baji42 komentáře u knih
Pokud má kniha suplovat to, co nás v dějáku neučili, očekávala bych tedy především přesné informace. V této knize je ovšem poměrně dost věcí, které jsou chybné. Nechápu, že na tyto chyby odpovědný redaktor autorku neupozornil.
Další přečtená detektivka ze série s Erikou Fosterovou. Tato by měla být druhá. Trochu mi tu vadilo to, jak bylo s Erikou ze strany nadřízených zacházeno, ale asi to k současné anglosaské detektivce patří. Bryndza psát umí, ale přijde mi, že v poslední době píše hodně a rychle, a na knihách je to bohužel znát.
Pěkná kniha, autorka píše krásným stylem, i když je to spíše čtení pro ženy, než aby to byla klasická detektivka.
Jako vždy skvělá detektivka ze zajímavého prostředí archeologických vykopávek.
Další velice zajímavá kniha tohoto autora. Neotřelý námět i zvláštní atmosféra netradičního prostředí.
Moc hezká kniha, která by spíš patřila do kategorie dobrodružných. Detektivní zápletka je tam skoro na vedlejší koleji.
Bryndza rozhodně psát umí, přesto mi u této knihy připadalo, jako by autor trochu vařil z vody a musela jsem se do čtení spíše nutit. Možná to bylo i tím, že bezprostředně před touto knihou jsem četla detektivku od českého autora, kterou jsem přečetla jedním dechem.
Kniha měla velmi dobré reference, takže jsem možná čekala víc. Nečetla se špatně, ale přece jen ve srovnání s jinými v daném žánru mi připadala o něco slabší.
Na knihu jsem byla i díky vysokému hodnocení dost zvědavá. Nebylo to špatné, ale asi jsem od toho očekávala přece jen trochu víc. Možná tato kniha více řekne spíše lidem, kteří v tomto drsném kraji žijí a mají k němu svůj vztah.
Kniha od jedné z našich nejčtenějších spisovatelek. Tato mi přišla z těch, co jsem od ní přečetla, nejslabší. I tak je to ale kvalitní literatura.
Za dob mého mládí bylo téměř povinností přečíst tuto nádhernou knihu.
Krása!!! Romantika, dobrodružství, tajemno, napětí. Tento příběh ani po létech nic neztratil ze svého kouzla a stále stojí za přečtení.
Malé šedé buňky mozkové opět v akci. Tentokrát v exotickém egyptě.
Skvělá starší tuzemská detektivka, která nabízí vše, co má tento žánr obsahovat - výbornou zápletku, napětí, dobré dialogy, logické vysvětlení i jemný humor.
Skvělý thriller se známou dvojicí Rizzoli a Isles. Napínavé a chvílemi strašidelné. Jasných 100% a doporučuji.
Přišlo mi to zbytečně překombinované. Často jsem se v ději ztrácela. Dialogy působily šroubovaně, nepřesvědčivě. Kladně hodnotím šumavskou atmosféru.
Autorka se evidentně snaží psát "literárně", ale právě ta snaha působí těžkopádně a úporně. V popisech osob má občas rozpor. Veroniku např. charakterizuje na straně 66 jako sebejistou, profesionální.O 22 stránek dále ale vystupuje nesměle a naivně jako dívenka z lycea. Autorka několikrát užívá slova v nesprávném významu, což působí až komicky. A dialogy? Ty často zní jako z jiného století. Možná se autorka časem vypíše, ale Vetřelec zatím vyznívá hodně amatérsky.
Této sérii nějak nemůžu přijít na chuť a nesdílím všeobecné nadšení. Na můj vkus je tam příliš nelogičností a některé věci příběhů jsou hodně za hranicemi uvěřitelnosti. Dokonalé ticho mi ale zatím přišlo nejlepší.
Skvělé tři historické detektivky od našeho nejlepšího autora tohoto žánru. Tentokrát ale vyšetřuje Jiří Adam z Dobronína. Nejvíce se mi líbily Plzeňské mordy.