berila berila komentáře u knih

Nebezpečná zóna Nebezpečná zóna Joy Fielding

Asi tady budu jediná, ale knížka se mi vůbec nelíbila. Prostě za mě "hovadina". Vrátím se ke svým osvědčeným autorům.

14.12.2017

Sucho Sucho Jane Harper

Četla jsem hned po "Ta přede mnou", která mě tolik neoslovila. "Sucho" se mně líbilo daleko více.

19.09.2017 5 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Četlo se to dobře, ale na základě komentářů jsem čekala více. Zase takový zázrak to nebyl.

19.09.2017 3 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Celá trilogie skvělá (maličko horší 2. díl). Věčná škoda, že už autor nemůže nic napsat.

14.07.2017 5 z 5

Zdroj Zdroj Ayn Rand (p)

Jednoznačně jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Čtu hodně, děj mnoha knih brzy zapomenu, ale na tuto knížku se opravdu zapomenout nedá.

24.10.2016

Beze stopy Beze stopy Lisa Gray

Dobré počtení, mám ráda řešení starých případů. S klidným svědomím doporučím k přečtení.

21.11.2024 4 z 5

Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Nebylo to špatné čtení, ale stejně jako několika jiným mně vadila celkem silná romantika. Nic proti ní nemám, ale u thrillerů ji zase v takové míře mít nemusím. Časem určitě zkusím i další díl.

21.11.2024 3 z 5

Šaráda Šaráda Sandra Brown

Po delší době jsem zkusila autorku a vůbec to nebylo špatné.

24.10.2024 3 z 5

Smrtící rituál Smrtící rituál J. D. Robb (p)

Po dlouhé době jsem sáhla po této sérii a už dlouho asi nesáhnu. Nemyslím si, že je nutné, aby třetinu knihy tvořily neustále stejné postelové scény. Ani samotný příběh mě nijak zvlášť neoslovil. Je plno daleko lepších knih.

17.10.2024 2 z 5

Bazén Bazén David Věrný

Těšila jsem se na pokračování předchozí knihy, bohužel marně. Kniha nebyla špatná, pro mě málo uvěřitelná. Předešlý román se mi líbil mnohem více.

17.10.2024 3 z 5

Než zmizela Než zmizela Lisa Gardner

Tahle Frankie je zajímavá postavička. Navíc je to série o pátrání po pohřešovaných lidech, po kterých již nikdo nepátrá. Je to série přesně podle mých představ, takové to postupné rozplétání a nalézání odpovědí až po konečné vyřešení.

13.09.2024 5 z 5

Kalné vody Kalné vody Patricia Cornwell

Vrátila jsem se ke své oblíbené autorce, postupně dočítám díly, které jsem ještě
nečetla. Tento díl mě ale zklamal, moc se mi nelíbil. O konci se snad ani nebudu zmiňovat, hodně přitažený ta vlasy.

06.05.2024 3 z 5

Ohňová země Ohňová země Pascal Engman

Vůbec to nebylo špatné, ale * ubírám za tu velkou spoustu stříleček se spoustou mrtvých, to vážně nemusím. Jinak téma hodně drsné. Uvidím, co přinesou další díly a k přečtení doporučuji.

16.04.2024 3 z 5

Spinkej sladce Spinkej sladce Anders Roslund

Hrozně těžké čtení výborně napsaného thrilleru. I když autor díky bohu nezachází do detailů, stejně jsem musela některé pasáže přeskakovat. Tohle téma opravdu nedávám, pachatele bych rovnou věšela hlavou dolů, žádné vězení bych jim nedopřála.

22.02.2024 5 z 5

Jarní mrtví Jarní mrtví Mons Kallentoft

Tato je přečtená 4. kniha v sérii a bohužel musím konstatovat - za mě klesající úroveň. Neustálé řešení rodinných vztahů začíná už být dost otravné. Spád to mělo až ke konci, ale takový dost málo uvěřitelný. Navíc hlasy mrtvých (u autora se objevují ve všech mnou přečtených knihách) zde byly už byly přes míru. Celkově žádná sláva.

28.01.2024 2 z 5

Za řekou Styx Za řekou Styx Patricia Cornwell

Tak tento díl mě trochu zklamal a to hlavně v objasnění první vraždy. Tady se mi zdá, že autorka nevěděla, co napsala na začátku, protože na konci některé okolnosti vraždy vůbec nebyly objasněny a asi ani být nemohly (nechci prozrazovat děj, takže to dál nerozvedu). Co se týče druhého úmrtí, tak to objasněno nebylo vůbec. Škoda, autorka píše čtivě a určitě si i přesto přečtu další díly.

17.12.2023 3 z 5

Výjimečný trest Výjimečný trest Patricia Cornwell

Tuto sérii jsem začala číst před více jak 10 lety. Přečetla jsem několik dílů, ale nevedla jsem si žádnou evidenci, takže jsem doteď neměla přehled, co vše jsem už četla. Teď jsem si konečně dala do pořádku seznam přečtených knih z knihovny, takže si postupně dočítám další díly, protože se mi série líbila. Tento díl byl podle mě opět výborný. takže budu v sérii pokračovat.

17.12.2023 5 z 5

Co oči nevidí Co oči nevidí Betsy Reavley

Přemýšlím co napsat. Asi tohle: obstojně napsaná totální hovadina. Thriller - kromě spousty mrtvých - ani náhodou. Celý příběh je vyprávěn jednou osobou a kromě okrajově zmíněných zavražděných se v podstatě nic neděje. Pachatele jsem odhadla dobře. Jediné překvapení - poslední stránka. Pokud chcete číst klasický thriller a dodávám, že vůbec nejde o počet mrtvých, tak tento vůbec k přečtení nedoporučuji.

26.11.2023 1 z 5

Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Bohužel, za mě dost slušná nuda. První díl se mi líbil o hodně více. Nevím, zda se pustím do dalšího pokračování.

28.10.2023 2 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Tak já vážně nevím, proč má tento thriller tak vysoké hodnocení. Do půlky se nic neděje, částečné zlepšení ke konci. Nutila jsem se ke čtení a silou vůle jsem knihu přečetla a byla jsem ráda, že je konec.

03.09.2023 2 z 5