betys6914 komentáře u knih
Pokud se vám série doteď líbila, pátý díl vás rozhodně nezklame, i když se hodně podobá tomu čtvrtému. Ale předehra pro velké finále se prostě napsat musí. Dočkáme se mnoha nových postav, ale ani staří známí nás neopouští. A i když už dvojčata dospívají a kniha začíná řešit i vážnější témata, stále jí nechybí humor a to mě těší ze všeho nejvíc.
"Moment," pozastavila se Bree, "tohle letadlo má mít dva piloty?"
"Tradičně ano," potvrdila Cornelia. "Ale znáš to, co zvládne jedna ženská, na to jsou chlapi vždycky potřeba dva."
Bradbury zase dokázal, že je skvělý spisovatel. Ať už píše cokoli. Temný karneval je skvělou sbírkou plnou děsivého hororu, zábavné grotesky i silně znepokojujících příběhů sahajících do našeho podvědomí. Tuhle knížku prostě chcete číst, když se venku smráká.
Ač je to vůči Gaimanovi a jeho skvělému spisovatelskému umu poněkud zlé, tuhle knihu chcete hlavně kvůli ilustracím. Styl kresby Chrise Ridella je naprosto úchvatný, černobílá ilustrace se stříbrnými detaily si podmaní každého.
Kdo by chtěl obsáhlý román o ruském šlechtici protínající milníky ruských dějin, tomu bych Gentlemana v Moskvě do ruky nedala, ale kdo chce svěží a optimistickou knihu o vůli žít a život si užívat nehledě na okolnosti, pak je hrabě Alexander Iljič Rostov jako Gentleman v Moskvě přímo pro vás.
"A žili šťastně až na věky", je snad věta, které se Joe Abercrombie štítí. Joe vláčí soje postavy bahnem, krví, nemocemi, stokami a naprostým zoufalstvím. A já naivní se modlila za dobrý konec alespoň pro jednu jedinou z postav, ale jak by řekl Logen: "Člověk musí být realista", takže jsem nakonec nebyla ani překvapená, když vše dopadlo, jak dopadlo. Hořkosladké a realistické konce však nemění nic na tom, že tohle je neuvěřitelná fantasy, hutná a skvěle promyšlená a doporučuji ji každému, kdo má dost klišé a ohraných zápletek.
Teda, tohle si tu magnesii literu za překlad rozhodně zaslouží. Sice laikovi dojde jaká s tím musela být práce až díky doslovu překladatele (pokud si ho přečte), ale i tak všechna čest.
Prvoplánově vtipné to rozhodně není, nenarazíte na zábavné scénky ani směšné figurky, spíš se zasmějte lidským vlastnostem (převážně těm špatným) a faktu, že ani v záhrobí nemáte klid od otravných sousedů, nevyvedených příbuzných a politiky.
Závěrečné poznámky k textu ocení hlavně ti, kteří chtějí porozumět všem reáliím, postavám a odkazům v knize.
Tématem i pojetím vyprávění rozhodně zajímavá kniha. Sice nastavená na klasické YA šabloně, ale zpracovaná opravdu netradičně a tím se nad ostatními tyčí. Lauren Oliver mě opět nezklamala.
Zvláštní, ale nádherně napsaná kniha. Děj sice nedává moc smysl a často je až šílený, ale krásný. Škoda nevyužitého potenciálu se znakovým jazykem.
Kniha, která na českém trhu opravdu chyběla. Předkládá různé styly, typy a druhy street artového umění a jejich autory po celém světě. Nádherné fotografie na kvalitním papíře. Rozšíří obzory a možná přinese i inspiraci.
Skvělé pokračování téhle parádní série. Nové postavy, místa a zápletky. Vtipné, svižné a dobrodružné. I jako dospělý čtenář jsem naprosto spokojena.
Dlouho jsem knihu odkládala, ale nakonec mě velmi příjemně překvapila. Má to atmosféru, nápady i přiměřený podíl násilí, zla a především naděje.
Na téhle knize se mi nejvíce líbilo, že mám po dočtení více otázek, než odpovědí. Opravdu stísněná a úzkostlivá atmosféra s pár opravdu děsivými okamžiky. Nemohu se dočkat posledního dílu série!
Hořkosladká kniha. Je to samý vtípek a smích a pak vám to nechá na jazyku takovou trpkou pachuť. Jen škoda, že je teď tak moderní dávat do každé knihy s důchodci nějakou tu lidskou tragédii, je tak aby to bylo zajímavější.
Vzato kolem a kolem velmi smutná kniha a samotě a touze někam patřit, byť jen na pár hodin. Celé mi to přišlo lehce Irvingovské a to se mi na tom líbilo asi nejvíce.
Posílám vám příběh tak zkurvenej, že když si myslíte, že už je konec, on tam vždycky ještě kousek je.
Merleho "konce" mě jednou dozajista přivedou k šílenství. Jinak kniha skvělá, velmi dobře zpracovává lidskou povahu, která nám jednou bude osudnou.
Musí se nechat, že Glukhovsky má talent na dramatické konce.
Tohle je ta kniha, kde už od začátku tušíte, že něco je hodně špatně. A věřte mi, bude ještě hůř.
Úžasná! Jako všechny Connollyho knihy, mrazivá, napínavá a děsivá!
Možná se nevyrovná původní sérii, ale je to Zaklínač a to se cení. Chtěla sem trpaslíky s moravskym přízvukem a dostala sem je, sem na výsost spokojena!