BaPe895

Solidní detektivka s prvky tajemna zasazená do zajímavého prostředí jižní Anglie. A vyšetřuje opět sympatická paní Marplová.

Skvělá starší scifi,která rozhodně stojí za přečtení i dnes.

Hodně naivní příběh,navíc s množstvím tendenčních prvků. Díky rozvláčnému začátku dokonce hrozilo, že knihu rychle odložím. Autorův styl je těžkopádný a dialogy působí nepřesvědčivě.

Zajímavá kniha tuzemské autorky. I když uznávám,že podobné příběhy zaujmou spíše mladou generaci.

Musím souhlasit s předchozími komentáři. Také se mi postavy dost pletly,to se mi ale u této autorky děje již opakovaně. A vyšetřovatel Bergman na rozlousknutí případů přichází spíše intuicí než poctivou policejní prací. Tento díl byl navíc hodně rozvláčný.

Starší,ale stále velmi čtivá a napínavá kniha.Rozhodně stojí za přečtení.

Kniha se čte dobře,ale bohužel mi celkově vyzněla tak nějak vypočítavě. Autorka ve snaze šokovat vymyslela spoustu zvrhlostí,ale právě ten záměr byl příliš okatý,takže se nakonec alespoň u mě trochu minul účinkem

Tato kniha se mi líbila trochu víc než Polednice, i tak ale musím hodnotit spíše kriticky. Autorův styl je z mého pohledu nevyzrálý, dialogy nepřesvědčivé. A díky příliš melodramatickému závěru ubírám ještě jednu hvězdičku.

Všechny knihy M. Klevisové mají společné znaky. Velmi pěkný autorčin styl,zajímavý úvod s naznačeným tajemstvím,dobrý popis krajiny a uvěřitelné dialogy. Bohužel víc než detektivky její knihy připomínají psychologický román. Vyšetřování většinou takové nijaké a rozuzlení často dává logice na frak.

Příběh Pendergasta s jeho chráněnkou mi připadá tak zbytečný,že už další knihy číst nebudu.Škoda,Zátiší bylo skvělé.

Tak nevím,co napsat. Zatímco v Zátiší mi byl Pendergast sympatický,tady jsem autora moc nepochopil.

Hodně drsná a chmurná kniha,která ve vás rezonuje ještě dlouho po jejím přečtení.

Povídky se lišily svou úrovní. Tentokrát mě to moc nechytlo.

Solidní tuzemská detektivka. Musím pochválit také obálku.

Skvělé detektivní příběhy,tentokrát s Jiřím Adamem z Dobronína a Petrem Korcem. Doporučuji.

Všechny detektivky této mladé tuzemské autorky mají nadstandardní úroveň. Přesto mi trochu vadí autorčin styl,a proto ubírám jednu hvězdu. Ale jinak fajn detektivky.

Zajímavé detektivky,které jsou trochu zbytečně stranou zájmu.