BetyN. komentáře u knih
Po přečtení prvního dílu jsem hned, jak to bylo možné, sáhla po pokračování. Bohužel musím konstatovat, že za mě je druhý díl slabší. Značnou část knihy se tam nic neděje a příběh se nikam neposouvá. Ale když už na akci dojde, je skvělá a přináší zajímavé zvraty. Nemohu však knize upřít, že je dobře napsaná a moc se mi líbí prostředí, atmosféra a postavy. I přesto, že díl nenaplnit všechna má očekávání, jsem se ihned po dočtení druhého pustila do třetího dílu. Tato série prostě má něco do sebe.
Křiváky za sebe můžu doporučit! Kdybych měla po dočtení po ruce další díl, okamžitě se do něj pustím. Knihu jsem přečetla vážně rychle, protože styl psaní, zápletka i postavy jsou skvělé. Nejvíce oceňuji popisy prostředí a části odehrávající se v minulosti. Na konci přijde velký zvrat, takže jsem napjatá, jak se to vyvine. Zatím jsme se toho moc nedozvěděla, takže se těším na pokračování. 4,5*
Kniha Světla nad močálem začínala vážně slibně. První polovina je úžasná a přečetla jsem ji prakticky na jeden zátah. Jenže poté přišel zvrat, který mě vůbec nepotěšil, a já se ke čtení musela nutit. Autorka má bezesporu skvělé nápady. Vytvořila originální svět založený na slovanské mytologii, což je můj šálek kávy. Charaktery postav jsou také zajímavé. Jenže prostě to nefunguje! V určitých chvílích mi to přišlo nelogické a něco mi nedávalo smysl. Nelituji, že jsem se do knihy pustila. Vzhledem k tomu, že se jedná o českou autorku, jsem ráda, že jsem ji podpořila a asi jsem kvůli tomu ve svém hodnocení mírnější.
Knihu jsem četla na dovolené u moře a k tomu je jako dělaná. Hlavní postavy mi přirostly k srdci a příběh mě bavil.
Jedna z těch YA romancí, které jsou chytré, nepostrádají vtip a čtenář se od nich nemůže odtrhnout. Hlavní hrdinové mi přirostly k srdci a bavilo mě to.
Jak už to u knih tohoto typu bývá, některé eseje se mi líbily více, některé méně. Jako celek je kniha fajn, i když pro někoho, kdo se o feminismus zajímá, v ní není tolik nových informací. Na druhou stranu dodává čtenářkám odvahu a je čtivá. 3,5*
Moje první setkání s autorkou a rozhodně ne poslední. Kniha mě mile překvapila. Jedná se o jeden z nejsilnějších příběhů, který jsem kdy přečetla. Ještě měsíc po dočtení o ní musím přemýšlet a jsem přesvědčená, že ještě chvíli v mé hlavě zůstane. Na začátku se kniha sice tváří jako romantická oddechovka, ale postupně se přeměnila v zajímavé psychologické drama. Stále mě to pohánělo otáčet stránky a číst dál. Myslím, že v tomto příběhu se najde každá žena. Rozhodně bych knihu doporučila všem, nejen teen čtenářům.
Já jsem si knihu zamilovala od první stránky. Je to nesmírně silné, krásné, emotivní, humorné, napínavé... Některé pasáže mi doteď leží v hlavě a občas knihu otevřu a přečtu si kousek. Kniha pohladila po duši a něco ve mně zanechala.
Závěr epické trilogie Smrtka mě určitě nezklamal. Naopak, opět jsem se nadchla pro ten příběh a komplexní svět. Je to skvěle promyšlené a všechny dílky skládačky zapadají do sebe. Konec mě až dojal. Doporučuji.
Tato kniha si mě získala od první strany. Jsem přesvědčena, že se k ní ještě vrátím, protože tento příběh je úžasný. Bolest hlavního hrdiny je cítit z každé strany. Ale zároveň kniha obsahuje i naději a lásku. Na konci mi i slzička ukápla. Tento příběh mi hodně dal a určitě ho doporučuji.
Do knihy jsem se pustila, protože zbožňuji Irsko, kde se její děj odehrává, a líbila se mi autorčina předchozí kniha. Byla to fajn jednohubka. Na chvíli jsem se přenesla do svého milovaného Irska a poznala trojici sympatických hlavních hrdinů. V názvu knihy je sice slovo "láska", ale kniha je o rozchodu, sourozeneckých vztazích, přátelství a následování svých snů. Prvotina autorky za mě byla lepší, takže tohle mě trochu zklamalo. Přečtení rozhodně nelituji, na odpočinek je to bezva.
Kniha mě od začátku vtáhla do děje a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Nakonec jsem ji slupla jako malinu během dvou dnů. Autorce se podařily skvěle vykreslit rozdílné charaktery postav. I popis atmosféry a prostředí je vynikající. Až jsem místy měla pocit, že jsem v té hroutící se budově spolu s postavami. Konec pro mě není překvapivý, uhodla jsem to bohužel rychle. Stačí jen chtít se mi líbilo více, ale i tuto knihu jsem si užila. I když možná je to jen taková jednohubka...
Jdu proti proudu, protože mě kniha zklamala. Nedokázala jsem se do ní začíst a většinu času mě nebavila. Čekala jsem, že bude propracovanější. Místy připomínala až fanfikci. I když nápad zajímavý a těšila jsem na odpočinkové romantické počtení, knihou jsem se prokousávala dlouho a ve výsledku ji bohužel hodnotím podprůměrně.
Bohužel jsem knihu nedočetla. Přišla mi naivní stylisticky i obsahově. Také mi připadalo, že vše zmíněné už jsem viděla nebo četla jindy.
Jedna z mých neoblíbenějších YA fantasy sérií. Miluji postavy, svět i příběh. Vždy dostanu pořádnou dávku dobrodružství, magie i lásky. Tentokrát sice chvíli trvalo, než se příběh rozjel, ale pak to vážně stálo za to. I když první díl u mě stále vede. Moc se těším na závěrečný díl.
Neal Shusterman si pro čtenáře nachystal další úžasnou knihu. Jedná se o výborné pokračovaní Smrtky, které je navíc ještě trochu morbidnější, rozšiřuje celý ten svět a přibývají dějové linky. I když Smrtka u mě asi pořád vede... Po zajímavém konci se nemohu dočkat závěrečného dílu.
Kasie West opět potvrdila, že píše skvělé romantické oddechovky. U knihy jsem si odpočinula, zasmála se a čtení si užila. Zároveň je kniha motivační a inspirativní. Stále se však jedná o průměrnou jednohubku. Uvažovala bych o 4 hvězdičkách, kdyby mě konec nezklamal.
Kniha, která se mi navždy zapsala do mysli i do srdce. Začetla jsem se od první strany a nemohla se od čtení odtrhnout. Jedná se o napínavý a čtivý příběh. Autorka si se čtenářem hraje a zprvu vůbec nevíte, o co jde. Postupně to začínáte tušit, ale vlastně si nechcete připustit, že by to celé mohlo být takhle. Protože téma knihy je strašlivé, několikrát mi běhal mráz po zádech. A konec je výborná třešnička na dortu.
Tuto knihu by si měl přečíst každý. Zabývá se totiž důležitými tématy. Čte se skvěle mnohokrát vás překvapí, protože o zvraty a napětí v ní není nouze. Rozhodně se k ní vrátím. Přečtěte si ji, nebudete litovat. Líbila se jak mě (16 let), tak i mojí babičce (80 let). Opravdu čtení pro všechny, ale za mě alespoň od 15 let.
Tato kniha má vážně bavila! Četla se fantasticky, stránky mi mizely pod rukama, takže jsem za pár dní měla dočteno. Řeší se v ní skutečně zajímavá témata (cesta za sny, popularita, dospívání, drogy, rasismus...) a jsou dobře zpracovaná. I když nemám ráda rap, čtení jsem si užila. Bohužel mi nesedla hlavní hrdinka. Chápu, že to neměla vůbec jednoduché a byla v pubertě, ale přesto... Ani nespisovnost a vulgarismy nejsou můj šálek kávy. Po dalších autorčiných knihách se pravděpodobně podívám a tento titul určitě mohu doporučit jako skvělý teenagerovský román ze současnosti, který je čtivý, napínavý a má přesah. 3,5*
Knihu jsem dostala od Ježíška a hned jsem se do ní pustila. Je to skvělá volba na povánoční čas. Moc mě bavila a přijde mi, že přináší do tohoto žánru něco nového a neotřelého. Líbila se mi velká rodina hlavní hrdinky Sophie, jak se vzájemně špičkovali a bavili se. Mnohokrát jsem se zasmála i nahlas. Často jsem byla v napětí, koho Sophii na rande naslepo vybrali a jaké to bude. I když jak to celé dopadne je jasné už od začátku, ale to k tomuto žánru patří a mně to vůbec nevadí. Knihu jsem si maximálně užila a našla jsem v ní jednu z mých nejoblíbenějších romantických oddechovek.