Betty11 Betty11 komentáře u knih

Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Koho by nezajímal příběh malého Danyho - mě teda jo, a tak - když na mně v knihovně vykoukl Doktor spánek hned jsem po něm skočila. A ten skok se vyplatil, nádhera - zase bylo co číst, zase bylo komu fandit, zase jsem byla v napětí, navíc s hrdinou, kterého znám už dávno. K tomu se přidala ještě Abra a příběh frčel jak po másle.
Že jsou jeho příběhy poněkud jiné, než před 20 lety? Hm jo, jsou, ale to ještě neznamená, že jsou špatné, i jeden každý z nás se měníme v průběhu života, dozráváme a sbíráme zkušenosti, zrovna tak můj oblíbený autor. Já jsem spokojená, mně se to líbilo.

15.10.2015 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Příběh ? - no na výbornou! Zůstává stát rozum nad svinstvem pana radního a jeho přitakačů, čekání na zvrat, kdy mu to všechno přestane vycházet a procházet. Jak rychle je možné převzít nadvládu a kontrolu nad městem. A bez skrupulí obviňovat nevinné a vraždit a znásilňovat jak se komu zlíbí - jen být na té "správně straně" .
I přesto, že je kniha objemnější - tak doporučuji - nebudete vycházet z údivu, čeho my lidé jsme schopni.

08.05.2014 5 z 5

Vzpomínky kočičího doktora Vzpomínky kočičího doktora Louis Camuti

Laskavé vyprávění zvířecího doktora minulého století, o svých nejen kočičích pacientech a také o jejich majitelích. Kniha je jako pohlazení na duši. Pro milovníky zvířat a v tomto případě povětšinou koček bude kniha příjemným společníkem.

12.01.2014 5 z 5

Pavučina snů Pavučina snů Stephen King

Pro mně napínák od začátku do konce. Opět skvělé dílo - mohu jen doporučit. Nenašla jsem pasáže, které mi připadaly zbytečné. Takže pět hvězdiček.

03.01.2014 5 z 5

Všechno je definitivní Všechno je definitivní Stephen King

První povídka z prostředí pitevny mně naprosto vtáhla do děje, vcítila jsem se do pocitů hlavní postavy. Hrůza mi běhala po zádech. A pak Silniční virus míří na sever ?? Děsivé - pro mně velmi děsivé. Autor opět nezklamal.

09.10.2013 4 z 5

Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

Toto byla moje provotina od Kinga, naprosto mně pohltila. A dodnes ji mám od něj nejraději. Stojí za to si ji přečíst, nenudila jsem se ani na okamžik.

09.10.2013 5 z 5

Davidovy hvězdy Davidovy hvězdy Kristina Ohlsson

Autorka opět nezklamala, já jsem spokojená. Děj napínavý a propracovaný, psané čtivě, mohu doporučit.

16.01.2020 5 z 5

Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

Za mě plný počet bodů. Čtivý styl vyprávění, nechybí napětí, pěkně popsané charaktery a jednotlivé příběhy zůčastněných osob. Knihu jsem odkládala z ruky jen nerada, vtáhla mě do děje a já se ráda nechala, určitě si od autorky ještě něco přečtu.

10.06.2019 5 z 5

Básník neviditelného světa Básník neviditelného světa Michael Golding

Podivuhodný životní příběh, to prostě nevymyslíš :) Človíček Núri, který se narodil už neměl otce, záhy přichází o matku, dostává se do kláštera a pak do různých koutů světa, nachází a ztrácí víru, zjišťuje, že jeho sexuální orientace je na kluky k tomu všemu se narodí s dvěmi páry uší. Putovala jsem tedy s Núrim a čekala co ho zase na další stránce potká, mně se to líbilo. Doporučuji

01.06.2018 5 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

První polovina se táhla jak týden před výplatou, ta druhá nabrala spád, takže jsem si spravila chuť. Ale .....mohlo to být lepší :o)

23.01.2018 4 z 5

Dědeček Oge: Umění sibiřského šamana Dědeček Oge: Umění sibiřského šamana Pavlína Brzáková

Obsah je přímo fascinující, při poslechu audioknihy čtené panem Duškem jseom opouštěla svou realitu a putovala s Ogem tajgou i tělem hada.
Doporučuji

22.03.2016 5 z 5

Adieu, Vídni – Bonjour, Paříži Adieu, Vídni – Bonjour, Paříži Susanna Kubelka

Asi jsem čekala víc, knihy od této autorky mne vždy pobavily. Tentokrát tomu něco chybělo, nebo přebývalo ??

31.01.2015 4 z 5

O mé rodině a jiných mimozemšťanech O mé rodině a jiných mimozemšťanech Kathy Lette

Autorka opět nezklamala ! Být matkou je nelehký úkol, navíc matkou autisty, která na to zůstane sama, knihou však prolétnete s neustálým úsměvem na tváři a místy i hlasitým smíchem. Autorka bravurně používá sarkasmus ve všech situacích, a to velmi vtipně a navíc i v těch, ve kterých by vás ani nenapadlo cosi s nadsázkou a vtipně komentovat.
Mně se kniha líbila, doporučuji.

20.07.2014 5 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Skvělá kniha, s hlavním hrdinou jsem se sžila téměř okamžitě. Je to sice tak trošku jiné než Kingovi ostatní knihy, ale ta změna byla velmi příjemná. Až mně mrzí, že už jsem knuhu dočetla. Doporučuji je báječná :o)

20.03.2014 5 z 5

Dieta pro vášnivé megajedlíky Dieta pro vášnivé megajedlíky Lenka Kořínková

Myslím, že nic nového nám Lenka tentokrát neřekla. Je tam zrekapitulováno vše z předchozích knih, které jí vyšly.

28.01.2014 3 z 5

Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Tentokrát o hvězdičku méně. Pro mně spíš jsou to spíše body za upozornění na to, kam až jsme možná schopni zajít v různých zvrácených reality kravinách. Autora mám ráda, ale k tomuto kousku už se vracet myslím nebudu.

16.01.2014 4 z 5

Puls Puls Stephen King

Kniha mně dostala hned od prvních stránek, a nepřestala mně bavit až do konce. Vůbec není nudná jak jsem se zde v některých komentářích dočetla. Neustále jsem si říkala, jak bych reagovala já, jak bych asi obstála, kdybych náhodou byla ta nezasažená PULSEM a proto jsem asi vše prožívala s hrdiny knihy. Knihu mohu jen doporučit.

27.11.2013 5 z 5

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Všechno perfektně navazující a propracované. Kniha se čte jedním dechem.

09.10.2013 5 z 5

Sedmikrásky Sedmikrásky Kristina Ohlsson

Autorka je čtivá, bavílo mě číst, udržela mou pozornost. Pachatele jsem neodhalila, až v posledních stránkách, takže napětí bylo. Je spoustu příběhů v lidském životě, které jsou neuvěřitelné - jak se říká - to nevymyslíš, takže za mě - nespekuluji o tom jak moc je to uvěřitelné. Naopak spoustu postav - dobře propletené a zároveň celou dobu neodhalené. Současně s řešením případu se odvíjí jednotlivé osudy postav z týmu Alexe Rechta.
Knihu s klidným svědomím mohu doporučit.

27.06.2019 5 z 5

Bostoňanka Bostoňanka Anita Diamant

Jak to říct - neurazí, ale ani nenadchne - určitě to není nic, co bych nadšeně doporučovala kamarádce. Ale dočetla jsem.

09.03.2018 3 z 5