bárbra13 bárbra13 komentáře u knih

Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Boží! To napětí z knihy úplně srší. A čeká nás Praha.. nemůžu se dočkat.

16.01.2024 5 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Asi jediná romantická série, které neodolám! Miluju to prostředí, postavy, atmosféru.. prostě vše!

06.01.2024 5 z 5

Nádherně pošetilá snaha Nádherně pošetilá snaha Hank Green

Skvělé! První díl mě zaujal, ale tohle mě fakt bavilo! Moc se mi líbil styl psaní "napsali jsme pro Vás knihu a vy si ji teď s námi přečtěte". Připomíná mi to moment, kdy se herec v průběhu filmu zadívá přímo do kamery, což nemám moc ráda, ale tady to skvěle fungovalo.

29.12.2023

Kosení: Příběhy ze světa smrtek Kosení: Příběhy ze světa smrtek * antologie

Nejsem úplně fanouškem doplňkových povídkových knih, ale tato mě bavila. Bylo skvělé, že jsme se dozvěděli úplně novinky, ale i nám bylo poodhaleno něco navíc z původní série.

30.11.2023 5 z 5

Stačí mávnout křídly Stačí mávnout křídly Sára Topinková

Kniha krásně poukazuje na to, že každý máme své vnitřní démony, se kterými se musíme popasovat. A ne vždy to musíme udělat sami.. přiznat si, že potřebujeme pomoci je první krok k úspěchu.
Až mě udivuje, že tak silný příběh vzešel z pera takhle mladičké slečny. Tleskám!

17.11.2023 5 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Opět snad ještě lepší než předchozí díl. Samotnou mě udivuje, jak moc jsem této sérii propadla. Po dlouhé době jsem u knížky brečela a užila jsem si opravdu každou stránku.

10.11.2023 5 z 5

Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Musím přiznat, že jsem to asi nepochopila úplně kompletně, ale moc mě to bavilo! Bavilo mě, jak se příběh pomalu odkrýval a zažívala jsem ty "Ahaaa" momenty :D. Jen mě tedy trochu zklamal konec. Tam toho zůstalo mnoho nevyřčeno.

11.10.2023 4 z 5

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Tohle mě bavilo od začátku do konce! Nebyla kapitola, kdy bych se nudila. Miluju to temné prostředí a to, že si autorka nebere servítky. Třešničkou na dortu je, že jsem v Budapešti byla relativně nedávno a umím si tak živě představit místa, kde se příběh odehrává.

01.10.2023 5 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Jeden z mála případů, kdy jsem nejdříve viděla seriálovou adaptaci, než jsem četla knihu. A je pravda, že bez Netflixu, bych si tuto knížku pravděpodobně nekoupila.. Nejsem úplně na tyhle romantikou překypující slaďárny, ale Bridgertonovi jsem si jednoduše zamilovala!

24.09.2023 5 z 5

Ten, co kráčí se Smrtí Ten, co kráčí se Smrtí Barb Rýdl

Skvělé fantasy. Rozhodla jsem se, že budu věřit tomu, že nadpřirozené síly fungují podle logiky v knize. Moc mě to oslovilo! I proto mě nejvíce bavily pasáže, ve kterých bylo vysvětlované fungování tohoto světa. V tomto podání je i ta smrt o něco únosnější :)

02.09.2023 5 z 5

Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Krásný příběh, který pohladí po duši. Zasmála jsem se i jsem si pobrečela.

16.08.2023 5 z 5

Spát v moři hvězd. Kniha I. Spát v moři hvězd. Kniha I. Christopher Paolini

Úplně upřímně jsem si knihu koupila proto, že jsem velký fanoušek Paoliniho. Sci-fi není úplně můj žánr.. a myslím si, že tahle knížka určitě není pro sci-fi začátečníky. I proto jsem se někdy ztrácela v pojmech a nedokázala si některé věci představit. I tak se mi ale příběh líbil a byl velmi čtivý. Sice se ze mě nestane velký fanoušek sci-fi, ale druhý díl si přečtu.

13.08.2023 4 z 5

Cizinec Cizinec Harlan Coben

Detektivky nepatří k mé klasické četbě, ale sem tam si nějakou pro odlehčení přečtu. O to víc mě mrzí, když se mi nelíbí. Původní nápad s tajemstvími se mi dost líbil, ale nebylo to za mě dobře zpracované. V knize se načne několik linek, ale mám pocit že se skoro žádná neuzavřela. K postavám jsem nepřilnula a jejich osud mi byl v celku jedno. A rozuzlení jsem nevěřila už vůbec..

02.07.2023 2 z 5

Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Prostě srdcovka. Sice nejsem fanoušek scénářových knih, ale tady nejde jinak než 5/5 :)

26.06.2023 5 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Jízda od začátku až do konce! Když jsem dočítala poslední kapitoly, sbalila jsem se a jela jsem si koupit 3. díl.. asi tolik k hodnocení :D Pro ty, co chtějí číst více v angličtině doporučuji tuto sérii. Je opravdu obohacující pro novou slovní zásobu. Ale pravděpodobně to nebude vhodné pro ty, kteří chtějí se čtením v angličtině začít.

24.06.2023 5 z 5

Alan Rickman: Deníky Alan Rickman: Deníky Alan Rickman

Ani se mi nechce knihu hodnotit hvězdičkami.. zdá se mi, že se to nehodí.
Této knize bývá vyčítáno, že není záživná. Jsou to deníky, s tím jsem počítala.. mně vadilo něco úplně jiného. Po celou dobu čtení jsem měla pocit, že se mi tato slova a řádky vůbec neměly dostat pod ruku. Měla jsem pocit provinění, jako bych někomu ten deník vzala z šuplíku a četla ho bez dovolení. Bylo sice moc fajn, nahlédnout do hlavy tomuto úžasnému herci, ale myslím si, že jeho takto soukromé a intimní myšlenky měly zůstat pouze pro něj a jeho rodinu.

09.06.2023 3 z 5

Zvonkohra Zvonkohra Eliška Václavíková

Tohle byl tak miloučký! Přesně ty příběhy, které chcete číst po náročném dni. Obdivuju to, jak autorka kouzlí se slovy a jak umí krásně vyjádřit myšlenku. Moc mě zaujalo vyprávění od konce, dodává to takovou objevit, co za tím vším je. Při čtení jsem měla husí kůži, i jsem byla dojatá.
Krásná kniha!

02.06.2023 5 z 5

Okouzlená Okouzlená Gita Trelease

Moc se li líbilo prostředí! Všechny ty krásné šaty, paláce.. no prostě nádhera. Magie byla v tomto příběhu dost jemná a relativně uvěřitelná. I pomalejší romantika se mi líbila. A moc oceňuji to, jak kniha poukazuje na to, jak rychle dokáže být člověk sveden pozlátkem, i když k němu dříve choval odpor. Co mě až tak nechytlo byl konec. Vzhledem k tomu, jak se příběh chvílemi táhl mi přišel dost zbrklý a moc ve stylu "dobro vždy zvítězí".

17.05.2023 4 z 5

Opouštím ostrov Opouštím ostrov Tomáš Zástěra

Tomášův humor miluji a jsem vždy ráda, když stihnu jeho vysílání na Evropě 2. Knížka je skvělá. Zasmějete se i Vás pohladí po duši. Doporučuji!

24.04.2023 5 z 5

Zvon Zvon Neal Shusterman

Úžasné zakončení série. Moc se mi líbí myšlenka toho, že někdy je lepší vzdát se pomsty, pro větší blaho ostatních.
Z toho nového mechanismu pro balanc na planetě Zemi dost mrazí.

24.04.2023 5 z 5