barbora0275 barbora0275 komentáře u knih

Suši v duši Suši v duši Eva Urbaníková

Vynikajici popis socialni reality v Japonsku. Nenajdete ho v zadnem cestopisu ani prirucce. Cele zabalene do pribehu slovenske blondynky s tezkym detstvim, ktera hleda nekoho, kdo by ji mel rad a najde japonskeho despotu a misogyna.

06.11.2017 4 z 5

V novej škole V novej škole L. E. Blair

Citavala jsem cele letni prazdniny na Slovensku a bylo to vynikajici, ciste, ctive - dnes uz nic takoveho nevychazi.

20.09.2017 5 z 5

Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Myslim si, ze z mysteriozni ponure zapletky slo udelat slusne dilko se strasidelnou atmosferou. Misto toho krvak se zabijackym duchem...nenadchło me ani trochu.

08.07.2017 1 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Knizka je skvele napsana a velice promyslena. Postav je dost a jsou spolu genialne propletene. Obcas jsem si v hlave ten spletenec zkousela predstavit a je to opravdu slozity pavoukovity graf. Nedelalo mi problem si pamatovat kdo je kdo, staci si zapamatovat jmena prvnich trech postav a potom to jde samo. Kazdou kapitolu vypravi jedna postava a micha se tam soucasnost- retrospektiva. Kde je dana osoba ted a jak se sem dostalo, co ji k tomu vedlo. ani to nebyl problem. Bylo to zajimave a ze zivota. Nedostatek vidim spise v tom, ze ve chvili, kdy je tech postav hodne, neni prostor pro jejich podrobnejsi vyvoj. Sice v dalsich kapitolach se setkavame s predeslymi hrdinkami, ale jenom okrajove, hodne veci si musime domyslet, hodne veci nechapeme, proc a jak se stalo. A potom znicehonic je konec knihy. Mam pocit, ze temer nikdo se nikam nedostal a chybi mi nejake vyusteni tech pribehu, ale to by ta kniha musela byt dvojnasobne tlusta.

04.11.2016 4 z 5

Lucerna v temnotě Lucerna v temnotě Deborah Lawrenson

Lituji, že jsem si touto knihou pokazila dovolenou.
SPOILER Neskutečně hloupá a naivní hrdinka a její bratr predátor, na kterém nakonec spravedlnost vykonali jeho spolupracovníci a jeho roky šikanovaná sestra se po něm ještě pídí. Nejvíc mě dostalo, když nabádali znásilněnou slepou holku, aby nešla k doktorovi. Konec skoro bez nějaké pointy

19.10.2016

Světla nad močálem Světla nad močálem Lucie Ortega (Navrátilová)

Čekala jsem trochu víc romance (já si té chemie teda všimla), ale obecně autorky fantasy se do tohoto moc nepouštějí. Snad aby je někdo nenařkl, že píší červenou knihovnu. Škoda, jinak bych dala plný počet * Slovanská mytologie krásně použita a originální.

02.07.2021 4 z 5

O nevěře trochu jinak O nevěře trochu jinak Ida Myslikovjanová

Jedna z nejlepších knih o nevěře. Žádný alibistický Plzák, ale ani odsuzování.

22.05.2021

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Bohužel to nebyla přímo mrazivá duchařina, jak jsem čekala. ale četla se velice dobře.

27.11.2020 4 z 5

Nebezpečná iluze Nebezpečná iluze Winter Renshaw

Konec jsem uz preskakovala a nedocetla. Byl na me prilis neuveritelny. Stejne jako jazyk postav jakozto vzdelanych tricatniku, spis by se hodil pro nejake adolescenty. Mozna spatny preklad.

16.08.2018

Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Rozhodne to neni ducharina, spis takove sci-fi. A nejhruznejsi na celem pribehu byly spis vrazdy deti, nez nejake ozivle mrtvoly.

08.06.2018 2 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Proti Manzele odvedle to byl caj. A dost rozvlacne, zacalo se mi to opravdu libit az v posledni kapitole.

02.03.2018 4 z 5

S kým mě bavil svět S kým mě bavil svět Marie Poledňáková

Kniha je vhodná hlavně pro obdivovatele filmů paní P. Mně se dostala do rukou náhodou a na její filmy se dívám hlavně z čistého sentimentu - pohladí po duši, ale mají děravé dialogy a plytké postavy. Ani memoáry mě nepřesvědčily o opaku, doufala jsem, že v nich bude víc - víc o filmech, víc o ní samé, co mi zaplní díry v mentalitě postav. Přitom autorka vůbec nechce jít s kůží na trh. Že s někým chodila se dozvídáme jen tak mimochodem, spíše se toho více dozvíme o soukromí jejích rodičů než jejím. V první části zmiňuje spoustu jmen, s kterými spolupracovala a pražských rodin, které znala, ta mi jako nepražákovi skoro nic neřeknou. Má tam pár jasných momentů, kdy popisuje získání licence na soukromou TV - je zajímavé si přečíst, jak to tehdy chodilo, ale s mnohými jejími životními postoji nesouhlasím a divím se, že je někdo vůbec chce napsat do svých memoárů - např. když ji zaměstnanec požádá o stravenky, aby nakoupil dětem na neděli maso a ona mu řekne, že v soukromé firmě nemá nárok. A potom neví, jak utratit peníze do daní, tak zbytečně nakoupí letenky do Asie.
Každopádně je kniha aspoň lehce napsaná - za co ale nejspíš nemůže až tak autorka, jako redaktorky, které ji editovaly. Přesto si nemyslím, že by byla úplnou ztrátou času, nebo že by čtenáři nic nedala, stejně jako si to nemyslím o jejích filmech.

24.02.2018 3 z 5

Čarodějka Čarodějka Blanka Jehlíková

Necekala jsem nic a jsem prijemne prekvapena. Az me mrazi z toho, jak autorka ma problematiku nastudovanou. Kniha je prijemnce ctiva, ale i hroziva, smrt pomalu v kazde kapitole, krute vrazdy malych deti - z autobusu mrtvol a maleho mimina s trznou ranou v hlave mi bylo dlouho spatne.

17.02.2018 5 z 5

Hodná holka Hodná holka Mary Kubica

Vzhledem k tomu, ze jsem si nejdriv precetla recenze tady, kde jsem se dozvedela, ze na konci je prekvapivy zvrat, tak jsem ho rozlustila od zacatku a nic prekvapiveho me necekalo. Mozna pribeh mohl dopadnout trochu lepe, prospelo by mu to, ale obavam se, ze s lepsim koncem by si autorka nevedela rady.

13.02.2018

Klejinčino tajemství Klejinčino tajemství Zdenka Hamerová

Moje prvni kniha od teto autorky. Ocekavala jsem ducharinu, tak me trochu zklamal celkem banalni zaver. Ale jinak se dobre cetla.

17.12.2017 4 z 5

Kouzlo Vánoc Kouzlo Vánoc Cathy Kelly

Vytecne povidky. Ne vsechny se odehravaji na Vanoce, ale svou atmosferou se k tomuto obdobi dokonale hodi. Vypravecsky styl autorky i jazyk jsou velmi ctive, urcite si od prectu dalsi knihy.

17.12.2017 5 z 5

Ve sněhové závěji Ve sněhové závěji * antologie

Velmi pekna sbirka vanocnich povidek od autoru, odhadem, zacatku 20. stoleti. Potesila i vanocne naladila.

04.12.2017 5 z 5

Nebezpečné osobnosti Nebezpečné osobnosti Joe Navarro

Velmi zajímavá kniha o predátorech. Když už nic, minimálně vás naučí být obezřetný.

27.11.2017 4 z 5

Konečně se rozhodni Konečně se rozhodni Katarína Gillerová

Neni to spatna kniha, je velice ctiva, takova oddechovka. Pribeh dnesni ctyricatnice - padesatnice, ktera si v zivote musela leccim projit - zametani manzelem, jeho rodinou, posleze milencem. Dnesni zeny si to ani neumi predstavit, ale tehdy to byla 90.leta a vnimani zen takoveto proste bylo. Vsechno ale dobre skonci. Urcite si od autorky prectu i dalsi knihy.

20.09.2017 3 z 5

Zlatokopka Zlatokopka Lucia Sasková

Na slovenskou autorku to proste dobra kniha je. Co taky lepsiho vyslo v poslednich letech v tomto zanru na Slovensku?
Dobre se to cte, zapletka je sice klasicky slovensky nudna - zivot rozmazlenych lidi v Bratislave - a nektere pasaze, dialogy, charaktery jsou naivni, ale stejne jste zvedavi, jak to dopadne. Musite mit na to naladu.

04.08.2017 3 z 5