betzayda komentáře u knih
Velmi dobré informace, chutné recepty, dobře vysvětlené cviky, mohu plně doporučit.
Sleduji její pokroky posledních 6 let a je impozantní, kam až došla :-).
Kniha sedehrává v dětském domově, ale milion miliard mil daleko od slastně sladkého světa Tracy Beaker. Jedná se o komplexní, zábavnou, provokativní knihu, která tvrdě zasáhne, ale nikdy neupadne do patosu. Ústřední postava stráví většinu knihy na nejrůznějších drogách, takže jsou místa, kde je její vyprávění zkreslené a téměř fantastické, ale o ústřední pravdě jejího života není nikdy pochyb. Toto je nádherný, téměř mýtický příběh, který vás bude pronásledovat, znepokojovat a inspirovat.
Je to napsané skoro jako román, ale je to o reálném životě ženy ze Somálska, která se odvážně postavila islámu. Rozhodně doporučuji si knihu přečíst. Tahle šokující pravda o islámu mi otevřela oči. Myslela jsem si, že toho o světě a náboženství vím dost, ale opak byl pravdou. Tohle je jedna z těch knih, u kterých vám spadne čelist.
Od malička jsem měla tajnou posedlost štěstím a konkrétně věcmi, které jsou považovány za štěstí. Předpokládám, že to mohl můj dědeček, ale bez ohledu na příčinu považuji za zajímavé prostě štěstí a pověry obecně.
Richard Webster dal dohromady úžasnou knihu plnou příkladů, jak do svého života přítáhnout štěstí.
V současnosti je Helena kariéristkou a matkou bez práce a dítěte. Její manžel se chová divně a na silnici vedle jejího domu se neustále stávají nehody. V minulosti začne mentorovat ambiciózní a brilantní Ashley, která má svůj vlastní program.
Nechtěla jsem tuto knihu odložit. Pocit narůstajícího děsu, jak se minulé a současné dějové linie začínají odkrývat, z toho dělá opravdu napínavé čtení a závěrečný zvrat je nesmírně uspokojující; originální a překvapivé, ale od samého začátku příběhem nasazené. Je to také skutečně k zamyšlení, klade otázky o způsobech, jakými ženy sabotují sebe navzájem a sabotují samy sebe, a o rozhodnutích, které jsou nuceny dělat matky, které otcové ne. Je to také osvěžující (a jako někdo s malým dítětem někdy nepříjemně) upřímné a obtížích stát se prvorodičkou.
Skvělá knížka, která stojí za to si ji přečíst. Těch necelých tři sta stran uběhlo jako voda a já jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí čtivou a zábavnou formou a jsem zase o něco chytřejší :)
Rozhodně doporučuji si ji přečíst. K téhle se určitě vrátím.
Filmové vylíčení života v moderním Pekingu, kam přicházejí zoufalí migranti, kteří se snaží vylepšit své pozemky a čelit tvrdé práci a někdy i špinavé realitě. Dějem se prolínají příběhy z pozadí jednotlivých postav, noří se do minulosti, jejich vztahů, nadějí, strachů i neúspěchů.
Tempo je rychlé a příběh většinou veselý. Bohatí a zkorumpovaní se nakonec mísí s chudými a bezohlednými. Překlad je skvělý, proplétají se v něm čínská přísloví, která přidávají na potřebném pocitu konfliktu mezi starou Čínou a dnešní svobodnou pro všechny.
Tuhle knížku jsem si koupila na doporučení kamarádky. Kniha je krátká a přehledná. Cvičím podle ní pravidelně a vidím výsledky. Mám pevnější a vytvarovanější postavu, štíhlejší ruce a přestaly mě bolet záda. Rozhodně doporučuji!
Po přečtení této knihy, jsem se začala cítila mnohem lépe ve svém těle a získala pár tipů a triků, díky kterým se mohu cítit mnohem lépe ve svém tělem, se svou tváří a věkem. Děkuji za tak příjemné čtení. Tuto knihu rozhodně doporučuji všem ženám, které se ze sebe možná cítí trochu sklesle. Tato kniha vám rozhodně zvedne náladu.
Kniha je povinná četba, protože boří mýtus, že někteří lidé mají zvláštní talent, který je dokáže dostat až na vrchol. Kniha vyvrací mýtus tím, že uvádí mnoho příkladů lidí, kteří tvrdě pracovali, aby se dostali na vrchol.
Četla jsem knihy Neala Walshe a věřím, že tento muž rozmlouvá s Bohem.
Zajímavý rozhovor mezi panem Walshem a doktorem Cooperem...
Ve finále knihy, se oba shodují na tom, že spiritualita je důležitou součástí lidského života, ať už je zdravý nebo nemocný. Kniha je velmi podnětná. Lékaři by si měli přečíst tuto knihu a jednat podle toho se svými pacienty.
Skvělé! Jedna z nejlepších kucharek, jaké milovník rajských jablíček může dostat do rukou. Super recepty, netradiční. Zajímavé a chutné, jednoduché i složité, ale také výborne nápady a tipy na originální výsadbu, zlepšení chuti pěstovaných rajčat a zároveň s tím také super nápady, jak déle udržet sklizeň čerstvou. Mám z téhle nenápadné knihy opravdu velkou radost, proto ji tak ráda doporučuji dál.
Kniha mě zaujala anotací a odradila obálkou, vůbec se ke knize nehodí. Román je propracovaný a není to žádné klišé nebo jednoduchá, bezduchá kniha. Miluji Jojo Moyes a takhle kniha mi strašně připomíná práci Jojo. Více takových knih!!
Kniha se mi moc líbila. Hlavně moudrosti, které si pan Kopecky přinesl zpět, ze svého posmrtného zážitku, z onoho světa. Moudrosti, které si díky lidem, kteří sdílejí své zážitky NDE můžeme my ostatní uvědomit, aniž bychom zemřeli. Jsem ráda, že jsem na knihu narazila, obsah je neskutečný.
Skvělé!! Děkuji.
V únoru jsem dostala doporučení této knihy od paní, se kterou jsem se zapovídala v čekárně u lékaře. Poté, co jsem paní říkala, jak mi po covidu padají vlasy a cítím se neustále slabá, mi ji doporučila, s tím, že sama dostala doporučení a chválu, jak kniha pomohla. Byla jsem skeptická, ale také zoufalá. Od doby, co jsem se začala řídit radami v knize, se můj stav zlepšil o 100%. Paní doktorka byla překvapená, jak rychle mi zmizely následky covidu. Je mi 59 let a cítím se skvěle!!
Hledala jsem něco podobného jako můj oblíbený seriál The Alienist a světe div se, našla! Úžasný příběh.