baji42 komentáře u knih
Výborně vystavěný thriller. V závěru bych uvítala možná trochu méně "akčnosti", ale jinak to bylo opravdu napínavé čtení.
Pozitivem bylo vykreslení mrazivé a ponuré severské atmosféry. Takže člověk očekává klasickou drsnou severskou detektivku. Ovšem zápletka a konečné vysvětlení bylo hodně přitažené za vlasy, tak musím konstatovat, že jsem nakonec zklamaná. Rozhodně šlo z příběhu vytěžit více.
Příjemná oddechovka na léto hlavně pro nás ženy.
Další kniha italského autora z minulého století po sobě. Realisticky zde popisuje nelehký život party mladých kluků v jejich drsném světě po druhé světové válce. V době, kdy kniha vyšla, musela působit více naturalisticky, než je tomu dnes.
Další skvělá detektivka s dvojicí Maura a Jane. Tentokrát na téma starý Egypt.
Tak tohle byl omyl ve výběru, byla jsem zvědavá, jak píše sestra známé herečky. Možná si to své fanoušky najde spíše u mladé generace.
Průměrná detektivka pro chvilky odpočinku. Vyzdvihnout lze znalost prostředí.
Vyloženě ženské čtení. Musím říci, že tohle nebyl můj šálek kávy, i když podle obálky jsem čekala ještě něco mnohem horšího.
Výborný thriller, kdoví proč není více vidět. Knihu jsem objevila v naší knihovně a vzhledem k tomu, že jsem neznala ani autora, ani titul, moc jsem od ní nečekala. Byla jsem však záhy velmi překvapená. Doporučuji.
Souhlasím s předchozím komentářem, že mi vadila vedlejší dějová linie. Nebýt toho dala bych hvězdiček více, protože samotná detektivní linie nebyla špatná.
Ani nevím, proč jsem po knize v knihovně sáhla. Tento příběh spíš ocení mladší čtenáři, ale od knihy neodrazuji, přečíst se to dalo.
Začátek mě hodně zaujal, ale postupně se tempo trochu zvolnilo a nakonec musím hodnotit jen třemi hvězdami. Škoda, potenciál tam byl větší.
Napínavý thriller se zajímavou zápletkou, skoro strašidelným prostředím a s neobvyklou slovní hříčkou.