Beruska18 Beruska18 komentáře u knih

Stanice odložených lásek Stanice odložených lásek Hana Marie Körnerová (p)

Životní příběh dvou kamarádek, Laděny a Kamily, odehrávající se v 70.-80. letech 20. století. Příběh je reálným obrazem dob minulých, připomíná, jak se tehdy vlastně žilo.

07.05.2020 4 z 5

Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Je to takový milý příběh o dětech, které mají pocit, že se od okolí liší a každý z nich se snaží s tímto nějakým způsobem vypořádat.

29.03.2020 3 z 5

Řvi potichu, brácho Řvi potichu, brácho Ivona Březinová

Kniha je velmi zajímavá, je vyprávěna z pohledu dívky, jejíž bratr je autista a přináší pohled do této problematiky, popisuje spektrum obtíží, se kterými se rodina každodenně potýká. Určitě stojí za přečtení.

02.03.2019 4 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Kniha je velmi čtivá, popisuje skutečný příběh dvou lidí, kteří žili v mimořádné době, kteří byli zbaveni svobody, důstojnosti, identity. Přesto mi připadá, že tak trochu odlehčuje dobu, ve které se odehrává. Přesto určitě stojí za přečtení.

12.01.2019 4 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

První kniha, kterou jsem od této spisovatelky četla. Neuvěřitelný příběh, do konce knihy nevíte, kdo za tím vším stojí.

14.12.2018 3 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Kniha vás nenechá v klidu, budete chtít vědět co se to vlastně děje, neboť nic není takové, jak na první pohled vypadá.

21.08.2018 4 z 5

Metráček I. a II. díl Metráček I. a II. díl Stanislav Rudolf

Tuto knihu jsem četla, když mi bylo náct. Ted v rámci čtenářské výzvy jsem se k ní vrátila a opět mě kniha nezklamala. A po pravdě ráda se mrknu i na opakování filmu.

13.08.2018 4 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Musím říct, že tato kniha mě naprosto dostala. Příběh je vyprávěn očima devítiletého chlapce, je psán jednoduše, ale i tak nutí k zamyšlení. Závěr knihy je naprosto hrozivý a určitě by se na toto období světových dějin nemělo zapomínat.

31.01.2018 4 z 5

Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Příběh popisuje život v koncentračním táboře a to jak z pohledu samotných vězňů, tak i z pohledu velitele SS. Při čtení se chce jen těžko věřit, že se takové věci skutečně děly, tolik krutosti a lidského utrpení. Určitě stojí za přečtení!

20.05.2015 4 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Úvod knihy zachycující nejistotu Sage a její hledání se mě moc neoslovil. Až vyprávění Minky, její babičky, o životě v ghettu a v koncentračním táboře mě zcela pohltilo. Jen těžko se chápe, že se takové věci skutečně děly. I závěr knihy byl překvapující. Kniha určitě stojí za přečtení, protože pak si začnete více vážit svého života a toho co máte.

02.05.2015 4 z 5

Opuštěný dům Opuštěný dům Mirka Skočílková

Krásná kniha s temnou a smutnou linkou, ale hlavně s pozitivním koncem. V příběhu je mnoho nelehkých témat, které život přináší - deprese, smrt, rozchody… ale i láska, naděje, přátelství …. Nádherný příběh!

28.07.2024 5 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Děj je velmi akční, nabitý napětím, překvapením, neustále stupňovaným očekáváním, stránky fičí ...kdo má rád Joonyho a Ságu tak je to čtení pro něj

14.05.2023 4 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Příběh popisující život ve vesničce Chaloupky, kde žije české i německé obyvatelstvo zdánlivě klidným životem až do doby, kdy se začnou mezi lidmi projevovat nacionalistické nálady.

02.08.2022 3 z 5

Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Opět skvěle propracovaný román od této autorky.
Rodinná sága se odehrává v poválečné době od února 1946 do února 1950, v době plné změn, kdy měnící se politická situace zasáhne do života všech lidí.

26.05.2022 4 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Příběh pozvolna rozplétá život Fallon a Bena a tajemné pozadí tohoto data, které pro oba v životě znamená něco zásadního.

27.04.2022 5 z 5

S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Nebylo nic nad čím by jste udělali "wow", ale bylo to čtení oddechové, úsměvné a moc hezky se to četlo :-)

03.07.2021 3 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Postupně zkomírající manželství po sedmnáctiletém vztahu, takový příběh ze života, který se čte lehce, i když to mnohdy v průběhu knihy pro hrdiny knihy moc lehké nebylo.

01.05.2021 3 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Napínavé čtení od začátku do konce, příběh plný brutálních až děsivých scén, které byly místy k neuvěření. A ten závěr .... No to jsem vážně nečekala ????

02.04.2021 4 z 5

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Všechny povídky se točí kolem tématu sebevraždy a jsou opravdu silné...

11.11.2020 3 z 5

Střípky Střípky Táňa Keleová-Vasilková

Příběh ze života, který se může stát každému z nás.

29.10.2020 3 z 5