bagel komentáře u knih
Celou trilogii jsem zhltla jako nic a tento díl mě bavil asi nejvíce, i když cílová skupina je o několik desetiletí mladší než já.
Komentáře zde mě přiměly si knihu přečíst přednostně a určitě nelituju. Nejvíc se mi líbila první povídka, u poslední až trochu mrazilo a i ostatní byly moc dobré. Určitě doporučuji.
Mám ráda knihy, které ukazují život Čechů pobývajících delší dobu v cizině. Zde převažují spíše zážitky rodinné nad pracovními a občas by autor mohl ubrat na svém "třeskutém" humoru, ale celkově se jedná o zajímavou a přínosnou knihu.
Michala jsem dříve neznala a díky knize začnu jeho youtube kanál sledovat. Bylo moc zajímavé číst o reálném životě v Americe a jen škoda, že toho autor nenapsal ještě víc.
Moc hezky zpracovaná kniha o ne tak známé české osobnosti, je možné ji dát dětem různého věku.
Moc zajímavá kniha a velmi dobře a důkladně zpracovaná, jen bych vytkla místy hůře čitelné popisky na barevném podkladu. A nepochopila jsem, jak bylo zvoleno pořadí jednotlivých objektů.
Kresba k příběhům i prostředí moc sedne, vytkla bych jen poznámky, které bylo zvoleno příliš malé písmo a moc světlá barva.
Pro mě velmi příjemné překvapení, zcela souhlasím s předchozím komentářem.
Čekala jsem mnohem lepší a hlavně reálnější příběh. Bohužel zklamání.
Dočetla jsem se sebezapřením, děj byl často nereálný, hvězdičku přidávám za popisy prostředí.
Doporučuji věřícím čtenářům. Pro mě byla trochu zklamáním, duchovní úvahy v knize převažovaly nad dějem. Ale ze shrnutí na každé kapitoly si lze určitě něco vzít.
Určitě je nutno ocenit práci autorek při sbírání materiálu. Nyní je asi nejhorší doba pro její čtení. Už ztratila na aktuálnosti a ještě není prostor pro získání většího odstupu a nadhledu na celou epidemii. Tím utrpěly hlavně rozhovory ve druhé části.
Zajímavé a inspirativní čtení o tom, jak lze cestovat i pracovat. Jen bych uvítala podrobnější mapu jejich cesty. A byla jsem ráda, že přidali i poslední kapitolu o tom, jak se vypadal Forestův a Bářin život po návratu.
Vzhledem k tomu, jak hodně se o knize mluvilo v době jejího vydání, jsem čekala více. O výživu se povšechně zajímám, takže mně moc nového nepřinesla. Tomu, kdo chce získat základní přehled o stravování, ji ale určitě doporučuji. Je psána přehledně, nezabíhá do přílišných podrobností, věci zde uvedené jsou vědecky podložené, vyvrací mnohé mýty a omyly. Recepty byly už trochu navíc, obešla bych se bet nich.
Postřehy a zajímavosti ze života v Londýně, tipy kam zajít, nádherné fotky. Něco jsem si vypsala a snad budu moci použít někdy při návštěvě Londýna.
Nenápadná kniha psaná úsporným a poetickým stylem. Scény v Praze mi připomněly má mladší léta, jen mi trošku vadilo rychlé střídání prostředí a roků. Pořádně jsem si vše spojila až ke konci, ale přesto se mi příběh moc líbil.
První kniha od autora, velké očekávání, ale trochu zklamání. Nápad byl ale velice dobrý.
Čtivé, děj ubíhal rychle, vadil mi místy příliš šroubovaný styl.
Zajímavé pojetí a docela se mi to líbilo. Celou dobu jsem se snažila poznat, z které země hlavní hrdinka je, ale nepodařilo se mi to.
Jako další čtenáři předchozích autorových knih jsem se domnívala, že půjde o historickou detektivku a pořád čekala nějakou zápletku. Ale i tak to bylo zajímavé čtení.