opatova protivenství Pavel Hrdlička

Jako další čtenáři předchozích autorových knih jsem se domnívala, že půjde o historickou detektivku a pořád čekala nějakou zápletku. Ale i tak to bylo zajímavé čtení.

20.05.2020 4 z 5